Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2017 Bisiklet Fiyatları

Anonim

Üye
Tepki
0
Dünyanın en pahalı akaryakıttını kullandıktan sonra dünyanın en pahalı bisikletinide kullanma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.(!)

Buna kim sebep oluyorsa "ALLAH(C.C)" belasını versin.

Kimsede sokağa çıkıp gösteri yapmıyor, halk olarak böyle sömürülmeye alışırsak bizi sömüren çok olur.

Bisiklet ulan bisiklet, altı üstü bisiklet!!!!!
Nasıl acımasız insanlar, millet spor yapıyor spor!!!!!

Elektronik fiyatlarına vergi dediniz halk sustu, benzine vergi dediniz halk sustu, elektriğe zam dediniz halk sustu, doğalgaza zam dediniz halk..... , ............ sustu...

Ulan bari bisikletimize dokunmayın sağlıklı yaşayalım.

Bugün bir bisiklet alayım desem nerden bakarsan 1 maaş, eee halk zaten açlık sınırının altında yaşıyor bisikleti nasıl alsın.

Daha sonra "Türkiye"den niye sporcu çıkmıyor?".

Çıkmaz tabi adam karnını doyuramıyor ne sporcusu?

Buna tepkimizi koymalıyız arkadaşlar, bisiklet bisiklet!!!

Bari buna vergi koymayında halk spor yapsın, işe bisikletle gitsin.

Bisiklet fiyatlarının pahalı olmasında dil, Din, ırk farketmez (IRKÇILIĞA HAYIR) kim varsa "ALLAH(C.C)" belasını versin.
AMİN...

-Halkın İçinden Birisi Olarak Söylüyorum Bunları...

Scudo
Sn @Godzilla Haklısınız...

Yeni aldığım katlanır bisikletimin parça+malzeme+işçilik+genel gider+vergi= maliyet dilimlerinin kabaca hesabını yaptım. Emin olun verdiğim ücretin yarı fiyatına,belki birazcık üzerine ancak çıktı.
Ki, ben bu rakamları perakende fiyatlar üzerinden hesaplamıştım.

Ancak ben bu bisikleti nerede ise %55/70 fark ile aldım.
Asgari ücretin 1400 TL olduğu güzide ülkemde normal bir bisikletin 1000 TL+ fiyatlardan başlaması gerçekten vahim.

Bu fahiş fiyatlar ve yüksek kâr marjları sadece bisiklet sektörüne münhasır da değil.
Bu maliyet, kâr +vergi politikası ile hemen her alanda karşılaşıyoruz. Sistem, maalesef vahşi kapitalizm üzerine bina edilmiş. Bizler ise sağmal vatandaşlar olarak hazır bekliyoruz.

Bazen diyorum ki; Keşke gerçek komünist sistemi istikrarlı bir şekilde yaşatabilse idik.

Esen kalın.

Konuyu açan arkadaşa saygılarımı sunarım iyi bi noktaya değinmişsiniz. Konuyu takipteyim

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı ve cngz
Hayallerimi süsleyen bisikletin 5 bin lira olduğunu öğrendiğimde bende aynı şeyleri söylemiştim :) kim neden sebep oluyorsa beter olsun

Bisiklete de vergi indirimi istiyoruz diye cchannge. Com dan kampanya yapalim dostlar... destek olursa faydali olabliri... daha once biiklettw kdv kalksin diye bi kampanya vardi heralde...

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
İyi de güzel kardeşim ne diye bela okuyorsun?

bir diğeri krampondan da vergi kalksın ;tenis raketinden de kalksın spor yapıyorum dediğinde işin içinden nasıl çıkılacak?... çok değil 8-9 sene once 1.40 olan dolar 3.50 lerde.fiyatların sebebi de bu vergi degil.bisiklete gelene kadar özellikle son yıllarda türemiş ottan b*ktan bir ton vergi var onlar kalkmalı bence...

Fiyatlar aldı başını gitti Sora setli alıp ultegra gibi davranacağız ne yapalım :naslyany:

2017 Boat Show'da ÖTV'yi Sıfır, KDV'yi %1 yapmışlar.
2017 MotoBike İstanbul'da aynı şeyi yaptılar mı???

• Beğen
Zeytin suyuna kuru ekmek böyle gelmiş böyle gidecek.

