Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2023 salcano xrs 001

Umut Tuna1

Daimi Üye
Tepki
564
İsim
Umut
Başlangıç
2019—20
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Selamlar arkadaslar basliktan da anlasilacagi uzere yeni model salcano xrs 001 toplamis bulunuyorum.Gecen yil ilk defa granfondoya katilip cokta sevince granfondo amacli bir bisiklet toplama fikri uyandi bende.Kendi kullandigim cube attain sl gtc bisikletim daha cok endurance tarzi oldugu icin aero kadrolara yoneldim tabiki ilk olarak ithal kadrolara baktim fakat pandeminden beri hem cesit az hem de var olanlarin da kadro boylari benim kisa boyuma uygun olmuyordu (1.65) uzun bir sure bakindim ama bulamadim zaten bisikletim de satilmadigi icin cokta acele etmeyeyim diye dusunuyordum ki enflasyon canavari etkisini iyiden iyiye hissettirmeye basladi.Bisikletin satilmasini beklerken her sey katlanarak artiyordu.İnstagramda gezerken atolye 25.4 de yeni salcano kadrolarini gordum 46 ve 54 kadro vardi sadece cok guzel mavi ve siyah rengiyle 46 kadro oldugunu gorunce niyeti bozdum.Bu arada bir onceki bisikletim de xrs 001 idi ama 49 kadro boyuyla bana biraz da olsa buyuk geliyordu ama gercekten memnundum bisikletten onun haricinde yani yabanci oldugum bir bisiklet degildi.Sabah ilk is aradim cokta uzun konusmadik hatta heyecandan pazarlik bile yapmayi unutmusum ne kadar dedim 20 bin dedi Emirhan bey iban alayim dedim bir de kargoyu sordum yari yariya karsilariz dedi ama kargo geldiginde gordum ki kendisi tum kargo ucretini odemis tesekkurlerimi sunuyorum kendisine buradan velhasil 2 dk sonra dekontu yolladim adresi verdim ve beklemeye basladim 3 gun sonra kargo geldi ama elimde wiggledan aldigim ve su anki bisikletimde kullandigim prime rr 50mm jantlardan baska hicbir parcam yok 😅
Son nakiti de kadroya verdim ve acilen bisikleti toplamam lazim cunku fiyatlar hergun artiyor.Bisikletcimi aradim alanya fix bike shimano center oranin sahibi emre var gide gele arkadas olduk son iki bisikletimi de ondan aldim ordan baska bir yere de gitmem zaten isinin ehli durust bir insan kendisi dedim emre ben bir b.k yedim kadroyu aldim ama elimde baska hicbir sey yok abi askolsun hallederiz dedi peki diyip giristik ise ama dedim ya nakit yok benim gecen yil aldigim ama 2 kere kullanabildigim specialized rockchopper dag bisikletim var dedim sen bunu al karsiliginda parca ver bana bir nevi takas yapalim seni mi kiracam abi dedi basladik ultegra r 8000 on ve arka aktarici ultegra rotorlar zincir falan ne var ne yoksa yigdi onume geriye benim ozellikle 170 mm olarak istedigim aynakol (bulamadik yerde) fren-vites kollari ve lastikler kaldi.Fren vites kollari ve kaliperler erdoganlarda 15 bin lirayla en buyuk masraf kalemiydi dedim sahibindenden alayim da ucuza gelsin bir ilan bulduk anlastik 2 ocak falandi ayin 15ine kadar beklemesini rica ettim kabul etti bin lira kapora yolladim ve beklemeye basladik.Bu arada aynakol hala yok piyasada.Sansima emre patron sagolsun arkadasim almanyaya gidip gelecek ordan getirteyim deyince dunyalar benim oldu gelirken yaninda gp 5000 lastik setini de alip geldi sagolsun tek eksigimiz kollar kaldi.Neyse gunu geldi kollari teslim aldik taktik saatlerce ugrastik ama kollara hidrolik basamadik kollar disarida uzun sure bekledigi icin problem cikardi bisikleti tamamlayacagimiz gun eve eli bos donduk malesef.Kollari iade ettik sagolsun arkadas hic cirkinlesmeden isimi zorlastirmadan iade isini hallettik ama hala en buyuk sorun 15 bin lira 2 kol ve kaliperler.Neyse iki gun sonra patron aradi abi senin kollari indirimle aldim 12.5 liraya geldigi zaman takar ayaga kaldiririz bisikleti dedi sagolsun aramis taramis haberim bile olmadan halletmis isi bir kere daha tesekkur ederim kendisine o olmasaydi bisiklet faha uzun sure yatardi cunku.Neyse 2 gun daha sonra aradi abi gel bisiklet hazir diye.Aldim ve sonuc birazdan karsinizda olacak.Oncelikle toplanirken ki fotograflari en sonda da bitmis halini sizlere sunayim.IMG_20230121_123407.jpgIMG_20230121_123310.jpgIMG_20230121_124731.jpgIMG_20230121_123436.jpgIMG_20230121_123424.jpgIMG_20230121_123420.jpgIMG_20230121_124832.jpgIMG_20230121_124827.jpgIMG_20230121_124752.jpgIMG_20230121_124743.jpgIMG_20230121_125956.jpgIMG_20230121_124847.jpgIMG_20230121_153624.jpgIMG_20230121_153614.jpgIMG_20230121_133733.jpg
Screenshot_2023-02-02-19-35-55-397_com.instagram.android.jpg
Dun ilk defa surme firsatim oldu ve cok begendim.Son olarak yaklasik maliyeti jantlar haric 53 bin liraya maloldu.Jantlari da eklersek 65 bin liraya denk gelir su an salcanonun sitesinde satis fiyati 73.600 lira.Mutlulugumu sizlerle paylasmak istedim daha iyileri sizlerin olsun insallah.
Not:Arka rotor 160 a uygun degilmis 140 ile degistirdik.
Orta gobek genis yapilmis sabitleyici bir macun kullanarak ancak sessiz hale getirildi.

