Selam, aranıza yeni katıldım.
Ayda ortalama 170km yürüyen biri olarak artık bisikletle gezmek, spor yapmak istiyorum.
3 model arasında kaldım ve yardımınıza ihtiyacım var.
Bianchi;
RCX 226 - 810 TL
RCX 227 - 954 TL
RCX 229 - 999 TL
Önceleri RCX 810 için kafamda olur dedim ve alacaktım, ancak bu ön maşanın kitlenebilme olayı diye bir şey duydum ve bir üst modeli olan RCX 227 modeline doğru yelken açtım, bu seferde arada çok az fiyat farkı olan RCX 229 modelini düşünmeye başladım...
Sonra içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı bu durum. Yukarıda verdiğim fiyatlar liste fiyatı olup üzerinden %5 tek ödeme indirimi yapacaklar. Takriben 40-50TL civarı.
Malımın kıymetini bilen biriyim ancak daha önceden çocukluk hariç pek bisiklet tecrübem olmadığı için acaba bu aletleri uzun dönem(en azından 3-5yıl) kullanabilir miyim? Aldığım eşyalarıma ayakkabılarıma bile özen gösterip en az 5yıl kullanan biriyim, aklımda bu bisiklerin de bu şekilde uzun kullanabilirmiyim diye soru oluştu. 10-20yıl kullananlar olduğunu ama bisikletlerinin genelde pahalı olduğunu görüyorum.
Son olarak bütçemin sınırıda budur maalesef. Zaten, kask, çanta, suluk, yama seti, pompa ve bazı muhtelif ekipmanlar derken bu fiyatların üzerine takriben 300TL civarı eklenecek.
Kullanım amacıma gelince planlı olarak haftada 4 ya da 5 gün boyunca olmak kaydıyla 24km yol gideceğim(%30 idare eder, %3-5 bozuk, kalanı düzgün yol), (bu planın dışına elbette çıkabilirim ancak genel plan bu).
Bunun dışında haftada 2-3 gün boyunca bulunduğum şehrin köylerini bisiklet ile gezmek istiyorum, yeni açılan asfalt yolların yerine eski orman aralarına sıkışmış unutulmuş yolları kullanarak gezmek istiyorum. Mesela bilenler için söylemek gerekirse Bursa'nın dağını, bayırını, orman içlerinden geçen iyi kötü yollarını dolaşmak istiyorum. Yeri geldiğinde patikalara girmek istiyorum.
En başta yazdığım gibi; günde 10 ile 15bin adım atan biriyim, bisikleti aldığımda da kafam nereye eserse gitmek istiyorum.
Yukarıda yazdığım bisikletlerin özelliklerine gelince;
RCX 226 modeli: 810 TL
KADRO | : | ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE |
MAŞA | : | 26″ ZOOM CH-327E 1.1/8″ AMORTİSÖRLÜ |
ARKA VİTES | : | SHIMANO TOURNEY TX35 |
ÖN VİTES | : | SHIMANO TOURNEY TX50 |
KRANK TAKIMI | : | SHIMANO TY301 42X34X24 |
VİTES KOLU | : | SHIMANO EF51 3X7 |
FREN | : | ALÜMİNYUM V-FREN |
LASTİK | : | CST 26x2.10 56-559 SİYAH |
JANT | : | 26″ FREEWAY ÇİFT KAT ALÜMİNYUM |
RCX 227 modeli: 954 TL
MAŞA | : | 27.5″ ZOOM CH-565-P MLO MAŞADAN KİLİTLİ |
ARKA VİTES | : | SHIMANO TOURNEY TX35 |
KRANK TAKIMI | : | SHIMANO TY301 42X34X24 |
LASTİK | : | CST 27.5x2.25 57-584 SİYAH |
JANT | : | 27.5″ FREEWAY ÇİFT KAT ALÜMİNYUM |
RCX 229 Modeli: 999TL
MAŞA | : | 29″ ZOOM CH-520 AMS-P MLO MAŞADAN KİLİTLİ |
ARKA VİTES | : | SHIMANO TOURNEY TX800 |
KRANK TAKIMI | : | SHIMANO TY501 42X34X24 |
LASTİK | : | CST 29x2.25 57-622 SİYAH |
JANT | : | 29″ FREEWAY ÇİFT KAT ALÜMİNYUM |
Not; yeni üye olduğum için yeni konu açamıyorum, umarım doğru bir konunun altına mesajımı iliştirmişimdir.
Bisikletler hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum ve cevap verecekler için şimdiden çok teşekkür ederim.