Yatta vergi indirimi varken Bisiklete yapılmayınca ben de kendimi Hıyar gibi hissediyorum. :(

• Beğen
Tepkiler: cngz
Bela okumayayımda ne yapayım?

Yahu arkadaş çoluk çocuğun bisikletine vergi diye göz dikmeden önce gidin zenginlerin teknelerine, pırlantalarına göz dikin.

Gariban halkın cebindeki 3 KURUŞ"U almaya çalışıp zenginlere gelince çoğu şeyden vergi almamak nedir?

Neden benim halkımın 3 KURUŞLUK bisikletine göz dikiliyor anlamıyorum.

@davitprinter
çok düşündüler,çabaladılar ancak baktılar yelken takacak delik bulamayınca maalesef yapamadılar

• Beğen
@Road Cyclist Bu öfke diliyle bir yere varilmaz. Varilacak olsaydi emin olun biz birinci sirada olurduk.
En basitinden daha beni tanimadan zoruna mi gitti diyerek bu öfkeye siz de ortak oluyorsunuz.
Basimiza ne geliyorsa bu yuzden zaten.

@H.T

Sn H.T "Lokman Hekim Bağırsak ve Kalfası"nın hikayesini hepimiz okumalıyız.

Sn Godzilla'nın "bed'dua" (kötü dilek) söylemi genel olarak hoş olmayabilir (prensip olarak ben de hoş karşılamıyorum).

Ancak her birey iç dünyasında yaşadığı fırtınayı olması gerektiği gibi lanse edemeyebiliyor. Yahut birey, kendisine özgü iletişim dilini kullanarak meramını dile getiriyor.

Bu dil, bireyin içinde bulunduğu durumdan da pozitif olarak etkileniyor. Biz bu tarz ifadeyi "öfke dili" olarak algılamıyoruz. Çünkü bu ifadeyi etkileyen güncel,adaletsiz ve pozitif etkenler söz konusu.

Lokman Hekim,Bağısak ve Kalfa kıssasında olduğu gibi, konu ve konuklara kimi zaman hukuk lisanı, kimi zaman akademik lisan, kimi zaman bilge lisanı (havas) , kimi zaman bilgenin duruma özgü elem duyguları ile yoğrulmuş lisanı ile, kimi zaman ise, salt halk lisanı ile (avam) yaklaşıyoruz.

Ben Sn Godzilla'nın kötü dileğini öfke lisanı olarak değil, bilakis, sosyal adaletsizliğe karşı bir haykırış olarak algılıyor, saygı duyuyorum.

Esen kalın.

@Mesut DOĞRU

Size katılıyorum hocam, asıl ülke olarak başımıza ne geliyorsa gariban halkımızın herşeye karşı susmasından geliyor.

Kötü birşeymi istiyoruz?

Standart birçok ülkenin vatandaşı gibi 1 maaşımızdan para ayırarak gidip bisiklet almak istiyoruz.

Başka ülkelerde akaryakıta 10 cent zam gelse ortalığı yakarlar, bunu halk yapar; ki yapıyorda.

Başkasının maaşının 1/4"üyle aldığı bisikleti benim güzel ülkemin halkı 1 maaşla alıyor veya alamıyor.

Bumu adalet?

İstese bizim güzel vatandaşlarımızda alabilir, sadece devletimizin biraz daha destek çıkması lazım bize.

Çokmu şey istiyoruz biz?

Tamam gariban halktan vergiyi alıyorsun hadi git zengindende al!

@H.T Hocam başımıza ne geliyorsa sustuğumuz için geliyor, 3-4 sene önce KRON XC150 550 TL idi şuan 1250 TL.

Bakın %200-250 oranında zam gelmiş, bu süreçte kim sokağa çıktıda eylem yaptı?

Susarsak sadece sömürülürüz.

Yabancı bayraklı teknelerde yaşanan vergi kaybını önlemek için yapılmış bir önlemdi bahsettiğiniz ötv muafiyeti,
İyi bir bisikleti yurtdışından gidip aldığınızda çoğunlukla uçak bileti dahil daha ucuza çıkabilirsiniz.

@davitprinter

Geri