Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2016 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu / 52nd Presidential Cycling Tour of Turkey

Olsa bile keyif vermez bu sene... Güzel bir tırmanış etabı vardı onda da gençleri izleyeceğiz bu sene,durum onu gösteriyor.

• Beğen
Tepkiler: Helen
Scudo
arkadaşlar dünya sadece world tour takımlarından ibaret değil. çok sağlam pro continental takımlar var. bu sene en azından 2-3 world tour takımı gelir diye düşünüyorum.
benim anladığım bu sene organizasyon ne olursa olsun gerçekleşecek, seneye işler daha ciddi ele alınacak. bekleyelim görelim derim :)

@justbasicfacts World tour takımlarının olmadığı bir yarışı sadece biz izleriz kardeşim, dünya totosunu döner bu da yarışın amaçlarına aykırı. Zaten çok üst düzey bisikletçilerin geldiği bir TUR'da neden organizasyon şirketini değiştirip sil baştan yapıyoruz...

UCI'ın kapsamlı kurallarını bir Organizasyon şirketinin ilk yarışında hatasız ve eksiksiz tamamlayabileceğini düşünmüyorum. Kahin değilim ama World Tour statüsünde tecrübesizler direk elenir. Bakınız Beijing... Finiş çizgisine GoPro koyup UCI kurallarından bihaber olununca World Tour lisansı uçar gider. O kadar çok detay var ki kurallarda ve tecrübe eksikliği bakalım son yıllarda atağa geçen TUR'u ne hale getirecek. Yazık...

@Bülent Kavakkoru

Takımın gerekli olmadığını biliyorum ama hiç mantıklı gelmiyor bana şu 1-2 sene içinde WorldTour olması turumuzun. WorldTour'daki turlara bakarsanız rahatlıkla yarışlarda bütün WorldTour takımlarını görebilirsiniz. Bizim turumuzun böyle olması için daha 40 fırın ekmek yenilmesi lazım

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
@justbasicfacts oha çok zeki :D kuralları biliyorum ama torku hiç bi yarıştan davetiye alamıyorken bizim turu worldtour yapıp (bir şekilde) kendi takımımıza davetiye yollamamız ayıp abicim ayıp! Torku da world tour lisansı alsın brissa'yı davet edelim daha iyi olmaz mı?

@Sabih Bağcı bence zorlama kardeşim o işler o kadar kolay değil. Daha 1 ay önce kapanıp yeniden açılmış bir takıma World Tour ağır kaçır. Ayrıca neredeyse her ülke kendi takımlarına davetiye veriyor, bunda ayıp bir şey yok önemli olan o davetiyeyi hakkıyla yarışarak ödüllendirmek. Ama biz ne yapıyoruz, basıyoruz dopingi kazandık diye geziniyoruz...

@Sabih Bağcı

World Tour yarışlarına tüm World Tour takımları katılıyor. World Tour olmayan yarışlara ise en fazla %70 oranında WT takımları katılabiliyor. Yani bütün WT takımları gelsin istiyorsak yapılacak tek şey var, yarışın WT statüsüne çıkartılması.

Elbette en güzeli hem WT takımının hem de yarışının olması ama biri olmadan diğeri pekala olabiliyor. Polonya'nın WT yarışı var, takımı yok; Kazakistan ve Rusya'nın ise takımı var, yarışı yok...

@Sabih Bağcı

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun WT statüsüne çıkıp, Torku Şeker Spor'a davetiye göndermesi ayıp değil imkansız olur. World Tour yarışlarına katılabilmek için en azından Pro Continental takım olmak gerekiyor.

Ekleme: Torku'nun fazla davetiye alamamasının sebeplerinden birisi de kıta takımı olması. Avrupa Turundaki HC (en üst seviye) yarışlara sadece o ülkenin kıta takımları katılabiliyor. Avrupa dışındaki yarışlara katılmak ise mali yönden oldukça külfetli.

