Rublenin en küçük dişlisiyle en büyük dişlisi arasındaki fark arttığında, vites değişimleri arasındaki oran, yani vites değiştirildiğindeki kadans farkı da artmış oluyor. Kişinin alıştığı ideal kadansa mümkün olduğunca yakın sürebilmesi, kadansın vites değişimlerinden çok etkilenmemesi için oranların birbirine yakın olması iyi oluyor. Dağ ve tur bisikletlerinde bu kriter çok önemsenmiyor sanırım, ama formu iyi olan yol bisikleti kullanıcıları genelde küçük ve birbirine yakın ruble oranları kullanıyorlar. Ben de ileride oranları biraz yakınlaştırmayı düşünüyorum. Şu anki hali ile bazı vites değişimlerinde istediğim kadansı tutturamıyorum. Örneğin vites ağır geliyor, bir vites düşürüyorum, bu sefer de hafif kalıyor, ikisinin arasında bir vites arıyorum. Nadiren denk gelen bir durum, ama bazen uzun yolda sabit hızda giderken bu şekilde ara bir vites arayabiliyorum. Eski bisikletteki 11-32'ye göre şu anki 11-28 oranları daha yakın, ama ileride daha da yakın oranlı bir ruble ile değiştirebilirim. 8'li rublelerde 12-23, 13-23, 12-25, 12-26, 13-26 gibi baya bir seçenek var değerlendirilebilecek.