Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2019 Fransa bisiklet turu

Scudo
Tadı damağımda ama hevesim de kursağımda kaldı.
Cümleten geçmiş olsun.
Başlığı canlandıran, canlı tutan herkese teşekkürler, elinize sağlık.
 
2 seneden beri mikel landa dan bir çıkış bekliyorum paso yatıyor domestik oldugu zman daha iyiydi.muazzam tekniği var ama adamdaki kıvılcım gitti sanki.
 
@Haluk Eke
Müthiş bir görüntü bu..Videosu olsa daha iyi anlaşılır..Özet görüntüler arasında da,dün akşam gösterilmişti..

Dün Paris'te yarış son buldu..Alaphilippe en iyi savaşçı bisikletçi ödülünü aldı..Yeşil mayo Sagan'ın,beyaz ve sarı mayo Bernal'in,benekli mayo da Bardet'in oldu..Sagan bir rekor kırdı..7.defa yeşil mayoyu aldı..Efsane..Bardet,mayo kazanarak Fransızların gönlünü aldı..Bernal'de bir Dünya yıldızı oldu artık..Rahat bir şampiyonluk kazandı..Geraint Thomas'ın karakterli duruşu,bu konuda etkili oldu..İsteseydi,''ben şampiyonum,ben bu takımın lideriyim,benim için çalışacaksın'' diyebilirdi ama bunu yapmadı ve Bernal'in ataklarını destekledi..Abilik böyle bir şey işte..Yalnız şunu da söylemem lazım..Yarışa iki favori Dumoulin ve Froome katılamadı..Geçen senenin 2 ve 3.leri..!
Favorilerden Pinot ve Fuglsang,abandone oldu..Etti mi 4 kişi..
Geriye zaten birkaç favori kaldı ve onlardan biri de Bernal'di..Haliyle Bernal'in takım arkadaşının desteği ile bu yarışı kazanması,gayet normal..%100 hak etti ama dediğim gibi bu yarışın 4 büyük favorisi yarışta değildi..
Yalnız bir 10-15 sene,bu çocuk şansı da yanında olursa,çok yarış kazanır..Robot gibi yarışıyor adeta..Düşmüyor,mekanik sorun yaşamıyor,zorlandığını filan görmüyoruz,zamana karşısı iyi,saf tırmanışçı,bu yaşta müthiş bir yetenek..

Geçen sene ki tur,çok sıkıcıydı..Bu sene ki tur,Alaphilippe sayesinde inanılmaz heyecanlı oldu..Çok fazla olay oldu..Wout Van Aert'ın kazası,Rohan Dennis'in yarışı bırakması ya da Pinot'un sakatlanması..Bir de yarıda bırakılan etap ve kısaltılan etap oldu..Çok acayip şeyler gördük..

Dünkü etabı da,Caleb Ewan kazandı..Caleb Ewan 3.etabını kazandı..Hem de ilk defa katılıyor yarışa,hem de bana göre bu senenin en iyi sprinteri Dylan Groenewegen'in önünde bu etapları kazandı..Haliyle dünkü sprintiyle,bence bu senenin en iyisi olduğunu kanıtladı..İnanılmaz şekilde yıldızı parladı..

Bu büyük turlara bakınca ne hissediyorum/görüyorum?
Avrupa'dan,medeniyetten ne kadar uzak olduğumuzu ve bu durumun da farkında olmadığımızı görüyorum..Fransa'da Alaphilippe için çıldıran çocuklar var ama bizde markette cips için kendini yerlere atan çocuklar var..Fark bu..
Avrupa'daki yetişkinler spor yapıyorlar,spor organizasyonlarına katılıyorlar ve bu insanların çocukları da büyüklerini taklit ediyor;bizdeki yetişkinler oturdukları yerde çocuklarının her şeyi yapmalarını istiyorlar ama çocukları bir şey yapamayınca da hayal kırıklığına uğruyorlar..Fark bu..
Uzatmayayım,bisiklet yarışlarını seyrederek,farklı konularda farkındalık sahibi de olabiliriz yani..
 
Bir TDF yi daha tozlu sayfalara gömdük. Doğa ana işe müdahil olana kadar tur efsane giderken bir kademe düşerek çok güzel diyebileceğim şekilde bitti.

ben bir kaç takım ve takımlar üstünde sporculardan bahsetmek istiyorum.

Ineos : eski sky turun sıkıcı olmasının nedeni diye sevenide sevmeyeni de çok :) Genç kara uşak turu kazandı hemde sakatlığı sonrası sürpriz şekilde tura katılarak. Çok merak ettiğim bir şey vardı göremedik. Düşünün froome kaza yapmadı ve tura katılıyor. kadroya bakın Bernal domestik ama kazanacak gücü kendinde görüyor , Thomas geçen yılın şampiyonu , Froome da çok acayip formda. Takım içi maraz çıkar mıydı dersiniz :)
Bana göre ineos güle oynaya kazandı neden derseniz tüm tur boyunca pelaton da hiç çalışmadılar hemde domestikleri böyle kötü formda iken :)
konu ineos olunca kwiatkowski ye değinmeden edemeyeceğim. Kardeş formda değilsin anladık ama o ne ya hiç çıkmasa idin etaplara. Hayranın olarak hayal kırıklığı yaşadım o_O