Takımın kapanmasinin sebebi zaten söylenmese de seneye ToT in Worldtour yarısı olabilmesi ihtimali sonucu takımın Pro olması sartinin doğmuş olması. Bunun için belli bir lisans parası gerekli kaç yüz bin dolar bilmiyorum, Torku Şeker de bunu bilip kapatmaya gitmiştir büyük ihtimal.

bugün facebookda gördüğüm bir habere göre Torku slovak bir antrenörle anlaşmış 3 aylığına. TUR için anlaşıldı sonrasında gidecek gibi bir şeyler yazılmıştı altına , haber doğru mu değil mi bilemiyorum ancak bu kadar kısa zamanda bir antrenörden ne yapması beklenebilir? ya da madem yabancı antrenöre para verecektiniz neden lionel marie'yi elde tutmaya çalışmadınız? neyse umarım bu sene çok fazla world tour takımının olmadığı bir TURda torkulu sporcular görevlerini iyi yapar ve daha sağlam takımlara imza atarlar ( hayallere bak....)

Aslında lisans ücreti ödemekte sıkıntı yok o ödenir çok fazla bir para değil diye biliyorum ama onun yanında bu tür takımları çok büyük sorumluluklar ve sınırlar getiriliyor; örneğin maaşlar için alt sınır var(gerçi Türk aklıyla bunu bankadan yatırıp, geri çekerek üstünden gelinir), biyolojik pasaport giderleri ve takibi, maaşlar için bankada bulunacak çok yüksek miktarda para vb. şeyler olunca çok yıldırıcı olabiliyor bu tür küçük düşünenler için.

• Beğen
pro continental takımlar için gerekli ücretler aşağıda;

PRO CONTINENTAL

(Formerly Division II trade team)
Roster Size: 16 rider minimum, 25 rider maximum
Minimum Salary(minimum maaş): $39,000 ($33,750,000 for neo-pros).
Bank Guarantee(banka teminatı): Minimum $290,000, or 25% of the team’s payroll for staff.
UCI Registration Fee (uci kayıt ücreti : $16,300
Contribution to Biological Passport Program(biyolojik pasaport katılım ücreti): $81,500 for teams with a wildcard label, $10,000 per rider for teams without wildcard.

bildiğim kadarıyla torku biyolojik pasaport üyesi halihazırda ? ( üst üste TUR kazanan sporcularının dopingli çıkması nedeniyle bir çeşit zorunluluk haline gelmişti bu)
sporcu maaşlarının torkuda bu kadar yüksek olabileceğini düşünemiyorum , maaşlardan kısmak için yapmadıkları şey kalmadı hepimizin bildiği gibi.

@anıl şentürkk bu tabloyu ben de gördüm ama 2009 yılına ait, bunun üzerinden çok sular aktı :D

• Beğen
@anıl şentürkk

Bu maaslar yillik olabilir, hatta buyuk ihtimalle oyledir. GSMH'si 9000 dolar olan Kolombiya'nin Colombia takiminin, kar etmeyen bir sosyal sorumluluk isi olan UnitedHealthCare'in falan da o seviyelerde min. maaslar odediklerini sanmiyorum. Ki bunlar brut maaslardir.

Tabii bu tahminim..

@Mert E. yıllık maaşlar bunlar evet , aylık böyle bir maaşı ancak kalburüstü takımların liderleri ya da süper domestikleri filan alabilir anca
@taner07 yıla dikkat etmemişim hakikaten :D ama aşırı değişiklikler olduğunu düşünmüyorum , eğer öyle olsaydı bu tarz bir açıklama da beraberinde gelmez miydi?

• Beğen
@anıl şentürkk Hocam yıllık 3-5 milyon dolar alan o kadar sporcu varki, domestikler bile 1-1,5 milyon dolar-euro alıyordur. Bu maaşlar yani yıllık 39000 Dolar falan ancak Pro Continental takımların alt seviye sprocuları içindir. Mesela Pozzato Pro Conti takıma geçti en az 300,000 euro alıyordur,yani bunlar taban maaşlar. Kwiatkowski 3.5-4 Milyon Euro aldığı söyleniyor,Froome,Cancellara bunlarda aynı paralara yarışıyorlar tabi çoğu gizli kalıyor bu bilgilerin ama dedikodular genelde doğru çıkar.

@Hasan Saylık hocam zaten söylediğiniz adamlar bisikletin zirvesindeki isimler , bu adamlar dışında çok ciddi maaş alan olduğuna inanmıyorum.Tabiki tabandan maaş almazlar ancak diğer sporlardaki gibide bol sıfırlı rakamlar almıyorlardır bence.

• Beğen
Tepkiler: Helen ve taner07
Geri