Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2016 model dahon'lar bayiilerde...

Scudo
Biri bana vybe D7 vitesse D8 ve Mariner D8 için aralarında farkı açıklayabilirmi
 
@tege Kadro dan tutunda donanım lastik ve vites sayısına kadar birçok fark var, renkleri ise zevk meselesi. vitesse D8 ve mariner D8 bir üst model, ön aynakol dişlisi de daha fazla. Mariner D8 paslanmaya karşı daha dayanıklı. Nemli bölgelerde yaşayanlar için daha iyi...
 
  • Beğen
Tepkiler: Tuzlu_Fıstık
Teknik anlamda iyileştirmeler/yenilikler yapılmış olabilir ona lafım yok ama forumda yakın zamanda bir üyenin aldığı Mango renklisi bunlardan daha güzel şahsi kanaatimce..
 
Teknik degisimler icin us sitesine de baktim ama herhangi bir bilgi vs goremedim.
 
Sevgili dahon:) artık katlanır değilde yol ve dağ bisikleti üretsen bence tadından yenmez yeni bir vizyon ve değişim bekliyorum bir tüketici olarak.
 
Kırmızı renkli olanı güzel ama genelde "vay be" denilecek modeli yok. "vybe" var ama o sayılmaz :D

Yakın zamanda bir arkadaşıma Tern Link D8 aldık 2016, kırmızı siyah. Gidon yükseklik ayarlı olmuş mesela yeni modellerde. Hoş bir detay. Yine elektrikli katlanırda Tern, ortadan motorla kendine yakışır kalitede bir yenilik getirmiş.

Katlanır bisiklet üreticilerinin liderleri olarak daha hafif, daha kolay katlama şekilleri, tasarım detaylı ve uygun fiyatlı aksesuar üretmelerini bekliyorum şahsen bu firmalardan.
 
  • Beğen
Tepkiler: deterjan
Ben de katlanır bisiklet almak istiyorum nasipse ama bütçem dahon için çok düşük. Ümit folding anca alırız:D
 
Önümüzdeki ay bisiklet fuarı olacak. Acaba fuar fiyatlarında indirim oluyor mu?
 
Kırmızı vybe çok iyi olmuş ancak diğer renklerde gerileme var özellikle vitesse'de mango rengi olmayışı kötü.. 2015 modeller bir ihtimal daha uygun rakamlara bulunabilir ancak fiyatlar uçmuş ya :(
Teknik özelliklere ulaşabilen paylaşabilir mi, sanki vybe'da arka aktarıcı değişmiş/uzamış gibi geliyor emin olmamakla birlikte
 
Vybe D7 :
10 saniyede katlanma
Katlandığında açılmayı engelleyen mekanizma
Katlanır pedallar
Alumınyum krank kolları
7 li arka dişli
Shımano 7 arka vites
Lastikler 20*2.10 KENDA
Alumınyum jantlar
Bagaj yük lastiği
Arka bagaj
Tam kapatan paslanmaz ses yapmaz çamurluklar
Alumınyum v fren ön arka
7 vites
Alumınyum gövde
20 jant

Vitesse D8:

Alumınyum gövde
8 vites
Alumınyum v fren ön arka
Pompalı sele borusu
Tam kapatan SKS paslanmaz çamurluklar
Arka bagaj
Bagaj yük lastiği
Katlanabilir pedallar
Dış lastikler 20* DAHON ROTOLO
Shımano altus arka vites
Alumınyum krank kolları
10 saniyede katlanbilme
Katlıyken açılmayı engelleyen mekanizma
 
bende 2015 model siyah renk Vitesse D8 var, Yenilerini gördükten sonra da fikrim değişmedi, Mango renk D8 i tek geçerim :)
 
Geçen çarşamba günü 2015 model siyah vitesse d8'i iyi ki almışım dedim kendi kendime. Şahsen 2016 modellerinde lastiklerin kötü, tasarım çizgilerinin daha zayıf olduğunu düşünüyorum. Üstelik 300 liralık bir zam söz konusu.
 
Genel anlamda Dahonlar da lastik olayı D8 için hep değişiyor. 2014 modeline baktığınızda vites sistemi neos tu fakat lastikler 2016 modelleri gibi idi. Rank seçenekleri fenal değildi. Fakat yakın zamanda aşağıda linkini verdiğim modeli almamı sağlayan en önemli 2 faktör RENK - LASTİK durumu oldu. Nette bulamasamda 2016 ya ait birkaç foto yakaladım. Bunun sonuncunda lastiklerin Schwalbe olmadığını ve renk seçeneklerini görünce kararım kesin dedim fiyatlarda her sene katlandığı için Mango rengini aldım. Şimdi daha doğru tercih yaptığımı anlıyorum.

Yeni modellerde renk dışında değişen birşey yok üstüne lastiklerden kırpma var tabiri caizse. Tern modellerine baktığınızda Tern Link C7 modelinde Schwalbe Citizen kullanıyor. VYBE ile tam kategori olmasada aradaki fiyat farkı bunu gösteriyor. Benim görüşüm 2016 Tern Link D8 alınabilecek katlanır bisiklet. Hem extra gidon için uzatma aparatıda konulmuş. Renk uyumu gayet güzel. Vites sistemi elcik dediğimiz türden ki bence katlanır bisikletler şehir içinde kullanıldığı için ve motor hacmi düşük araba motorları gibi düşündüğümüzde vitesi çok hızlı değiştirmek gerekiyor. Tek tek atmak sorun biraz.

Görüşüm bu şekilde inceleme yazım 2015 için aşağıda. Hala bayilerde 2015 modelleri var. 2 rengide bence hoş.

İnceleme - Dahon Vitesse D8 Mango
 
arkadaşlar bende bir hevesle Mayıs-2015 te aktif pedaldan Dahon Vybe D7 aldım 4-5 kez bindim sonra bazı problemler çıkınca binemedim. Çok az kullanılmış bir bisiklettir orjinal dahon taşıma çantası, moon kask ve özel deri eldiveniyle birlikte satmak istiyorum. Almak isteyen olursa skype: zacxford buradan ulaşabilir.
 
Benim de düşüncem şuan 2016 Tern link C8 bir adım önde olduğu 1600 pazarlıkla belki 1500'lere alınabilir gibi...
 
Dün Vitesse D8 almadan diğer modellere baktım tek tek. Fotoğraflarda Vybe kırmızı gibi gözüküyor ama üzerinde pembe çizgiler var, sanki bayanlara daha uygun gibi renk. :)
 
Renk sticker tasarımı hiçbirini beğenmedim lastiklerin kalınlaşmasıda eklenirse olmamış bu sefer. Geçen sene Mango rengi Vitesse D8 aldığım için çok şanslıyım. . .
 
  • Beğen
Tepkiler: salvodaze
Geri