Movistar : Yahu bu takımı anlayan beri gelsin ilk on da 3 sporcuları var ama başarı yok :) Takım mıydılar gerçekten ? quintana kaçışta iken domestikler pelaton önünde tempo yapar, pelotanun başına geçer hayvan gibi tempo yaparlar sonra bir bakarsın aaa movistar dan kimse yok :acpsnr:. Daha bir sürü çılgınlık. Seneye belki Free Landa etrafında bir oluşuma gidip daha başarılı olurlar. Göreceğiz

jumbo visma : TDF 2019 un en derli toplu takımı görüntüsünü verdiler tüm takımların domestikleri biterken bu takım dağılmadı. Liderleri kruijswijk toplam on etapta 3. oldu ve sonuç olarak kürsüde kendilerine genel klasman da 3. olarak yer buldular. Gelecek senelerde bu takıma,kruijswijk a dikkat kesilmek lazım.

bora hansgrohe : Sagan yeşil mayoyu 7. kez alarak ambargo koydu resmen. yeşil mayoyu o kadar uzun süredir giyiyor ki hangi takımın sporcusu olduğunu unuttuk :) . Kendisine göre olmayan etaplarda da şov yapıyor. yokuş yukarı tek teker mi dersin yokuş çıkarken imza dağıtmak mı istersin :ssrtcbya: son olarak da paris te ineos un foto çekimlerine arkadan kaynak yaparak turun en nadidesi olduğunu gösterdi. o olmasa tur çok daha sıkıcı olurdu. bora hansgrohe sadece sagan dan ibaret değil arkadaşlar. (zaten onu salıyorlar kendi kendine takılıyor ) 92 doğumlu alman sporcu buchmann a gelecekte çok dikkat edin kendinden söz ettirecek. bu tur da 4. oldu ve her geçen gün üstüne koyarak gidiyor.

deceuninck quick step : Ne desem bilemiyorum adamlar üç beş etap alıp eve döneriz derken bütün pelatonun yükünü omuzladılar. sprinter sporcular yokuş domestiği oldu filan. saçma ama çok güzel di. Tabii ki hepsinin müsebbibi alaphilippe. 14 tane aslan (14 kez sarı mayo) 2 etap galibiyeti onun yanında da turu izleyen milyonların kalbi ile gidiyor evine. Belki turu kazanamadın ama gönüllerde taht kurdun Benim gibi cimri adam bile alaphilippe forması arıyor neyse parası verip alacağım bir tane. düşünün artık ?

groupama fdj : Ne yazacağımı bilemiyorum. Yıllar sonra bir Fransız turu kazanacak kadar güçlü, disiplinli , azimliydi . Ama tur üç hafta sürüyor ve son hafta hepsinden zor. sadece etapların uzunluğu , dik yokuşları değil konu. Aklınıza gelecek her şeyi üst üste koyup kombo yapıyor tdf. görüyoruz ki Pinot bunu kaldıramıyor. Dramatik şekilde göz yaşları ile turu bırakırken bizi de ekran başında ağlattı :agla:. Umarım sakatlığını kısa sürede atlatır. Pinot seni tdf 2020 de izlemek için şimdiden sabırsızlanıyorum.



sözün özü tdf kan,ter,gözyaşı dır. Takımı ile tüm bunları göğüsleyebilecek ler kazana bilir.

EAfaWQ7XUAACGu5.jpg

EAk-h6PXUAU9Ihs.jpg


EAmzNq2XkAAhcPK.jpg


EAlCsEQXUAALkna.jpg

GettyImages-1164355357-920x614.jpg


Yazımı buraya kadar okuduğunuz için Teşekkür ederim.

Edit : Bahsetmeden geçersem ayıp olacak. sayın Sarper günsal sayın berkem ceylan sayın caner eler. eurosport ekranlarında sizin sesiniz le yarışı izlemek büyük keyif. Sohbetinize o kadar alıştım ki siz olmadan yarışı izleye bileceğimi sanmıyorum.
 
Eurosportta 3 hafta boyunca,Berkem ve Sarper yarışı yorumladılar,Caner ise anlattı..Caner'i daha yakından tanımak isterseniz;
 
@isamorgil
Şayet Froome iyileşir eski formunu tutturabilirse seneye tam cadı kazanı olur ineos. Düşünsene Froome, Thomas, Bernal ve yeni transferleri Giroyu kazanan Caparaz. Bu 4'lü ile gelirse ineos pelotunun işi zor gibi :)
 
@Bigpatron

Bence ineos un yeni bir planı var. TDF yi kapadılar rahat rahat kazanıyorlar. Bunca güç varken neden üçü bir arada yapmasın ki.
giro tdf vuelta alın size ulaşılması çok zor bir hedef. Ellerinde yeterince lider yeterince domestik var. Eh tekrar düşündüm de böyle bir kadro ile ineos için zor olmasa gerek.
 
@Tüfekci
turu ben çok önceden bitirmişim :) şaka bir yana favoriler iyi değildi. Böyle bir sonuç başından bei bekleniyordu.
 
Geri