Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

26" Jantlı Tur bisikleti arıyorum , model tavsiyesi

Murat Ceyhan

Aktif Üye
Tepki
23
Uzun tur icin 26" jantli , gidondan kilitlemeli maşali , bisiklet satan ve veya model tavsiyesi verecek olan biri var mi ? Bu tarzda hbyrid veya yol bisikleti mi almaliyim yoksa mevcut mtb'min lastiklerini degistirip kullansam olur mu? Şu anki kullandığım MTB Geotech Sherpa

Ben ozellikle 28"den kacarken cogu tur bisikleti 28" . Mtb kullansam agir olucak, ne tavsiye edersiniz?Yapmayı planladığı İzmir-Çeşme ve İzmir-Çanakkale-İstanbul turları var kafamda, kimi zaman kötü yollara gireceğim belki bunun için MTB kadar sağlam olmalı kimi yolda maşayı açmalı kimi yolda kitleyebilmeliyim daha az yorulmak için, Gürkan Genç'in sitesinde yazdığı üzere 28" jantlar çok çabuk kırılabiliyormuş bunu istemiyorum.

Bir de 28" jant olunca 10km de 700m fayda sağlıyor ama ben jantın kırılmamasını tercih ederim.

26" tur bisikleti kullananları ve model önerilerini bekliyorum

Scudo
Etrafımda 10'larca 28'' jant tur bisikleti kullanan tanıdığım var ve jant ile ilgili hiç bir sorun yaşamadılar.

Atıyorum bir Sedona 341 alsanız, bu tarz bir sorun yaşayacağınız kesinlikle düşünmüyorum.

Kaldı ki 26'' jant tur bisikleti sanırım iyi bir şey de bulamazsınız.

• Beğen
Tepkiler: Cem Coşkun
Iyi markaların 26" tür bisikleti yok. Bisiklete kilitlebilen maşa ve ince yol lastiği takarak kullanabilirsiniz.

Jant tellerinin kopması için Gürkan Genç gibi onlarca kilogram yük taşımak gerek.

Kafam çok karışık , her ne kadar yazın da alacak olsam bi araştırma yapayım dedim iyice kararsızlık içine düştüm.

@Murat Ceyhan

Zamanınız bol. En iyisi araştırmanız ama 28'' dediğiniz gibi sorunlu ve kötü olsa kimse alıp kullanmaz.

@Sercan Can

Teşekkür ederim.Yani uzun yollar planlıyorum belki dağlık tırmanış kötü bozuk yollara giricem. 700-800 km benim için çok uzak şu anda, sağlamlık istiyorum o yüzden böyle düşündüm ,Ama dikkate alıcam zaten yaza kadar 28" kullanan birileriyle de görüşürüm.

Şu LYS belasından bi kurtulayım da :mad:

Yeniden teşekkürler , model önerecek varsa bekliyorum :)

Surly LHT, kadro boylarına göre teker ebadı değişiyor.
26" wheel 42, 46, 50-62cm; 700c wheel 56-64cm
Tartışmasız en sağlam tur bisikleti.
Sadece Pedal Bisiklet satıyor. Yanlış hatırlamıyorsam 54 cm kadro boyu. Yani 26" teker takabilirsiniz. Hatta belli bir kalınlığa kadar 28" de takabilirsiniz.
Yurtdışından getirtmek daha ucuz bir çözüm de olabilir belki.
Daha önce de forumda ilanı vardı 26" satılmadı sanırım iletişime geçilebilir.
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=92099

• Beğen
Tepkiler: Sinan Ceylan
Evet, en popüler uzun yol tur bisikletlerinden Surly, 26 uyumlu kadrolar yapıyor. Sabit maşalı ve çelik gövdeli oluyor genellikle.

