Scudo Sports

2016 Scott speedster 20

Arrakeen

Üye
Tepki
1
İsim
Ege
Bisiklet
Scott
Merhaba arkadaşlar,
Uzun süredir hem forumlardan hem de bu spor ile uğraşan arkadaşlarımı takip ediyorum ve artık ilk adımımı atmaya karar verdim.Bisikletimi kullanacağım yer Bostancı sahili, yollar sanırım yol bisikleti için gayet uygun olduğundan yol bisikleti ile başlamaya karar verdim.

Başlangıç olarak 2016 Scott speedster 20 ile başlamaya karar verdim. Bu marka modeli iyi ve kötü yanlarıyla tavsiye eder misiniz?
Bir de merak ettiğim bir konu; hafta da 3 4 gün bisiklet sürmenin bir insan da kardiyo amaçlı kalori ve kilo yakmasına eş değer olabilir mi?

Verdiğiniz değerli cevaplardan dolayı teşekkür ederim, görüşmek üzere..

Scudo
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Başlangıç için 9.4 kg. ağırlıkta alt-orta sınıf diyebileceğimiz ( yol-cu lar daha iyi bilir ) bir segmentte başlamanızın sizi yada amaçlarınızı engelleyeceğini sanmıyorum. İlerleyen zamanlarda kondisyon kazandıkça ve konsantrasyonunuz artıp daha iyiyi hedefledikçe bu bisiklet yeterli olmayacaktır. Bisiklet bilginiz arttıkça ve hedefler yükseldikçe sahil kesiminden ayrılıp kendinizi yollara vuracağınız ve bisikletin parçalarını tek tek revize edip daha hafif ve daha hızlı bir makina yaratmaya çalışacağınıza eminim :) Sağlıklı ve bol pedallı günler...

bu bisikletin Türkiye'de satışını yapan firma var mı ben bulamadım :/

@PelinBsk

Bike & Outdoor'da var > (link)

@Arrakeen Başlangıç için gayet güzel bisiklet. Üzerindeki 5800 serisi 105 set zaten hemen hemen herkesi memnun olduğu fiyat performans ürünü. Uzun yıllar sorunsuz kullanabilirsin. Bisikletin 9.3 kiloluk ağırlığı yol bisikletlerine göre biraz ağır fakat ilerleyen dönemde lastik & jant değişimiyle o ağırlığı 8 kilolara çekersin. Zaten 8 kilo altı için 6000-7000 TL'lik karbonlara geçmen gerekir.

Merhaba. Hoşgeldiniz.

Speedster 20 kullanıyorum. 2 hafta kadar önce aldım. Scott markası da, ilgili model de oldukça iyi. Öyle ağırlık falan da hiç düşünmeyin derim. Yarışmayacaksanız elbette. Yani üzerine 3000 - 4000 tl daha koyup 7000 - 8000 TL'ye alacağınız karbon bisiklet de 8 kg olacak. :D Fazla kasmanın alemi yok. Hem böyle "vay efendim çatladı mı", "çatladıysa kadro içinden yürüdü mü" falan düşünmezsiniz.
Malum forumlardaki otomobil yakıt tüketimi tartışmalarında yaşanan kuruş hesabına dönüyor bu iş... Komik.

Bostancı sahil yazmışsınız. Ben de Fenerbahçe, Caddebostan ve Bostancı bisiklet yolunda sürüyorum. Bostancı tarafı da uygun ama bisiklet yolu kalitesi olarak Caddebostan Migros'tan Kadıköy istikametine doğru olan mavi yol çok daha pürüzsüz.
Bostancı tarafına doğru olan kırmızı yol ise çok daha sarsıcı.

Sonuç olarak spor ve zevk için alıyorsanız bu bisikleti ve benzer marka-modelleri; gayet güzel tercih. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

@PelinBsk Bir de Kaçkar Bisiklet var. Avrupa yakasında Ortaköy, Anadolu yakasında ise Göztepe'de şubesi var. Siteleri yenilenmemiş 2016 modeller için ancak ben ordan aldım.

@Arrakeen bende 2014 s10 kullanıcısı olarak o zaman için yaptığım tercihin çok yerinde olduğunu her sürüşümde aldığım keyifle anlıyorum. Bu arada kadroyu yakından görürsen ağırlık fazlalığının kadroyu daha aerodinamik yapmak için tercih edilen form kaynaklı olduğunu ve estetik olarak çok güzel göründüğünü düşüneceğine inanıyorum.
IMG_20151215_232718.jpg IMG_20160403_113014.jpg

@Arrakeen

Rica ederiz. Hayırlı akşamlar.

Geri