Scudo Sports

24 vitese yükselmek

Tepki
7
İsim
metehan
Bisiklet
Salcano
Bisikletim 7×3 21 vites yakında ruble ve zincir değisimi yapıcam . 21 vitesin bana yetmediği zamanlar oluyor . Rublemi degistirirkn 8 lik alıp takmak istiyorum . Arka arttırıci 8e uygun ama vites kolu 7 lik . Bende şöyle düsüyorum 1 . Vitesi arttiricidan sınırlayıp onu 8 e aktarsam nasıl olur . Çok fantastik bisi yapmaya çalısiyorum

Scudo
Vites sistemin nedir? Ön-arka?

@metehan1502
Shimano tourney 6-7 vites 7-8 değil ben de kullanıyorum seninki ne bende tx-55 var

6 7 8 de disli araliklari ayni sadece disli genisligi artar. 7 li buyuk ihtimal vidali rubledir. 8 li kaset olur dolayisiyla arka gobek degisimi gerekebilir. 7 8 arasinda genislik farki oldugundan 7 uyumlu arka attiricinin calisma mesafesi 8 icin yetmeyebilir
Bu durumda rubleyi 8 li yaparsan dedigin gibi ya en buyuk yada en kucuk disliyi iptal edip 7 li sistemde kullananilirsin. Tabi zincir uzunlugu en buyuk arka disliye yeter ise. Yani bir sekilde dedigin gibi calistirabilme imkani var.

• Beğen
Tepkiler: tinan
Zincir uzunluğunda sıkıntı olmaz zinciride değiştiricem zaten yapabilirsen 8. Disliye çıkarmaya çalışıcam

Eskiyse degistir yoksa zincir calisir. Once rubleyi degistir baska yeri kurcalama. Duruma gore diger parcalari degistirirsin 8 vites attirici 30 40 TL cok para tutmaz.

8li rubleyi takip ve 1. disligi iptal ettikten sonra neden 8li takiyorsunuz? Tekrar 7li ruble taksaniz da sistem karisikligi olmasa daha iyi degilmi? Kücük disliyi kulanmayinca buseferde tersi olarak sizi tatmin etmeyecek.

• Beğen
Tepkiler: numa90
Benim kullanmak istediğim 8 . Dişli oranı yoksa 5 miş 10 muş sayı önemli değil dişlinin oranı için bunu yapmak istiyorum

@metehan1502
Ozaman yine 7li takin ama büyük dislinin disli sayisini fazla alin aynisi olur. Mesela 12-28 yerine 13-30 yada 13-32 yada 13-34 falan büyük disli ayni 8. disli gibi olur ve tüm vitesleri kullanirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: numa90
eve öyle bir oran bulabilirsem çok güzel olur . birde decathlon da ruble gördüm malzeme kalitesi nasıldır

@metehan1502
Öyle bir ruble heryerde satiliyor. Kolaylikla bulabilirsiniz.

@metehan1502

mesela buraya bakabilirsiniz.

googleye 7li ruble yazmaniz yeterli. Baya secenekler cikiyor.

@SOZUAK
zincir çapraz düşecek ayrıca

Zincir niye capraz dussun on attirici yokmu!

en rahatı benimki kasetsiz arka ruble 7li(ruble değişince eskiyen mekanizma da değişiyor) aynakol da ikili 14 vites

@SOZUAK
(link)

Bana anlatmaniza gerek yok ben yillardir bisikletciye gidip is yaptirmam jantlarina kadar kendim orerim. Ilk ordugum jantlar 10 kusur senedir hayatta ve bilincsiz birisi tarafindan kullanildigi halde akord ihtiyaci yok kopan tel yok. Mekanik konusunda bisikletin her yerini yaparim. Rubleyi 1 vites arttirmakla zincir capraz olmaz bu isin de bir toleransi var. 3x7 yi 3x8 yapsaniz da 8 li yapip 7 li kullansanizda capraza dusmez tabi on dislileri dogru kombinasyonda kullanirsaniz. 1x6 1x7 vites kombinasyonlari var calisan.

Geri