Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

25-28 Ekim 2007 Gökova Pedallarımın Altında Bisiklet Buluşması-1

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Tepki
941
GÖKOVA PEDALLARIMIN ALTINDA
BİSİKLET BULUŞMASI–1

Arkadaşlar Merhaba,

Bizler Muğla Bisiklet Platformu çevresinde toplanmış, ülkemizde ve dış ülkelerde çok sayıda bisiklet turuna katılmış, amatör olarak uzun mesafe bisiklet sporu yapan, bisiklet yarışlarına katılan, bisiklet sporunun yaşamımızdaki hayati önemi ve toplumsal sağlık açısından güçlü rolüne inanan, doğayı aktif olarak seven ve koruyan bir ekibiz.

Muğla Bisiklet Platformu olarak amacımız bisiklet sporunu temel araç olarak kullanarak, insan sağlığı, toplum sağlığı ve çevre sağlığını korunmak, sağlıklı bir toplum için gerekli şartları yaratmak, yaşam kalitemizi düzeltmek, çevremizi yerel ve küresel açıdan korumaktır. Ülkemizde ve dünyada barışın sağlanmasının yanı sıra doğa dostu bir spor olan bisiklet turizmi yolu ile, ülkemizde spor ile turizmi birleştirmek, bir kültür ve turizm kenti olan ilimizde spor ile doğanın ve kültürün korunması, geliştirilmesi ve toplum içinde yaygınlaştırılması ve ülkemizde bir ilk olarak her yıl ilimizde bir bisiklet buluşması gerçekleştirilmesi, bu buluşmanın Gökova Körfezinde uluslar arası bir şenlik havasında her yıl tekrarlanarak gelenekselleştirilmesi için faaliyette bulunmaktır.

Ekolojik bir spor dalı olan bisikletin aynı zamanda bir ulaşım modeli olarak ülkemizde bisiklet kullanımını ilerletmek ve teşvik etmek, ulaşım planlaması ve yönetimin dikkatini, bisikletlilerin gereksinimlerine çekmek, bisiklet turizminin, ülkemizde bir turizm alternatifi olarak gündeme sokulmasını sağlamak, çölleşmeyle mücadelede dünyaya örnek bir hareketi Türkiye'den başlatan TEMA ’nın mücadelesine destek vermektir.

Bisikletçiler kendilerine ait bisikletleri ve kamp malzemelerini kullanacaklardır. Konaklama, su ve tuvalet bulunan herhangi bir kampingde yapılacak, yemekler lokantada yenilecek veya bakkal vs den temin edilecek ve sporcular tarafından hazırlanacaktır.

Parkur
1. gün: Akyaka- Akbük- Ören- Çökertme (60 km)
2. gün: Çökertme– Mazıköy- Çiftlikköy- Bodrum (65 km.)
3. gün: Bodrum- Datça Körmen Lmn.(feribotla)- Bördübet- Amazon (45 km)
4. gün: Amazon- Hisarönü- Marmaris- Uçurtma (37 km.)

Tarihler
Başlangıç tarihi ve yeri : 25 Ekim 2007 Perşembe Akyaka
Bitiş tarihi : 28 Ekim 2007 Pazar Marmaris

Gökova Pedallarımın Altında Bisiklet Buluşmasına;

1- Tüm katılımcılar kendi bisikletlerini getireceklerdir.

2- Tüm katılımcılar kayıt için 10 YTL ücret ödeyeceklerdir. Gelecek sporcu sayısına gore organizasyon yapılacağından, kaç kişi geleceğini belirlemek için bu ücreti almak zorunda kaldığımızı belirtmek isterim.

3- Tüm katılımcılar organizasyon komitesince belirlenen kamp yerlerinde çadırda konaklayacaklardır. Çadırlar katılımcılar tarafından getirilecektir. Kamp yerlerinde evlerinizde alıştığınız sıcak su, masa, sandalye vs gibi eşyaları olmayacaktır.

4- Tüm katılımcılar organizasyon komitesince belirlenen parkuru takip edeceklerdir. Parkurun bazı bölümleri toprak stabilize yol ve bazı bölümleri asfalttır. Katılımcıların 26 jant dağ bisikleti ile gelmesi önerilir.

5- Organizasyon komitesi bagajların taşınması için araç temin edecek ve kalkış saatinde araca verilen bagajlar bir sonraki konaklama yerine götürülecek ve güvenlikleri sağlanacaktır. Bagajını zamanında taşıma aracına vermeyenlerin bagajları için organizasyon komitesi herhangi bir sorumluluk üstlenmez. Bir sonraki konaklama yerine varamayanların eşyalarının tekrar onlara ulaştırılması konusunda organizasyon komitesi sorumluluk üstlenmez.

6- Organizasyon komitesi yemek için herhangi bir sorumluluk üstlenmez. Herkes kendi yemeğini temin edecektir.

7- Tüm katılımcılar kask takacaklardır.

