Scudo Sports

2018 Scott modelleri görücüye çıktı

Yeşil beyaza dibim düştü
2 gün önce uğradığım bisikletçide yine hem yeni malzemeleri inceliyor hemde goygoyun dibine vuruyoruz tabi yeni modeller karbon alimyum mu derken laf haliyle yeni vergilere geldi ister istemez ve arkadaş dediki "2018 de %18+20'ye ilave olarak sıfır alırken rulman tipi dönen sistemi olan ürünlerden ilave vergi alınacakmış buna bisiklette dahil" dedi ben kendimi kaybedip söverken soluklanmak için durduğumda aklıma geldi ve biz vergide indirim beklerken sence neden yaptılar diye sordum gayet mantıklı olan şu cevabı verdi "bisiklet giderek talep görmeye başladı, pazar giderek genişleyince bunlarda yapıştırdı hemen vergiyi" tabi artık devletin tek gelir kaynağı vergi olunca bana oldukça mantıklı geldi,biraz soluklandıktan sonra sövmeye devam ederek dükkandan çıktım...

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Scudo
Devletin gelirinin %82 si vergi olmuş; hala devletin spor yapan, kendini geliştiren insanlara ihtiyaç duyduğunu sanmak çocukça.

Enerji bakanı demedi mi ''eğitim seviyesi yükseldikçe oylarımız düşüyor'' diye?

Bu insan müsveddeleri gelişmiş, çağdaş, modern artık ne demek isterseniz. O tipte bir insan istemiyor. O tipte bir insan zaten onlara oy vermiyor. Haliyle ülke gelişemiyor. Gelişmeyince kasaya para girmiyor ve tarih kitaplarından hatırlayacağınız şekliyle şu noktaya geliyoruz.

''Halk ağır vergiler altında eziliyordu''

Son vergilerden sonra görücüye çıktığıyla kalabilir :acpsnr:

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Arkadaşlar ben bu vergi ve hesap kitap işlerinden pek anlamıyorum. Lütfen anlayan bir arkadaşımız yazabilir mi?

Şu an fiyatı 1000 lira, 2000 lira, 3000 lira, 4000 lira ve 5000 lira olan bisikletler yeni vergilerle ne kadar olacaklar?

@07yusuf Birkaç ay önce 2017 Scott Speedster 20 aldım. Etiket fiyatı 4600 şuan. 2018 Modelde sadece ön jant farklı üretilmiş. (Ağırlık 9,4'ten 9,8'e çıkmış) Etiket fiyatı 5600 TL :acpsnr:

%20 vergi geldiği icin insanların yapacak bir durumu yok. Eskiden 1000₺ olan bisiklet 1200₺ olacak.

Yapılacak iki hareket var.

1.) 2018 e girmeden 2017&2016 üretimi olan bisikletler alınır ve üstünde ki grup setlere bakmadan yıllar içinde grup seti değiştirmek kaydı ile kullanılır.

2.) 2018 yılında 2 büyük firma Türkiye pazarına giriş yapıyor. Çok aşina olduğumuz firmalar bunlar. Bunlardan biri İtalyan diğeri ABD menşeili... Bu firmaların bisikletleri Türkiye ye geldiğinde herkesin alabileceği fiyatlarda olacak. Üst seviye ve alt seviye malzemeli olucak. Yol bisikletinden örnek vermek gerekirse... kendim hem trek hemde eski Scott kullanıcısı olarak; lapierre, ktm, trek, Scott, giant vb markaların 105 grup setli bisikletlerine 8k-10k arası para vermektense gelecek olan İtalyan markasının 105lisine 12-13 veririm daha iyi... Bu yüzden ocak ayını bekleyip bu iki markadan da alabilirsiniz

Baktım fiyatlara vergi filan tamamda. Bu kadar mı yükselir ... claris setli scott 4 bin şaka gibi .

• Beğen
Tepkiler: saglam.serdar
bende geçen fiyat araştırırken merida bigseven 300'ün 2017 modeli 3100 tl, 2018 bigseven 300'ün fiyatı 3750 tl olmuş.donanım değişikligi var mı bilmiyorum.

Almayalım arkadaşlar. Elimizdekinin kıymetini bilelim. Biz almaya devam ettikçe onlar da zam yapmaya devam edecekler.
Bundan 10 yıl önce bira 2 lira civarındaydı. Şuan 7 lira mı ne oldu en son?
Yani şimdi 1 bira alırken 10 yıl önce 3 bira alıyorduk o paraya. Biracılar içmeye devam etti, onlar da fiyatı arttırmaya...

Hepimizin iyi kötü bir bisikleti var. Neden 2-3 yılda bir ya da her sene bisiklet değiştirelim ki? Seneye güzel bir bisiklet almayı planlıyordum, ama sırf bu zamlardan ötürü galiba almayacağım. Alamayacağım değil, alabilecek durumdayım ama almayacağım.

Scott'ın Claris set 14 vitesli kıytırık modeline 3600 yazmışlar olaya bak.
Bu seneden itibaren bisiklet almak ya da yenilemek hayal oldu geçmiş olsun.
(link)

Edit: Düzeltiyorum Claris bile değil, Tourney'miş. Durum daha da vahim. Claris'li modelin fiyatına bakmayın bile.
Sora ve Tiagra'lı modellerin fiyatına ise hiç hiç hiç bakmayın kalbinize iner.

Atina gidiş dönüş THY’de 119$ :) Free Shop’a da uğrarsanız yol parasını da çıkarırsınız ;)

@Soykan U.
Sınırı geçer geçmez Dedeağaç'ta bisikletçiler var. İstediğiniz modeli getirtir, otobüsle gidip bisikletle dönersiniz. Uçağa bile gerek yok :)

• Beğen
Tepkiler: serhataltay
Erdoğanlar bisiklet 2017 SCOTT SPEEDSTER 20 nin fiyatıyla bir ay oynadı. Bu bisikleti alma niyetimden takip ettim fiyatları. Bayramda %15 indirim yaptılar sonra %10 %8 en son %5 indirimi vardı.Şu an indirim yok. Tahminim 2018 modelleri fiyatları yüksek olması dolayısıyla, indirimi geri çekmişler.

@BerkEvren
Lüleburgazlıyım komşularımın yarısı çifte vatandaş, benim gitmeme bile gerek kalmıyor :) Sizin dediğiniz de mantıklı ama çok büyük bi yer değil gitmeden önce stok durumlarını öğrenmek lazım:harika:

Yeşil Beyaz ''Foil 30'' görünce bayılmıştım fiyatını görünce tamamen bayıldım :)

@BerkEvren gittim Dedeağaç'taki bisikletçiye kallinikos bıke şehre girişte sağda baktım bi kaç model vardı güzel focus karbon bide willer trestina vardı fiyatta uygun du 2000 Euro dedi willere focus da 1800 Euro 105 set vardı ikisin dede ama yedek parça için aynı uygun fiyatı diyemem look kaller 20 Euro fulcrum lg 5 jant 480 Euro gibi fiaytları vardı

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@serhataltay Aynen yedek parçada pek esprisi yok (Orası da Yunanistan'nın Beylikdüzü semti bir nevi :) ) Ama bir 105 setli alıp dönmek mantıklı :)

@BerkEvren bu hafta gidicem bakayım pazar yarış var granfondo orestiada'da aşağı uğrarım açıksa rahat herifler öğlen dükkan kapalımı olur :=)

@BerkEvren bıancı gavıa var onu satarsam alırım willeri bakalım biner gelirim sınırdan vergi yok algı yok :)

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Geri