merhaba.ghost panamao x3 ile carraro sportive 227 arasında kaldım sizce hangisini seçmeliyim 227 de arka deore 27 vites geri kalan altus+gidondan kilitleme panamao x3 tede komple altus 24 vites+maşadan kilitleme/x3 13.3 kg - 227 15 kg/x3 200 lira fazla siz hangisini seçerdiniz
pek profesyonel biri değilim yani şu ana kadar sadece 1 bisikletim oldu oda 26" carraroydu mtb hiçbişeyini bilmezdim almıştım anasını da ağlatmıştım gerçi şimdi 2 haftadır araştırınca bisikletçiyle tartışabilecek seviyeye geldim ama benim gibi birinin 2 3 kg yi hissedeceğini pek sanmıyorum sonuçta şu ana kadar kullandığım en iyi vites sistemi bile tourneydi çok sıkıntı çekmiştim ama hergün ayara giderdim deore sağlammış buradanda + puan aldı carraro alacağım sanırım
Arkadaslar sram x5 bozulunca 8tl ye saigun marka arka artirici taktirdim idarelik idare etti 8tl bedava sonra tourney taktim vites gecisleri cok sikinti yaratmiyor ama icim rahat olmali mi sizce ?
20 viteste toplasan 4 vites kullanıyorum devamlı.Pozitif eğimde ilk ve ona yakın bir vites(genelde 3).Düz ve negatif eğimde son vites ve ona yakın bir vites(genelde 17).4 vites yapsalarmış olurmuş benim bisikleti Ara vitesleri çok kullanan olduğunu sanmıyorum.Bana göre en düşük ve en yüksek oranlı vitesiniz önemli olan.Ona göre 4 vites de olsa bisikletinizi seçebilirsiniz
24 vites ile 27 vites arasında dikkate değer bir fark yoktur. Kullanırken öyle ahım şahım bir fark hissetmezsiniz. Sadece aşınan parçaları yenilemeniz gerektiğinde 27 vites için genellikle daha fazla yedek parça masrafı çıkacaktır.
Bu arada acera set gömülmüş 20.000 km yi çoktan geçmiş bir acera set kullanıyorum. Hala gayet muntazam çalışıyor. Defalarca zincir bir kaç sefer de kaset dişli değişti. Diğer tarafları müdahale görmedi. Yaz kış çoğunlukla çamur pislik içinde kullanıyorum mecburiyetten. Acera candır
@Kaan.Özçelik çok teşekkür ediyorum abi. bir de bir şey sormak istiyorum. bisikletimi daha yeni aldım. salnano ng450 26V. bisikletimle biraz hızlanınca ön tekerden sinek vızıltısı gibi ses geliyor. acaba fren pabucu janta mı değiyor giderken. bisikletten inip ön lastiği elimle çevirdiğimde ses yapmıyor. üzerine binince yapıyor. ben nedense bisiklette yüksek viteslerde çok yoruluyorum. bir anormallik sezdim. acaba farkında olmadan ön fren pabuçlarım janta mı değiyor olabilir. bu ayarı yapmak zor bir şey mi yoksa servisine mi götürsem sizce ?
@Şahin Yıldız Fren pabuçları sürtüyorsa, boşta çevirdiğinizde çabucak duracaktır teker. Ses göbekten geliyor da olabilir. Basit bakım onarım işlerini yapa yapa öğrenmenizi öneririm, internette her türlü videoyu bulabilirsiniz.
SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@Kaan.Özçelik abi ön tekerliği biisklet havada iken elimle çevirdiğimde kısa bir süre içinde duruyor. aşağıdaki resimde gösterilen yıldız vidayı hem sağ hemde soldan bir sıkıp bir gevşetiyorum ama bir türlü ayarına tutruramıyorum ama. alyanıda ellesem mi acaba ?