8- Tüm katılımcılar kendilerine ait çadır, uyku tulumu, mat, kişisel giyim ve temizlik eşyaları ile birer adet bardak, tabak, kaşık, çatal getireceklerdir.

9- Tüm katılımcılar lastik patlağı, zincir kopması, fren ve vites teli kopması ve diğer tüm arızaları kendileri gidermek zorundadır. Organizasyon komitesi arıza halinde sorumluluk üstlenmez.

10- Tüm katılımcıların bisikletlerinin iç ve dış lastikleri yeni olarak, tüm bakımlarını yaptırmış halde getirmeleri tavsiye olunur.

11- Kaza sonucu yaralanmalar konusunda organizasyon komitesi sorumluluk üstlenmez. Tüm katılımcılar bu hususta hazırlanan belgeyi imzalamak zorundadırlar.

12- Bisiklet buluşmasına yabancı sporcular da davet edilmişlerdir. Gelecek yabancı sporculara hepimizin geleneksel misafirperverliğimizi göstereceğimizden kuşkumuz yoktur.

Hepinizi Gökova Körfezi çevresinde gerçekleştirilecek bu buluşmaya bekliyoruz.

Organizasyon Komitesi:

Bülent SAVRAN bulentsavran@gmail.com
Dilek BULUT dilekaybulut@gmail.com
H.Can DEMİREL hcandemirel@hotmail.com
Kürşat ERİŞTİ eristi@hotmail.com
Fırat OKUTUCU firatokutucu@hotmail.com
Mustafa YENİÇERİ mxyeniceri@hotmail.com
Altan KALAY altan_kalay@yahoo.com.tr
Adnan CANGİR adnancangir@gmail.com
Ender ALICIOĞLU enderalicioglu@hotmail.com
Gökhan AK gokhan.ak@gmail.com

Scudo
Çok güzel bir bisiklet buluşması olacağı belli, katılımın tahminimizden çok çok fazla olacağından da eminim, şimdiden heyecanlanmaya başladım, emeği geçen herkese teşekkürler...

Can abi şimdiden kesin birşey söylemek mümkün değil :(
Okul bitince iş güç mü diyeceğiz yoksa mezun olur da askere gideceğiz diye mi bekleriz belirli olmadığı için birşey söyleyemiyorum...

Ama katılmaya çalışacağım (10ytl sorun değil ;))

Emeği geçen herkese teşekkür ederim ;)

Ercan..

• Beğen
Tepkiler: alikırbaş
@Ercan Bayram

Ercan merhaba,
İyi dileklerin için teşekkür ederim.Daha önceki turumuz sana nasip olmamıştı.Umarım bu sefer aksilik çıkmaz.Bekliyorum seni ona göre...

Ankara dan şimdilik 10 kişi geliyoruz. İlerleyen günlerde ilanın duyulması ile beraber sayının artacağını tahmin ediyorum.
Gökovada görüşmek üzere...

Sevgili Can Abi,

Gerçekten mükemmel bir organizasyon. Bunu ne ben ne de arkadaşlarım kesinlikle kaçırmak istemez. Henüz iş durumum belli olmadığı için izin durumu da belli değil. Ah işte devlet memuru olmak vardı diyor insan bu durumlarda. Özel sektörün sağı solu belli olmuyor.

Müsait olursam mutlaka gelip sizlerle birlikte pedallıcam... hşç

@G-trek

İş ve izin durumuna göre size haber vericem Gökhan Abi. Çok uzak bir tarih o yüzden önümü göremiyorum...

ben bisikletsiz gelsem:( :( :( 1y sürcegni düşündüügm bu salak problem(safra kesesi amliyatı soorası iyileşme süreci..) tam 3 aymış!!!!!!!!!!

@jerry_f

Sevgili Gökhan her zaman başımızın üzerinde yerin var.Teknik ekibimizi ve tura katılacak olan dostlarımızın malzemelerini taşıyacak aynı zamanda lojistik destek verecek bir aracımız olacak(minibüs).Bunun için sponsorlarla görüşmelerimiz devam etmekte.

Sana özel durumundan dolayı aracımızda yer ayarlamaya çalışırız.Şu an görüşmelerimiz sonuçlanmadığı için söz veremiyorum.Umarım ameliyatı sağ salim atlatır ve bir an evvel eski sağlığına kavuşursun.

Görüşmek ve pedallamak dileği ile...

@KevSerSeri

Sevgili Kevser merhaba,

Umarım izin işlerini halledersin.Önümüzde daha uzun zaman var.Gönlümden geçen seninde aramızda olman ve bu büyük buluşmayı kaçırmaman...

saol fırat abicim..ufak bi kaza diyelim:)başta işin içinde siyaset olmadıgını düşündüügm bi konuda "ben de eşlik etmek isterim" demişitim...(ufuk uras konusu)....... sonra işin aslını anlayıp,bunun yerinin burası olmadııgnı şiddetle sawunmamıza ragmen,ilk mesajımdan dolayı bann'i yedim.....yani rochas(şener) tugberk tezel ve klawyem3 olaya yakından şahit ama naaplım... 1 ay "fletcher" olarak burdayım:) jerry fletcher'in jerry'si gittii,fletcher'i geldi:)

@G-trek

Kevser tur 4 gün olarak planlandı ve 2 günü hafta sonuna denk geliyor. Bu hafta sonuna gelen günlede katılabileceğini umuyoruz. Cumadan yola çıkılıp Cumartesi sabah turun olduğu noktaya geldiğin taktide en az 2 gün pedal çevirmiş olursun.
Ama yinede kendi planını senden daha iyi yapabilecek biri varsa o yine sensin.

