Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2016 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu / 52nd Presidential Cycling Tour of Turkey

Berke

Road Bike Cyclist
Tepki
5.225
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Yol bisikleti
http://cdn.velonews.competitor.com/files/2015/05/5-2-Cav-Wins-TDW-659x440.jpg

24 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında yapılacak 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun parkuru değişti.

Türkiye Bisiklet Federasyonu, 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Alanya’dan verilen startının bu sene İstanbul’dan verilmesi kararını aldı.
Güzergahlar üzerinde çalışmalar yapan Bisiklet Federasyonunun belirlediği, henüz kesinleşmeyen parkur şu şekilde:
İstanbul – Konya – Kapadokya – Aksaray – Alanya – Belek – Kemer – Elmalı – Kumluca – Fethiye – Babadağ – Marmaris – Selçuk
Eski parkur ise şöyleydi:
Alanya – Kemer – Elmalı – Dalaman – Fethiye – Marmaris – Bodrum – Milas – Selçuk – İzmir – İstanbul

Kaynak: hürriyet.com.tr / NTV Spor

Scudo
@Berke Capital Of Culture Istanbul durumunu devam ettirmek istiyorlar sanırım. Güzergah değişebilir bence de senelerdir neredeyse aynı güzergah (güzergah'a asla lafım yok çok güzel güzergah severek izliyorum) fakat farkı şehirlemizinde gösterilmesi gerekli bu konuda haklı olabilirler. Ama illa işaret parmağı ile gösterir gibi, bu yarış sadece İstanbul'da başlayacak der gibi bir durum oluşmuş. (Şahsi fikrimdir.)

1 mayısta mümkünse istanbulu boşatmak istediklerinden bu sene tersten başlatmışlar.
Seneye yine alanyadan başlar istanbulda biter diye tahmin ediyorum.

Fethiye-babadağ tırmanışı mı olacak yani? O yol 1900 mt ye kadar parke taşlı. İlk çıkış kısmı düz asfalt sadece. Ort. Eğim %6-7 sanırım. Değişik..

• Beğen
Tepkiler: Berke
bende bu başlığı bu sene ilk kim açacak diye merak ediyordum.

Fethiye Babadağ arası asfalt değildi. Ama olur. Parke zeminde bir tırmanma etabını koşmak zor olur ama seyir zevki mükemmel yakın olur Fethiye Babadağ tırmanışı kesinleşirse mükemmel bir tırmanma etabı olacağına eminim. Çıkarken bisikletlerden öyle çatırtılar gelir ki bizler televizyonda izlerken bile o sesleri duyabiliriz
Olaya sporcular açısından bakmak gerekirse Fransa ve İtalya turundaki tırmanış etaplarına hazırlık olur diye gelirler gibime geliyor. BİZİM turda zorlu tırmanma etaplarının fazla olmaması sıkıntı yaratıyor bence.

izmir yerıne konya mı alınmış

Konya ve Kapadokya olması tanıtım açısından ekranlara güzel görüntüler sunar.Özellikle pelotonun Mevlana türbesi önünden geçişi ilgi ile izlenir.Konya bisiklet şehri ve eskiden birçok bisiklet yarışı Konya da olurdu.Konya nın dahil edilmesi geç bile oldu.

çok güzel olmuş çok güzel. sıkıntı yok kapadokya ayağı bizde :). Hatta mümkünse bi finişi de Erciyes Dağı'na versinler. On numara bir finiş olur. Yollar kaymak gibi. Bekleriz... :)

@N.ÖZKAN bu yol 2013 yılına kadar topraktı. Yamaç paraşütü firmalarının off road araçlarıyla ancak çıkılabiliyordu. Sonradan yukarı kadar parke döşediler. Neden asfalt yapılmadı bilmiyorum, parke daha kolaylarına geldi sanırım. Babadağın bu yolunu 2003 yılından beri bilen birisi olarak bu hali eskiye göre kat kat güzel. Tüm yolun parke taşı döşenmesi 1-1.5 yılı buldu. Sezon döneminde inen çıkan offroad araç sayısı fazla olduğu için bahar ve yağış olmayan kış dönemlerinde ancak çalışabildiler.

Geri