Scudo Sports

2015 Model Yol Bisikletleri Hakkında

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Merhaba Arkadaşlar,

Merak edip cevabını bulamadığım bir hususu sizlere danışmak isterim. Bildiğiniz üzere 2015 model bisikletlerin tanıtımları dünyanın önde gelen üreticileri tarafından çoktan yapılmış durumda. Yalnız, bu bisikletlerin yaklaşık olarak hangi tarihlerde ülkemizde satışa çıkartılacağını merak ediyorum. Yeterli maddi olgunluğa eriştikten sonra (muhtemelen Ocak ayını bulacak) derhal bir yol bisikleti almayı planlıyorum ve şu anda kafamda 2015 Cube Agree Gtc Pro var.

Bilgi sahibi olan arkadaşlar ithal bisikletlerin, bilhassa Cube markasının, satışının ne zaman başlayabileceğini belirtirlerse çok sevinirim.

Saygılarımla,

Scudo
Mart-Nisan gibi Erdoğanlar Bisiklet'e geliyordu sanırım yeni Cube modelleri.

@Berke Kazankaya
Teşekkürler Berke, ama çok geç geliyormuş ya. Nasıl bekleyeceğiz şimdi o zamana kadar :confused: Diğer markalar hakkında bilgin var mı, mesela Merida?

@Ahmet.KOÇ

Valla abi net bir bilgim yok ama Türkiye'de 2015 bisikletleri Şubat ayından önce bulamazsın diye düşünüyorum.
Adamlar ellerindekileri satmaya çalışıyorlar çünkü.

@Berke Kazankaya

Anladım. Aslında Erdoğanlar şu anda aynı bisikletin 2014 modelini indirimli olarak satıyor sitede. Gayet cazip görünüyor fiyat itibariyle. 2015 modelden tek eksi tarafı 10'lu sistem olması. Ocak ayına kadar uygun kadrolu olanı ellerinde kalırsa 2014 modelini de tercih edebilirim..

@Ahmet.KOÇ

2014 olan da alınabilir fiyatı oldukça uygunmuş o ayarda bir bisiklet için.
2015 modeli 500-750 lira arası daha pahalı olacaktır tahminimce...

@Berke Kazankaya

Aynen, 2015 modelin ilk çıkış fiyatının 5500 TL den aşağı olacağını sanmam. 2014 modeli peşin paraya 4000 TL'ye bırakırlar zannımca, ama imkan yok işte şimdilik. Nasipte ne varsa bakalım..

Farklı bir model için sormuştum,2015 modeller Aralık ayında gelir demişlerdi.

Bir Cube kullanıcısı olarak Canyon'un modellerini incelemenizi öneririm. Fiyat / Performans olarak çok başarılı.
Cube Agree GTC Pro 1800 euro civarlarında olmalı. Bununla 105 setli karbon bir kadro alıyorsunuz.
Canyon'da bu paraya Ultimate CF SL 9.0 (link)
Ya da 1500 euroya Endurace CF 9.0 (link)
alabilirsiniz ki ikisi de Ultegra setli.
Bunların sıkıntısı 1500 euro üzerinde olduğundan oraya gidip almanızın daha mantıklı olması. Gerçi gönderim ücreti 200 euro olduğundan bu parayı bilete verip gidip alıp gelebilirsiniz.

Ama yok ben uğraşmam 105 set bana yeter diyorsanız
1340 euroya Ultimate CF SL 7.0 (link)
1259 euroya Endurace CF 8.0 (link)

modellerine bakabilirsiniz.
Bunlara %18 vergi ve 200 euro gönderim ücretini de eklerseniz Ultimate 1781 Endurace 1685 Euro'ya gelir. Bu direk internetten satın alıp kapınıza kadar getirebileceğiniz legal fiyatı olur.

• Beğen
Tepkiler: emrah sökmenberk
@Çağrı Soylu

Çağrı Bey önerileriniz için çok teşekkür ederim. Canyon bisikletlerin ne kadar iyi olduğunu biliyorum, fakat, ülkemizde satışı olmadığı için hiç aklımdan geçirmemiştim. Şimdilik Ultegra sete ihtiyacım yok, 105 ziyadesiyle yeter. Ultimate CF SL 7.0 modeli tam aradığım tarzda bir bisiklet hakikaten. Özellikle ağırlığı ve lastiği bakımından da Cube'den çok daha avantajlı olduğu görülüyor. Fiyat konusunda ise diyecek söz yok zaten. 18% vergi ve 200 euro kargo maliyetini kattığımız haliyle bile ülke sınırları içinde alacağım benzer özelliklerdeki bisikletlerden daha ucuza geliyor.