Ekim de görüşmek dileği ile...

@KevSerSeri

Kevser tur 4 gün olarak planlandı ve 2 günü hafta sonuna denk geliyor. Bu hafta sonuna gelen günlerde katılabileceğini umuyoruz. Cumadan yola çıkılıp Cumartesi sabah turun olduğu noktaya geldiğin taktide en az 2 gün pedal çevirmiş olursun.
Ama yinede kendi planını senden daha iyi yapabilecek biri varsa o yine sensin.
Dediğin gibi uzunca bir süre var umarım izin sıkıntısı yaşamazsın.

Ekim de görüşmek dileği ile...

Organizasyon komitesindeki arkadaşlarım, mesailerine rağmen hummalı bir görüşme trafiği içerisindeler. Aynı zamanda teknik altyapıyı da hazırlamaya çalışıyorlar.(Bilgi, belge, doküman vb...).Yarın itibarı ile Vali ve İl kültür Müdürü le görüşmeye gidilecek.BUgün akşam 18:00 de Bölgemizde önemli satış hacmi bulunan bir otomotiv firmasına bisikletlerle ziyaret edilecek.
Yine ülke çapında faaliyet gösteren bir içecek firması ile görüşme yapıldı ve firma yetkilileri tarafından taleplerimizi içeren bir rapor istendi, şu anda bu raporu teslim etme aşamasındayız.
Proje GSiM 'ne sunuldu ve bu kanaldan Federasyona iletildi.
Muğla Ticaret Odası ile randevu alındı ve en kısa zamanda görüşme talep edildi.
Türkiyenin önde gelen Telekomünikasyon Firmalarından birisi ile temas kuruldu ve projelerimiz ile ilgili ayrıntılı rapor firmanın ilgili departmanına ulaştırıldı.
KOmite muhtelif zamanlarda bir araya gelip toplantılarına devam etmektedir.
Unuttuğum bir faaliyet olabilir,arkadaşlar tamamlayabilir.
Sürecin olumlu bir noktada olduğunu düşünüyorum.
Tüm arkadaşlarıma tekrar kolay gelsin diyorum.

http://img440.imageshack.us/img440/8543/gpaafikkmy2.jpg
Shot at 2007-07-17

Değerli bisiklet sever dostlarım organisazyon komitesi olarak çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz.Altan kardeşiminde belirttiği gibi çeşitli firmalar ile görüşmelerimiz sürmekte.Kesinleşen bilgileri sizlerle bu başlık altından sürekli paylaşacağız.

Muğla ilimizde projemizi kime anlattıysak yakın ilgi gördük.Bende sizlerle şimdilik afişimizi paylaşmak istedim.Unutmayın 25-28 Ekim 2007 tarihinde kimselere söz vermeyin zira dünyanın eşşiz köşelerinden Gökova körfezini birlikte pedallayacağız.

• Beğen
Tepkiler: alikırbaş
ikincisi,ilkinden çok daha güsel olcak gibi... we açıkçası bu organizasyonun afişlerinde yer almak accayip mutluluk werici:) çalışmalarınızda başarılarr...kolay gelsinn:)

Bu tur planı için özellikle Muğla'daki arkadaşlar inanılmaz bir özveriyle çalışıyorlar ve umarım bu özverili çalışma sonunda muhteşem bir buluşma gerçekleşecek diye düşünüyorum :winkenlux . Eğer imkanlarınız el verirse mutlaka bu gezimize katılmanızı tavsiye ederim.

@tırt kaptan

Evet kesinlikle haklısın. Ne kadar ciddi çalışıldığı yapılan açıklamalardan da belli.
Ben hiç ama hiç kaçırmak istemiyorum. İnşallah zamanım uyar da gelebilirim Fırat Abi...

Aslında ben başından beri Muğlayı ve Muğlalıyı sevmiştim. Şimdide Muğladaki arkadaşlar sosyo-kültürel bir eşgüdümü doğa sevgisi ve insanın doğadaki mücadelesi üzerine kurgulamak istiyorlar. Bize düşen bu eşgüdümün amacına ulaşmasını pedal üzerinden desteklemek. Zaman var. zamanı gelinceye kadar eksikleri tatamlayıp katılmayı katılmayı umuyorum.Henüz elimde sasece bir bisikletim var. Muğla ekibini yürekten kutluyorum.

Geri