Scudo Sports

2500tl bütçe ile bisiklet seçememe

Sizce hangisi

• MERIDA BIG NINE 500

• Rockrider 8.1+ Upradge

• Toplam katılım
    7
  • Anket kapanışı .

Umut Kılınç37

Forum Demirbaşı
Tepki
138
Bisiklet
Salcano
Merhaba abilerim ablalarım ocak ayında salcano insomnia40 almıştım fakat boyumun ani uzaması,donanım yetersizliği ve elime imkan geçmiş olması beni yeni bisiklet arayışına soktu.Peugeot yol bisikletimi ve Salcano'mu satarsam elimde 2000tl civarı bir para olacak,bütçem aşağı yukarı 2000-2500tl (peşin) arası ama çok hoşuma giden bir bisiklet olursa 2800e kadar çıkabilirim(kredi kartı).Şu an aklımda en temel soru var:29er mi 26'' mi? Boyum 180cm iç bacak boyum 87cm kilom 59.Benim aklımda 29er almak var ama boyumun bu 5aydaki gibi bir anda uzamayacağımı düşündüğümden 26''da olabilir diyorum.Dersenizki 27.5'' al,almam çünkü piyasaya daha yeni çıktı maşa,jant takımı çok kısıtlı.29er çıkalı uzun süre oldu ama piyasada jant,maşa vb bulmakta zorlanan tanıdıklarım var.Aklımda 2model var:
26'' olur ise: (link)
29er olur ise:(link)
Şimdi diyeceksiniz rockrider merida'nın neredeyse yarı fiyatı.Rockrider gerek donanımı ile gerekse kadrosunun ömür boyu garantisi ile gerek fiyat farkından dolayı 2-3yıl içerisinde xo set ve sid maşa takmama imkan sağladığı için onu seçtim.Siz benim yerimde,bu boya sahip olsaydınız ne yapardınız?XL kadrolu rockrider mı yoksa 19'' kadrolu 29er merida mı alırdınız? yoksa başka öneriniz varmı(salcano,carraro,bianchi,kron dışında)şimdiden teşekkürler...

Scudo
Mosso Elite XT.2860 TL liste fiyatı var nakitte baya bi indirim olur,donanım olarak gayet yeterli,ileride jant setini ve maşasını(epicon x2 var) değiştirirseniz harika bir bisiklet olur,ama belki görüntüsü hoşunuza gitmeyebilir o konuda birşey diyemem :)

HUAWEI U8950-1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Miraç Yanar

Yorumunuz için teşekkür ederim bu bisikleti daha önce görmüştüm yakından hiç görmedim ama fotoğraflarında pek sevmedim ayrıca mossoyu ümit bisiklet getirdiği için pek ısınamadım.

@Umut Kılınç37

Ümit bisikletin getiriyor olması pek sorun değil,Mosso kadroları kalitelisir ama dediğiniz gibi görüntüsü pek albenili değil,onun dışında ben olsam fiyatı da göz önünde bulunduraraktan Rockrider ı tercih ederdim.

HUAWEI U8950-1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Umut Kılınç37
Konuyu açtığımdan beri işler değişti bütçemi 3000tl ye çıkardım ve 1 seçenek daha ekledim:
(link)
3000tl ye alabiliyorum.

Bu bisikleti alabilirsiniz:

(link)

Her parçası ile linkini verdiğinizden çok daha üstün. İşin güzel tarafı almanyadan buraya kadar kargo yapabiliyorlar. Gelen tanıdığınız varsa vergi iadesi ve özel tüketim vergisi de vermeden getirtebilirsiniz. Böylelikle bütçenizin de altına gelir.

Dediğim gibi almanyadan gelen tanıdığınız varsa şu seçenek yukarıdakinden de iyi:

(link)

Mosso elite xt alabilirsin
Cebine 500 tl kalir onlada lastiklerni deisirsin kask far spd ayakabi ws alirsin mantikli olmazmi

@Aykut asil
Öneriniz için teşekkürler ama o bisiklet 26'' ve ben 27.5'' ve ya 29er arıyorum.Ayrıca tasarımı hiç hoşuma gitmiyor o modelin.
Diğer bir seçenek ise Salcano İgman slx 27,5 alıp kadroset değiştirip bazı parçaları uğradge edip önerdiğim bisikletlerden daha iyi yapmak sizce bu fikir nasıl?

@Umut Kılınç37

Mantıklı olan şey ya dediğin gibi Salcano alıp kadroyu değiştirmek donanımı ellemeye hiç gerek yok gayet iyi.
Ya da şu bisikleti alıp jant-maşa değiştirmek bir alternatif olabilir. (link)

Her iki seçeneği de 3000 lirayı geçmeden yaparsın 3200 liralık Scott'dan daha iyi bir bisiklet elde edersin.

• Beğen
Tepkiler: Umut Kılınç37
Geri