Scudo
Güle güle kullanın kazasız belasız sürüşler dilerim.
Bende xrs001 kullanıyorum güzel makina disk frenli bir model ile değişmeyi düşünüyorum ama maaliyetler gerçekten çok yüksek.

Şuan elimizdekinin kıymetini bilme zamanı sanırım gittiği yere kadar kullancağız artık yapacak birşey yok.

güzel günlerde güle güle kullanın. Çok hoş olmuş . çok sevindim sizin için

• Beğen
Tepkiler: Umut Tuna1
Kazasız belasız nice kmreleriniz olsun hocam, konun en altına bisiklette kullanılan ürünlerin listesini yazar mısın? (Belki yapmak isteyen olur)

• Beğen
Kazasız belasız günlerde kullanın, çok yakışıklı olmuş 👍 hayırlı olsun.

• Beğen
Cok tesekkur ederim arkadaslar daha iyileri sizlerin olsun.
Hatirladigim kadariyla malzemeler:
Ultegra r 8000 on ve arka aktarici
Ultegra r8020 fren ve vites kollari
R 8070 fren kaliperleri
R8000 170 mm 52-36 aynakol
R8000 11-30 kaset
Gp 5000 dis ve ic lastik
Pro griffon sele
Pro gidon bandi
Shimano icetech rotorlar
Kilitli pedal ve prime rr 50 mm jantlar eski bisikletimden alinma onlar toplam masrafa dahil degil.

Güzel günlerinizde, kazasız belasız kullanın. Renk olsun, jant seti olsun gayet güzel toplanmış alet. Mutlu mesut bolca km yapın 👍🏻

• Beğen
Merhaba, hayırlı uğurlu olsun, geçen senelerde ilanlardan kaçırdığım kadro size nasip olmuş 😀.. Ben de başarılı buluyorum.. Bu sefer salcano olmuş diyorum.. Güzel kombinasyon ile toplamışsınız.. Ağırlık ne kadar oldu şu an?

• Beğen
Hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler diliyorum.

• Beğen
Güzel günlerinizde, kazasız belasız kullanın. Renk olsun, jant seti olsun gayet güzel toplanmış alet. Mutlu mesut bolca km yapın 👍🏻
Cok tesekkur ederim daha iyileri sizlerin olsun
Merhaba, hayırlı uğurlu olsun, geçen senelerde ilanlardan kaçırdığım kadro size nasip olmuş 😀.. Ben de başarılı buluyorum.. Bu sefer salcano olmuş diyorum.. Güzel kombinasyon ile toplamışsınız.. Ağırlık ne kadar oldu şu an?
Her seyiyle 8.450gr geldi ama cok guzel bir akiciligi var bisikletin.Sizlere daha iyileri nasip olsun
Hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler diliyorum.
Cok tesekkur ederim hepimize insallah.

Geri