Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2011 Suntour Axon RLD Maşa Modifiye

Raven_35

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Kasım 2006
Mesaj
2.340
Tepki
1.869
Merhaba arkadaşlar
Elimde 2011 Suntour Axon RLD maşa var.Hidrolik kilit ve tepme bölümünü modifiye etmek istiyorum.Orijinal yağını temizleyip,5wt yağ kullansam sorun olur mu?Cevap için şimdiden teşekkürler.
 
Scudo
@Sertaç EKİCİ

forumda modifiye için konu vardı sanırım.orada yeni nesil axonların modifiyesinin zor oldugunu söylüyorlardı.

2.konu yağ değişimi önemlidir. eğer sizde 10wt lik yağ koyun diyorsa onu koyun. 5wt yağ sizi daha sert tepmelere itecektir. bilirsiniz hidrolik tepme kontrolu eleklerden oluşuyor elekler arası boşluğun azalıp artırılması ile ayarlanıyor. eğer siz daha ağır viskositesi daha yüksek yağ kullanırsanız bu elekler içinde - durum oluşturur ve belki maşanız iyi bakımla evladiyelikken buyüzden dolayı kısa sürede elinize almanız kaçınılmaz olur. Amacınız hafiflik ise sıfır axon yerine 2. el sid düşünebilirsiniz..
 
  • Beğen
Tepkiler: sonEr´´
@Infra
arkadaşın niyeti 1300 gram herhalde..:D

Ama dediğim gibi yağ değiştirmek sıkıntı olur.. Farklı markaların aynı yağını kullnarak belki biraz iyileşme sağlar ama viskoz farklılığı sorun çıkaracaktır....
 
Sertaç'ın niyeti hafiflik değil. Ayrıca sid maşayı satalı da çok olmadı. Ki zaten axon maşa 1500 gr'ın altında. Sertaç'ta bisiklet bakım merağı var :D

Sertaç oynama maşayla! Bana satacan onu! Bozuyum deme sakın..
 
  • Beğen
Tepkiler: Raven_35
Derdim hafifletmek değil maşanın damping ve rebound özelliklerini geliştirmek.
 
@Sertaç EKİCİ

Suan içinde 10W yağ var benim bildiğim 5W koyarsanız masanın çalışması yumusayacaktır.
 
Sanırım o önceki modellerde vardı. Yenilerde rebound ayarı ile birlikle nitrojen kullanımı da bitti.. Benim S-Rl amortisörüm nitrojen kartuşu iptali vs. ile 1500gr'a inmişti en son..
Yağ konusunda da bende orjinalinde 10wt yağ var diye hatırlıyorum sanki, 5 wt ile daha tepkili bir maşa olur tabi..
 
  • Beğen
Tepkiler: Raven_35
kendi yağınla emin ol en iyi şekilde çalışıyor bende epicon var 110 kiloyum hiç bi şikayetim yok
 
5W yağla denedim maşanın çalışması çok iyi oldu.Birazda ayarlarla oynayacağım bakalım ne kadar tepkisi gelişecek maşanın.Rulman yataklarında seramik kullanılması hoşuma gitti.Pistonların delrin olması ve işleme kalitesinin iyi olması,iç boru kaplaması ve doğal olarak azalan sürtünme katsayısı Axon'u bir çok pahalı maşadan daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.Tek kusuru hidrolik bölümünün biraz daha ellenmesi.Yağ akışı maşayı yavaşlatan tek etken.Banyo sisteminin gelişmesi gerekli.Yeni modeller fabrikasyon değiştirme-yenileme işlemi görmüş ama yeterli değil.
 
Bende şu an 2010 model Axon mevcut ancak rebound kısmından memnun değilim.Rock Shock Recon'un rebounduya benim kullandığım Axon arasında büyük bir fark var gözlemdiğim kadarıyla.En yavaş seviyeye ayarladğım halde geri tepmesi hızlı ya maşamda sorun var ya da olması gereken bu,sizde de böyle mi ?
Maşam tepkikili olsun ancak geri tepmesi çok hızlı olmasın istiyorum sizce nasıl bir yenilik getirmeliyim ? :)
 
Alttaki tepme kapağını sökün ve onun erkek bir 6 gen mil olduğunu görürsünüz.Erkek 6 gen mil,maşanın pistonlarına bağlı bir piston kolunun içine girdiğini görürsünüz.Tepmenin erkek mili piston kolunun içindeki dişi başlı vidayı döndürüyor.Vidayı ayarlayarak maşanın tepmesinin değiştirebilirsiniz.Kolay gelsin.
 
@Sertaç EKİCİ

Ama o vida da belli bir seviyede kalmıyor mu ? Dışardan ayarlamayla farkı ne olacak ? :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Raven_35
Belli seviyede kalmıyor sağ doğru biraz daha çevireceksiniz maşayı montajlayınca maşanızın tepmesi yavaşlayacak.
 
  • Beğen
Tepkiler: Deniz Ser
@Sertaç EKİCİ

Maşayı montajlamak ? :) Sadece o rebound ayar vida kapağını söküp halledeceğim diye düşünüyordum :)
 
Maşayı sökmeden olmaz maalesef.Söylememişim.Alt bacakları çıkaracaksınız ve maşanın iç borularından çıkan iki tane piston kolu var.Hidrolik tarafında olan piston kolunu içinde 6 gen dişi vidayı çevirerek ayarlayabilirsiniz.
 
Deniz, işlem pek zor değil. suntour un sitesinde videolar var. onları izle, çok rahat bir şekilde nasıl yapabileceğini anlarsın.
 
  • Beğen
Tepkiler: Deniz Ser
@Sertaç EKİCİ

"Alltaki tepme kapağı" ndan algıladığım maşanın sağ alt kısmından içeriye uzantısı olan alyan anahtarı özelliği taşıyan sizinde söylediğiniz gibi ucunda altıgen mil olan kapaktı ve bu maşayı sökmeyi gerektirmiyordu:)Teşekkürler bu hafta ilgilenceğim :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Raven_35
Geri