arkadaşlar sıfır 2011 deore hidrolik fren setini bisikletime taktık sonra kablolarını kısalttık yağını değiştirdik ve ses gelmeye başladı bisikletçim balatalara ve rotorlara yağ geldiğini söyledi orayı iyice yıkarsam geçermi
arkadaşımın başına da gelmişti böyle bir olay ama yıkamak pek çare olmuyo saatlerce uğraştığımızı biliyorum en sonunda balataları değiştirmişti sorun öyle halloldu
arkadaşım sana şimdi çok gizli bi tarif vericem balataları kalipten çıkar eski bir kaseye koy üzerine su ve çamaşır suyu veya bulaşık deterjanı gibi yağı çözen malzeme dök kısık atşete kaynamaya bırak yağın balatadan nasıl ayrıldığını göreceksin kendim denedim gayet etkili tek dikkat etmen gereken fazla ısıtıp balatanın malzemesini bozmaman rotoruda saf alkol ile silebilirsin afiyet olsun =))
bide bu arada aldığın fren seti sesi sonradan mı çıkarmaya başladı yoksa en başından beri ses çıkarıyormu kullandığın balatadan da kaynaklanır ses örneğin;
metal balata ucuz olur çabuk bitmez ama ses çıkarır frenleme gücüde etkili değildir
organik balata biraz daha pahalıdır normal ısı şartlarında ses çıkarmaz frenleme gücü daha iyidir ama ömrü kısadır
Aynı sorun bende de var. Benden önceki sahibi bisikletin balatalarına mazotla veya yağla silmiş bilmeden. Sonuç direk tır kornası Bende balataları söktüm, diski iyice yağdan arındırdım. Balataları bir kapta yağ çözücü ve benzeri deterjanlarla 1 saat kaynattım. Ardından kolonya ile yaktım. Görünürde hiç yağ kalmadı. Geri taktım balataları ve 2. frenlemede ses geri geldi. Frenleme ile oluşan basınç ile balataların emdiği yağ tekrar ortaya çıktı. Yani sonuç olarak 2 3 saatlik çaba ancak balataların yüzeyindeki yağı aldı. Balatalar yağı tamamiyle emdiyse değişimden başka çözüm yok. Şimdi bende balata bakıyorum. Acaba hangi model ve markayı tercih etmeliyim bilen var mı?
ben sana kafanı ağrıtmayacak bi çözüm söyleyim metalik balata al. oldu da yine yağ mı bulaştı çıkarırsın balataları pense gibi birşeyle tutup direk ocakta yakarsın yağ nasıl alev alıp tükeniyor şok olursun ben bizzat denedim kesin çözüm ben arkadaşların dediği işte bulaşık deterjanıyla vs. tabletlerle neredeyse herşeyle kaynattım geçmedi en son gözümü kararttım aldım direk alevin üzerinde yaktım. kolay gelsin. ama bu dediğim organik balatalarda asla yapılmasın.