Yine de 28 jant ve sabit maşa konusundaki önyargı yersiz. Sürücü dahil 100 kg yük ile, söz ettiğiniz şehirlerarası asfalt yollarda isteseniz de kıramazsınız! Bu tip turlar için 26 size sağlamlık konusunda avantaj sağlamaz. Ancak iç ve dış lastik bulmanızda rahatlık sağlar. 26 lastiği ilçe dükkanlarında bile rahat bulursunuz ama 28 için düzgün bir bisikletçi ararsınız.
Yani tur için 26 veya 28, ikisi de olur.

İyi markaların 26" tur bisikleti olmadığı fikrine katılmıyorum.
Zira üzerine laf söylenmeyecek Surly'nin yanında Cannondale'in 26" tur bisikletleri var.

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Sinan Ceylan
Surly iyiymis ama cok pahali , forumdaki arkadas da satmiyor,

Cannondaleler guzel, baska markalarin da boyle modeli varmi acaba ( scott sedona kron )

Kron'un Gürkan Genç için tasarladığı 26" tur bisikleti var..
(link)

Bu yanılmıyorsam.. (Emin değilim ama)

(link)
Bu da incelemesi..

kron tourer iyiymis fiyati da cok guzel , aslinda vitesler deore ve 9lu ruble olsa daha guzel olurdu ama su an icin bu fiyata cok guzel

cok tesekkur ederim bu tavsiye cok isime yaradi

kron tourer iyiymis fiyati da cok guzel , aslinda vitesler deore ve 9lu ruble olsa daha guzel olurdu ama su an icin bu fiyata cok guzel

cok tesekkur ederim bu tavsiye cok isime yaradi

Gürkan Gencin bisikletinden dunyada 4 adet var su anda , yakindan gormustum, vitesler deoreydi, ama bu da cok guzel hatta tam benlik diyebilirim.

birde bunun maşasi kilitlemeli mi ?

28" tekerlekli tur bisikletlerinde jant teli kırılması son birkaç haftadır forumda çok tartışılıyor. Sanırım Gürkan Genç'in tercihi yüzünden. Ben sadece bir tane kırılma olayına rastladım. M.Ozkul'un turunda başına gelmiş. Ama bu arkadaşımızın yaptığı uzun km'ler ve taşıdığı yük de malum:

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=108196&p=1390703#post1390703

@Murat Ceyhan

Sanırım kilitlemeli değil.

Ayrıca arka aktarıcı için listede Altus yazılmış fakat fotoğraftaki Acera. Yine listede Logan V-Fren yazılmış ama fotoğraftaki fren seti de yanılmıyorsam Acera.

@Cem Coşkun

28" tur bisikletleri aslında en ideal olanı... tel krıılması v.s. gibi problemler 26" tede başınıza gelebilir.... Benim bisikletim fazla yol ayptığı için birazda bu sorun oluyor... Aslında tüm telleri yenilemem lazım... Kalteli çember, teller ve göbek bu sorunu minimum düzeye çekecektir... 28" lerde sorun malzeme bulamamak oluyor... Bunun en azından yanınızda yedek tel bulundurmanız şart... Yollarda karşılaştığımız turculardada tel kırılmsı gibi şikayetler duyabiliyoruz, herkesin başına gelebiliecek bir sorun...

@M.Ozkul

Bende de Salcano SL 500 mevcut. Sizin bisikletinizin bir eski modeli sayılabilir. Aynı jant setini kullanıyoruz. Ön, orta ve arka göbeği bir yıl kullanımdan sonra değiştirmek zorunda kaldım. Jant telleriyle ilgili bir problem yaşamadım. Tabii sizinki kadar uzun mesafe yapmadı.

(link)

Whistle tur bisikleti bu da fena değil 27 vites shimano deore lx var üzerinde

yuma çok ağır yahu.15,2 kg falan sanırım.
Benim MTB bile daha hafif ondan .

biraz moral bozayım mı ?

26" surly :
(link)

trek tour bike:
(link)

• Beğen
Tepkiler: İslam Gölge
Geri