Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2011 Model Salcano Astro 291 27

29er gereksiz gibi.

Scudo
@Deniz Onur SARIOĞLU

Tek iyi tarafı daha hızlı gitmeni sağlar.

(link)

ASTRO 270 SRD
950 TL

TİP : 26" MTB
VİTES : SRAM X5 27 VİTES
KADRO : HYDROFORMED BUTTED ALÜMİNYUM KADRO
MAŞA : SUNTOUR SF11 XCM V3 RL GİDONDAN KİLİTLEMELİ MAŞA
FREN : AVID JUICY 3 HIDROLİK DİSK FREN TAKIMI
GİDON : SALCANO/ZOOM MTB-AL-152B ALÜMİNYUM GİDON
GİDON BOĞAZI : SALCANO/ZOOM TDS-D345 3D FORGED ALÜMİNYUM GİDON BOĞAZI
SELE : VD-1121 SALCANO LOGOLU, JEL TAKVİYELİ SELE
SELE BORUSU : SALCANO/ZOOM SP-238 ALÜMİNYUM SELE BORUSU
KRANK TAKIMI : SUNTOUR CW9 XCR T414 BDG KRANK TAKIMI
ÖN&ARKA TEKER GÖBEĞİ : SRAM MTH306 QR
RUBLE : SRAM PG-950 KASET 11-34
TEKERLEK : SALCANO X-PROD1 8X4ÖZEL ÖRÜM TEKERLEK SETİ
LASTİK : CONTINENTAL RACE KING 2,2 LASTİK
SEÇENEKLER : KADRO ÖLÇÜLERİ 16"-18"-20"

Peki ya bu bisiklet nasıl?

Neden başka bisikletlere de bakmıyorsun?

@Deniz Onur SARIOĞLU

Benim bir tavsiyem yok ama araştır derim.Çok daha kaliteli markalar var.

Bence 29" için fiyatıyla doğru bir seçim olabilir...Diğer markalarda 29" benzer donanım sanırım çok daha maliyetli olacaktır...

Arkadaşlar aşağı yukarı bir haftadır bu forumda ve başka forumlarda Astro 292 24 ve Trek 4300 kıyaslıyorum ama hiç bir forumda bu karşılaştırmam tam anlamda cevaplanmadı. Bilindiği üzere Astro 292 modeli 29" janta sahip bir model.Ben Salcano' da yetkili bir kişi ile görüşürken bana bu modeli önerdiğinde ağırlığımdan dolayı taşıma kapasitesinin 26" jantlara oranla daha güçlü olacağını, ayrıca bu jantın avantajının yoldaki değişik kasis,çukur vs. daha rahat atlatabileceğini ve örneğin şehir içi sürüşlerde kesinlikle 26" janta sahip MTB' lere oranla daha keyifli ve daha az pedalla aynı yolun gidilebileceğini söyledi. Pazartesi Kızıltoprak tarafına yolum düştü ve Velespit bisikleti gördüm dışarıda Salcano NG650 modelini gördüm ve Astro 292 modelininde olabileceğini düşünerek mağazaya girdim.Ancak içeri girdiğimde tam bir Trek ceneti olduğunu gördüm.Mağazada 23 yıllık profesyonel bisiklet kullanıcısı olduğunu ve asıl işinin muhasebecilik olduğunu söyleyen Mete bey ile tanıştım.Mete bey mağaza müdürünün arkadaşı olduğunu ve haftada sadece iki gün takıldığını söyledi.Saolsun bana kullanabileceğim kadrodan tutunda bisiklet seçiminde nelere dikkat etmem gerektiğini ve bütün Trek modellerinin birbirine göre fark ve avantajlarını sıkılmadan anlattı.Orada 29" janta sahip iki model vardı kadro ölçüsü 19" idi.Bisikletin kadro boyunu denemek için üzerine çıktığımda kendimi bir tankın üstündeymiş gibi hisettim. Bu bisikletin 26" jantlılara göre farkı nedir diye sordum. Öncelikle Mete beyde Salcano yetkilisi gibi çok daha keyifli bir sürüş elde edebileceğimi misal olarak 26" janta sahip bisiklette 3 pedal çeviriyorsan 29" jantta 1,5 pedal çevirirsin, engelleri daha rahat aşarsın dedi. Ayrıca ön tekerde yanlış hatırlamıyorsam 2.1 lastik arkada 2.0 takılıydı bunun sebebininde gücün yere aktarımında kayıp olmasın diye yapılmış bir durum olduğunu söyledi.Görsel açıdan dersek zevkler ve renkler tartışılmaz ama 26" jantlı bisikletlere göre çok daha güçlü bir duruş sergiliyordu.

• Beğen
Tepkiler: ProfessionaL
Eğer herhangi bir bayinin elinde bulabilirsem 291 27 modelini 21" kadro ile ben de almayı planlıyorum.

Konu ile ilgili teknik bir yazıyı: (link) adresinde bulabilirsiniz.

deniz bey özel mesaj atmışsınız ben size atamıyorum bilginiz olsun daha 2 ayım var o zaman a kadar umarım düzelir yollar...teşekkürler

Merhaba arkadaşlar,

salcano nun bu 29 er olan modelinden almış olan varmı yukarıdaki tartışmaların üstüne? Kötü bir şey söylenmemiş anladığım kadarı ile. ben de 1.89 boy/ 95 kg biri olarak 26 inch ve 52 cm kadro boyu olan bir corratec kullanıyorum ama açıkcası salcano nun bu modeli bana da çok cazip geliyor. alıp kullanmış olan arkadaşlar var ise yorumlarını rica ederim. bu arada, alıp kullanıp memnun kalmayan, "büyük geldi" diyen de var ise takasa girerim::))

selamlar,

Ben aldım 2 aydırda biniyorum şuanda hiçbir sıkıntı yok havasıda cabası bakan bidaha bakıyor

Salcano astro 29' sahibi olarak söylüyorum;
Duruşu, yolda akışı, kilitlenebilir süspansiyon olması vs şuana kadar gayet memnunum.
Görenlerden bu ne biçim bisiklet çok büyük çok şık duruyor gibi yorumlar alıyorum, arazide kullanmadığım zamanlar yol lastiği alıcam tabi nasıl performans alırım hiçbir fikrim yok görücez. Bisikleti detaylıca canlı gözlerle görmeden hatta denemeden internetten karar verip gidip almayın derim, ön araştırma mutlaka çok önemli fakat gerek yapılan yorumlar gerekse ülkemizde yaygın olan bilmişlik yeni bisiklet alanları yanıltabiliyor, Salcanoya kötü bisiklet demek çok büyük haksızlıktır. saygılar.

@ÖzerFurkan

29" lastik...
Kadro konusuna gelince Ben 20" kadro kullanıyorum 1.83 boy ile... 18" kullanabilecekken..
29" kadroya herhalde 2.20 civarı insan biner :)

Geri