Scudo Sports

26 jant 1953 peugeot restorasyonu.. siz de bir el atın..:)

levent koç

Forum Bağımlısı
Tepki
105
İsim
levent koç
Bisiklet
Sedona
bisikleti yeni aldım.. restorasyona başladık.. acelemiz yok zevk ala ala değil mi.. restorasyon derken bisikletin kılına dokunmayacağım:) boyası ve kromajları iyi denilebilir.. yeni fren teli,beyaz fren teli kablosu,yeni lastikler(kahverengi yanaklı 26x1 1/2 yada 26x1 1 3/8 düşünüyorum),dinamo,koltuk(brook's olabilir),pompa derken bakalım aşşağıdaki gibi bir model oluşturabilecekmiyim? öneri ve katılımlarınızı bekliyorum.. siz de bir el atın bakalım.. selamlar.. bol pedallamalar..
bu halden...
http://img829.imageshack.us/img829/2631/a6js.jpg
bu hale gelecek mi bakalım....
http://img62.imageshack.us/img62/2645/3zk2.jpg

Scudo
Levent bey hayırlı olsun. Dediğiniz gibi kılına dokunmayıp yenileme yaparsanız çok güzel birşey çıkar ortaya, kolay gelsin :)

• Beğen
Tepkiler: levent koç
bisikletin modelinin tam ismini bilen (bazı kaynaklarda PNC 40 bazı yerlerde PX50 olarak geçiyor) arkadaşlardan yardım istiyorum.. ayrıca aşşağıdaki resimde bir tıpa var ama burası yağ koyma ünitesi mi? yoksa maşadan kilitleme kısmı mı bilemedim:) bu arada kahverengi yanaklı temiz olmak kaydıyle 2.el yada sıfır lastik arıyorum foruma duyrulur.. ölçü:26x1 1/2 yada 26x1 1/3 8 selamlar..
http://img819.imageshack.us/img819/3017/1xop.jpg

güzel dilekleriniz için teşekkürler Levent bey.. bu forumdaki üstadların yanında bizimkisi bir emekleme süreci diyelim:) bakalım çıktık bir yola.. amaç zevk almak.. bisikletin orjinalliğine dokunmak istemiyorum.. koltuk-lastik-kablolar-dinamo-pompa vb. zaten gerekli şeyler.. biraz da sevgi katarsak sonunda elbet güzel bir şey çıkacak.. yani inanıyorum:) saygılar..

• Beğen
Tepkiler: Levent EROĞLU
Rica ederim :) Çırak olmadan usta olunmaz derler, siz yola çıkmışsınız gerisi gelecektir. Gelişmeleri fotoğraflarıyla paylaşmanızı bekliyorum :)

• Beğen
PX50 değil;PNC serisi de değil.PX40'gibi duruyor.Sele,adını hatırlayamadığım bir markadır;bir isimdi,hatırlarsam yazarım.Kardeşimde 1950 modeli var ve jant seti bulmakta oldukça zorlanmıştı.Elbette lastik de öyle.Kendisi bir klasiktir ancak öyle kalabilmesi için tamamen orijinal parçalarla restore edilmesi gerekir.Doğukan konuyu görürse eminim daha doğrusunu söyler.

• Beğen
Yalnız Levent beyin bisikletinde vites görünmüyor arka tarafta, sonradan çıkartılmış olabilir mi yoksa bahsettiklerinizden başka bir model mi acaba.

• Beğen
Doğukan 'a başvurun bu işin ustası o.Fikirleri kıymetlidir.

saygıdeğer forum arkadaşlarımın kıymetli yorumlarına ve güzel dileklerine teşekkür ediyorum.. bana da öyle geliyor bisiklet px 40 gibi.. bisiklet zaten oldukça temiz o anlamda kozmetik olarak yağlama-temizleme haricinde bir şey yapmayacağım.. fotoğraflarını en kısa zamanda yayınlayacağım.. konya'dan lastikleri buldum.. kahverengi yanaklı 26x1 1/2 lastik bulamadık ama.. 26x1 1/3 8 lastikler iç lastikleriyle beraber mersine gelmek üzere yarın yola çıkıyor.. üstelik kahverengi yanaklı..:) doğru arka vites dıştan vitesli değil.. yani düz vites.. üzerinde vites gurubu yok arka göbeği ayrıntılı inceleyip size bilgi vereceğim Levent Bey.. şimdilik bu kadar selamlar..

• Beğen
Tepkiler: Levent EROĞLU
bu arada istanbuldan çekoslavak yapımı bir pompa buldum.. aslında bu peugeot px 40 bisiklete ait izmirden 60 yıllık orjinal pompasını da buldum ama 100 tl biraz fazla geldi.. 60 yıllık bu alüminyum pompa çok hoştu ve markası ''LAPİZE'' idi.. üzerinde made in france yazıyordu.. ama dediğim gibi 20 tl lik çekoslavak yapımı bir pompa da pekala işimi görür diye düşündüm ve aldım.. resmini de yayınlıyorum alta.. selamlar..
http://img28.imageshack.us/img28/6196/zqzs.jpg

• Beğen
Tepkiler: Berk Mercancı
arkadaşlar 26x1 3/8 lastikler 26x1 1/2 janta büyük geldi.. o yüzden tekrar kahverengi yanaklı 26x1 1/2 lastik arayışına girdim.. elinde temiz durumda 2. el yada sıfır 26x1 1/2 lastik olan varsa benle temasa geçebilir saygılar..

arkadaşlar 26x1 3/8 lastikler 26x1 1/2 janta büyük geldi.. o yüzden tekrar kahverengi yanaklı 26x1 1/2 lastik arayışına girdim.. elinde temiz durumda 2. el yada sıfır 26x1 1/2 lastik olan varsa benle temasa geçebilir saygılar..

Bisikletinizin lastiklerini 26x1 1/2 bu lastik ölçüsüne şimdilerde 27,5 lastik dyorlar.ölçü olarak 584mm (650b) lastikler bisikletinize olur düşüncesindeyim.Aramanızı bu şekilde ilerletirseniz bulma ihtimaliniz yükselir.Sağlıcakla kalın.

Hayırlı olsun çocukuğumuzun bisikletiydi o yıllar bir abimzin vardı kırmızı beyazdı çokda titizdi .:)

yıllar önce bisiklet jantları boyadık, yakında Milasta fırınlı boyama yapıcaz bilgilendirim,

703780898_134.jpg

Dosyalar

• Patlama-modelleri-&ouml.jpg
    Patlama-modelleri-&ouml.jpg
    86,8 KB · Okunma: 13
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
peugeout carbolite adlı bir bisiklet görmüştüm geçenler, satılıktı. İş yapar mı bu bisikletler arkadaşlar?

Geri