Scudo Sports

26" Lastik Seçimi

@Murat T. Benim bisikletim 15 kg'a yakın. Ben de 85 kg olduğum için Michelin'in 1.75'inin belirttiği maksimum ağırlığı geçmiş oluyoruz. Yoksa çok güzel bir fiyat/performans oranı yakalamış Michelin kendi ürününde. Ayrıca Türkiye'de 300 Lira'ya satılan bir ürünü 200 liraya almak da gayet F/P oranını düşünülerek yapılmış bir hareket. Araba lastiği fiyatı deyip geçmek biraz acımasızlık oldu sanki :)

Scudo
@andjustice4all

Anladım, kesinlikle Türkiye'de 300 lira olan bir ürünü 200 liraya almak mantıklı. Siz beni yanlış anladınız. Ben 114 euronun 300 küsür liraya denk gelmesini eleştirmek istemiştim. O sınırda neler oluyorsa oluyor ve biz her şeyi pahalıya alıyoruz.
Vergilere ve kurlara benim sözüm :)

• Beğen
Tepkiler: andjustice4all
smart sam çok iyi euro düştü çifti 98 tl civarına alınabilecek en iyi lastik

@andjustice4all

benim bisikletim 15 kilo, kendi kilomda 93 :D
lastiğin tanesinin taşıma kapasitesi o belirtilen. mesela bende toplamda 108 kiloyla hareket ediyorum. 108/2 den lastik başına düşen 54kg. ben böyle anladım bu durumu ki öyle olmasa bile aylardır kullanıyorum 1 yılı doldurucam bi problem yaşamadım henüz. country rock candır.

Arkadaşlar iyi akşamlar herkese. Kron bisikletimin lastikleri artık aşınmaya başladı. Bu yüzden dolayı hem şehir içinde sıkıntı çıkarmayacak hem de arazi şartlarında yarı yolda bırakmayacak bir lastiğe ihtiyacım var. Aşırı derecede dağ bayır gezen birisi değilim. Toprak ve taşta beni idare etse olur. Bunun dışında her gün okula bisikletle gidip geleceğimi var sayarsak günde ortalama 20 km asfaltta kullanacağım. Toplamda en fazla 150 lira verebilirim. Az da olsa fiyatın üzerine çıkabilirim. Önerebileceğiniz modeller nelerdir?

Kesinlikle schwalbe marathon green guard tanesi 90 civari olmali

herkese selamalar! araya kaynak yapip ben de bir soru sorayim dedim:)

MTB icin 26 inc Schwalbe kojak slick lastik alicam ancak kalinlik konusunda kararsizim. ürün 2.0 ve 1.35 kalinliklarda mevcut 2.0 almak istiyorum hem görüntü acisindan hem de eski ic lastikleri kullanabilecegim. Kafama takilan acaba 1.35 ile 2.0 arasinda ciddi bir performans farki varmidir? Sonucta amacim asfaltta kullanmak lastik direncini azaltmak oyuzden tavsiyeleriniz üzerine 1.35 olana dönebilirim görüslerinizi bekliyorum tesekkürler...

@wenom
Rafet abi lastiği inceledim güzel. Asflat yolda ve ıslak zeminde sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum fakat topraklı ve taşlı yollarda perfomansı nasıl olur bir fikrim yok. Bu konuda fikrini almak isterim. Ayrıca merak ettiğim bir kaç konu daha var. Lastik genişliği olarak 1.5, 1.75, 2.00 modelleri var. Bugüne kadar 2.00 kullandım ben. Lastiği inceltmemin ne gibi avantajları ve dezavantajları olur? Hangisini tavsiye edersiniz?

Ben de yaptığım araştırmalar sonucunda bütçeye uygun buları buldum. Kullanan kişiler yorum yaparlarsa memnun olurum

Michelin Country Rock Noir (Yukarıda yazılan yorumlardan anladığım kadarıyla kumlu ve taşlı yollarda patlama riski yüksek gibi gözüküyor)
Michelin Country Racer

Ben mtbme almisdim 26x1.75 cok ideal olcu kalinligi gayet iyi toprak yolda sikinti cikarmaz patlama direncli kesinlikle ne alirsan al ama bu markayi al cok memnun kalirsin

@huzzy
arkadaslar tecrübelerinize siginiyorum kojak alicam 2.0 veya 1.35 secenekleri mevcut zaten asfalt lastigi neden 2.0 modeli mevcut?kalin almamin veya ince almamin nasil avantajlari veya dezavantajlari olur bana ne tavsiye edersiniz bir el atin:)

neyse madem cevap verilmiyor ben de arastirmalarim neticesinde ulastigim sonucu aktarayim. 2.0 olan lastik daha dayanikli ve anladigim kadari ile dönüslerde daha güvenilir.ince olan 6.5 bara kadar basinca izin verirken kalin olan 5 bara kadar destekliyor hiza ve yol direncine gelecek olursak tahminimce ayni basincta amatör kullanicilarin anlayamayacagi ufak bir fark var ancak 6.5 barda yolla temas yüzeyi azaldigindan düz asfaltta ufak farkliliklar ortaya cikabilir özellikle maksimum hizlarda. Agirlik farki var tabii ama agirlik takintim yok 300-500 gram fark beni baglamaz. ayriyetten bilgi olarak sadece 1.35 modelinin katlanabilir secenegi mevcut ve imin olmamamla birlikte 200 gr civari bisey daha hafif.

(link) adresinden toplamda iki lastik kargoyla beraber 34 euro gibi uygun bir fiyata 2.0 modellini siparis verdim.
almak isteyen olursa yari yariya indirim var...

@wenom
Abi tavsiyen üzerine schwalbe marathon green guard 26x1.75 lastik aldım. Lastikler gelir gelmez değiştirip kısa bir gezi yaptım. Kalitesini hemen belli etti. Fakat ne kadar hava basacağım konusunda bir fikrim yoktu. Bisikletiçiye götürdüm lastik tamamen sertleşene kadar hava bastı. Bu tarz lastiklerde basınç az olursa yanakları çatlatır dedi. Ne kadar doğrudur bilemiyorum. Verdiğin tavsiye için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: wenom
rubena flash STU 5 mm korumalı, yol tutuşu çok iyi ve hesaplı. Kaçırılmaz lastik.

26 * 175

benim de pazartesi günü elimde olacak kojaklari parmak girmeyinceye kadar mi sisirmeli? üzerinde 3.5-5 bar arasi yaziyor basinci ölcme imkanim olmadigini varsayarak basinci yaklasik olarak nasil gözlemleyebiliriz?

Schwalbe greenguard lastiği öneririm , ortalama 90 tl civarı .

@sbozturk cok memnun kalacaksin bugun olsa yine ayni lastigi alirim:)

Geri