Scudo Sports

21 24 ve 27 vites farkları ne?

Tepki
18
İsim
furkan kara
Bisiklet
Bisan
Merhaba beyler almayı düşündüğüm bisiklet 21 vites bir giant bazı forumlarda vites sayısı hızı etkilemez gibi bişi gördüm acaba doğrumu mesela mosso var 24 vites onu almak dahamı akıllıca olur yoksa yazdığı gibi 21 24 27 vites sadece vites geçişleri ve konfor içinmi mesela benim şuan ki bisikletim 18 vites belli bir hızdan sonra pedalı boşa dönüyor 21 vites yine boşa döner ama 24 vites boşa dönmezmi ? Yani bu vites sayıları hız için değilse sadece konfor içinmi bazı arkadaşlarım da hızı etkiler vites sayısı dediler bu arada Dediklerim mtb için geçerli lütfen cevap verin teşekkürler iyi akşamlar

Scudo
Vites sayısı ne kadar fazla ise tırmanışlar o kadar rahat olur . Hız için aynı şeyi söylemek istemiyorum çünkü ,21 vites yani 7 li bir kaseti 30 vites yani 10 lu kaset ile kıyaslarsak en ufak yapraginda disli sayısında cok da fazla değişim olmaz , ama en üst yapraginda ki disli sayısı oldukca fazla degisir. Yani vites sayısı yükselmesi en çok tirmanisi etkiler hıza oranla . Mtb kullananlar hız değil tırmanış a bakarlar bu yüzden hızın pek önemi yoktur . Maksadınız mtb ile hız yapmak ise en iyi vites kondisyon / kadans vitesi :)

Teşekkürler bilemiyorum acaba full tourney set i 24 vites yapmak çok tutarmı?

Fiyat konusunda pek bilgim yok ama size tavsiyem 24 vites hazır donanımlı varsa onu alın 21 vitesi 24 e geçirmeye çalışmayın . Ucuza alırım sonra donanımını yukseltirim mantığı hep daha pahalıya sebep olmuştur , bu arada dağ taş dere tepe dolaşacam diyorsanız 24 ve üstü alın hiz için istiyorsanız 21 ile 24 arasında bi fark olmaz :)

@ihlasbisan1990
Ben acera aktaracı taktım 21 li benimki 70 ₺ değişti.Kollar altus taksan 80 ₺ civarı 35 ₺ ruble.185 ₺ en az

48 li Tourney Aynakol Taktir.Bosuna masraf yapma.

@oguzhancgdm
Fiyatlar dan ziyade dikkat et yeni rublen jant gobegine uyumlu olacak mi ? Donanım yükseltmen domino etkisi yaratır valla :)

Öyle değil beyler mesela 5 10 kmlik turlara gitmeyi düşünüyorum arkadaşalarım 21 vites yetmez dediler 21 vitesle arkada kalır yorulursun dediler tabi bu düz yol turu

yahu arabamı bu senin ki 4 vites benim ki 7 vites seninkini geçer . ne arkada kalirsin ne yorulursun arkadaşım hayirli pedallar size ..

@ihlasbisan1990
Ben 21 le 100 km gittim sıkıntı olmadı.Tabi daha yüksek olsa daha iyi olabilirdidi ben 5 10 kmde sorun olacağını düşünmüyorum

• Beğen
Tepkiler: olcer
Çok teşekkürler, fishman kusura bakma kardeşim yanlış bişi yaptıysak hakkını helal et cevapların için teşekkürler bilerek sinirlendirmek istemedim

• Beğen
Tepkiler: olcer
27 yillik 7 vites donanimi ile 70+km turlar yaptim, pek sıkıntım olmadi. Yaşından dolayi bazı dertleri dışında problemi yok..

@ihlasbisan1990

:koptum: Güldürdü. Benim 27 vites, hız konusunda viteslerin pek bir önemi yok, vitesler tırmanışlar için avantaj sadece..

Cok basite indirgersek, sabit bir aynakoldan, sabit bir kadanstan ve sabit bir kas gucu/kondisyondan orneklersek:

* Ruble en kucuk dislisi yapabileceginiz en yuksek hizi belirler
* Ruble dislisinin en buyuk dislisi en kolay cevireceginiz pedal araligini ve tirmanirken cekis kolayliginizi/cekis gucunuzu belirler

Vites sayisi ise sadece aradaki vites gecis rahatligini, ara viteslerde hiz / cekis araliklarindaki alternatiflerin az veya coklugunu belirler.
Kisacasi degisken kosullarda motorun (bacaklariniz ve siz :) ) daha rahat ve verimli calismasina yardimci olur ;)

En kucuk dislisi 11 en buyuk dislisi 32 olan rubleleri alalim:
6 vites (6 li ruble)
7 vites (7 li ruble)
8 vites (8 li ruble)
9 vites (9 lu ruble)
10 vites (10 lu ruble)

Hepsinin sabit kadansta yapacagi maximum hiz ve maximum tirmanma cekisi ayni kalacaktır. Fark ara viteslerle performans ve verimin farkli alternatifler saglamasidir!

Kisacasi en kucuk ruble disliniz ve aynakolunuz digerleri ile ayni ise hiz olarak esitsiniz. Vites sayisi bu durumda farketmez. Hatta kadansi daha iyi olan daha hizli gider.
Tirmanirkende bu durum soz konusudur ;)

Arkadaşlar 21 vites bir şehir bisikleti ile 27 vites bir şehir bisikleti arasında çok fark olur mu? en fazla 20 25 km uzun yol yaparim

@suat akman hocam 21 vites ve 27 vites iki bisiklet düşünelim. Aynakol 21 vites için 48 38 28

27 vites için 48 36 26.

Şimdi bu iki bisiklet hemen hemen aynı son hıza mi ulaşacak? tek fark konfor mu olacak?

• Beğen
Tepkiler: Sinan1984
hem yol hemde dağ için 29x2.10 lastikli 24 vites bisiklet kadar daha uygunu olacağını zannetmiyorum hem düz yolda hızlı gidiyor hemde 24 vites olması bayır çıkarken rahatlık sağlayacaktır size

@OnurÖzdağ onu nasıl anlarız hocam?

@OnurÖzdağ şimdi baktim da çivili rubleymis.

SHIMANO MF-TZ21 şu model

Aklımda 27 vites ve 21 vites iki bisiklet var. ikisinin de aynakol 48 dişli. rublede en küçük dişli çok da fark etmez herhalde.

Geri