Gerçekten beni çok farklı bir yöne çektiniz şimdi, Cube'ü bir kenara bırakıverdim:) Yalnız, yurtdışından alışveriş konusunda pek deneyimli değilim. Özellikle kargoda oluşabilecek hasarlardan hep endişelenmişimdir. Şu ana kadar bisikleti yurtdışından almayı düşünmeyişimin en büyük sebebi de budur. Siz ne dersiniz bu konuda, yersiz yere mi evham yapıyorum?

@Ahmet.KOÇ

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Canyon'un zaten dünyada herhangi bir mağazası yoktur. Bu nedenle fiyatları daha uygun. Yalnızca internet üzerinden satış yapar. O yüzden ülkemizde satışı olmamasına takılmayın. Adamlar yanılmıyorsam 6 sene garanti veriyorlar üstüne bir de kaza yapıp kırarsanız uygun fiyata değiştirmek gibi servisler sunuyorlar .

Yurtdışından satın alma konusuna gelirsek şimdiye kadar bisiklet almadım ama aldığım herhangi bir şeyde bir hasara rastlamadım. Bu aralar bir kaç kişide Canyon görüyorum. Nasıl aldıklarını sormak lazım aslında. Ama Canyon'dan alırken bisiklet için ekstra bir koruma yaptıklarını ve bunun için de 20 euroya yakın bir para aldıklarını biliyorum.

En temizi aslında 200 euro gönderim ücreti vermek yerine alaksız bir günde hafta içi aynı gün gidiş dönüş çok ucuz bir bilet alıp Almanya'dan alıp gelmek. Bu şekilde yaparsanız %18 vergiden de kurtarsınız. Yani 450 euro'ya yakın karınız olur. 250 euro'ya gidiş dönüş bilet vize vs alsanız 200 euro yine cepte kalır. THY 30 ya da 40 euro ücretle bisikletinizi taşıyor. THY olmasa bile kutusundan çıkartmazsanız sanırım büyük paket olarak herhangi bir havayolu ek ücret ile taşır. Ama bu konuyu daha önce bu şekilde bir tecrübesi olana sormak lazım.

Bunu yazarken daha ucuz çözüm ne olabilir diye baktım ve Yunanistan'a 32.95+17.47(bikeguard) €'ya gönderdiklerini gördüm. Bu da bir seçenek olabilir. Ama eğer gidip Koblenz'den alırsanız bu sefer bisikleti kendileri monte edip tüm fonksiyonlarını anlatıyorlarmış.
Avrupa içerisinde alırsanız bu sefer buradaki yazdığım fiyatlara %20 vergi koyamanız gerekir. Aldığınız ülkeden çıkış yaparken de bu verginin iadesini alırsınız.

@Çağrı Soylu

Çağrı Bey, detaylı açıklamanız için teşekkür ederim. Gidip almak en uygunu, fakat; uygun bir vakit bulabileceğimi sanmıyorum oraya gitmek için. Aslında kargo her ne kadar yüksek olsa da fiyatın toplamına baktığımızda yine de uygun görünüyor. Youtube'dan izlediğim videolardan da paketlemenin oldukça sağlam yapıldığı anlaşılıyor. Bunu seçeneklerim arasında tutacağım..

Kargo konusunda hic bir cekinceniz olmasin.
Magazalarda satilan bisikletler de ayni sekilde gidiyor magazalara. Sorun olsa, onlarda olurdu :)

@Ahmet.KOÇ

Son bir öneri. Canyon'un aluminyum kadrolarına da bakın derim.
7.3kg (link)
7.25kg (link)

Bilgilendirme amaçlı,

Cube 2015 bisikletler Ocak ayı sonunda Erdoğanlar bisiklette olacak.

Çok uzun süre ne alayım diye düşündükten sonra Eurosport ta yarış izlerken Caner Eler sayesinde öğrendim Canyon'u. Almanya'ya gidip kendim aldım bisikleti (Al 6.0). Dönüşte de vergi iadesini aldım. Bisikletten çok memnunum. Şiddetle tavsiye ederim.

@Gökhan Toros
Tamam Gökhan Bey. Kargo hususunda gereksiz endişelenmişim anlaşılan. Çok sağolun :)
@Çağrı Soylu
Almışken karbon olsun istiyorum Çağrı Bey, ama cidden kuş gibi bisikletlermiş aluminum olmalarına rağmen :)
@ahmetdogan
Teşekkürler Ahmet Bey.
@Deniz Baklacı
Sağolun Deniz Bey, bisikletiniz de hayırlı olsun. Canyon gerçekten çok tavsiye ediliyor. Kesinlikle favorilerim arasında :)

yurtdışından sipariş edin o zaman, vergi, kargo dahil tr fiyatını geçmiyorsa eğer

@tuna k

Yurtiçi olayını tamamen kafamdan silmiş durumdayım Tuna Bey. Mümkün olursa yurtdışından bizzat gidip alırım. Olmazsa da kargoyla alırım. Her harükarda yurtiçinden almaktan daha avantajlı olacak.

Beni aydınlatanlara tekrardan çok teşekkür ederim..

Geri