Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

26" market bisikletinin 28" fitnes a dönüşümü

emre önen

Daimi Üye
Tepki
445
Bisiklet
Motobecane
Merhaba
geçen sene kayınçonun istanbula taşınırken benim işime yaramaz sen binersin diye verdiği 26" mtb yi 28" e çevirip güzel güzel işe gidip geliyordum ki bisikleti görüp tekrar geri istedi :mad::acpsnr:
ne yapalım elimiz mahkum geri verdim (birde binse bari içim yanmaz) neyse aşağıdaki link de dönüşümle ilgili paylaşım yapmıştım.
kim demiş 26" mtb ye 28" jant olmaz diye

işe gelip gitmek için bir bisiklet ihtiyacım vardı artık malum bahar geliyor.
aklımda sedona 410 almak vardı uzunca zamandır bir yandan bu alternatifi düşünüp bütçe ayarlamaları için çalışırken rahmetli babama sağa sola gitmesi için aldığım market bisikleti geldi aklıma. aşağıdakinin aynısı 26" bir market bisikleti.
venti_fantasia-26_salcano1448543750.jpg

dedim ki şunu bir söküp kadroyu bir inceleyim.
kadronun üst borusu olmadığından düşündüğüm gibi çelik bir kadro için makul bir ağırlıkta sayılırdı.
sedona 410 dan vazgeçip hemen kolları sıvadım.
elimde eski ama çok iyi durumda weinmann marka 2 adet çember vardı bunları da değerlendirmek geldi aklıma ve proje başladı.
bisikletin vites sistemi başta olmak üzere bütün parçaları çin malı vasat parçalardan oluşuyordu.
iş yerimden dönüş eve kadar 5 km sürekli rampa olduğu için yumuşak vites kombinasyonlu bir çekiş sistemi tercih ettim
(link)
shimano hg20 12-32 kaset ruble
bunlara uygun arka ve ön aktarıcılar.
vites değiştiriciler kullanışlı bulduğum için eski tiplerden seçtim ama bulması zor oldu
IMG_1358.JPG

IMG_1359.JPG

arka fren için tektro r-570
ön fren için tektro r-310
bunların çemberlere denk gelmesi amacıyla özel bağlantı aparatları imal ettim resimlerde görüldüğü gibi.
IMG_1356.JPG

IMG_1357.JPG

IMG_1361.JPG

lastikler cst 700*28
gidon gidon boğazı ve bağlantı aparatı alüminyum
ayak alüminyum (aliexpress den alındı)
elcikler point
küçük bel çantamı taşımak için ön bagaj alüminyum

boyadır parlatmadır bu aşamalara ait resim çekmedim

IMG_1352.JPG
IMG_1353.JPG
IMG_1354.JPG
IMG_1355.JPG IMG_1362.JPG

ehh naçizane işte böyle
iyi seyirler.

Scudo
Güzel bi' şey çıkarmışsınız ortaya tebrikler :harika:

• Beğen
Tepkiler: emre önen
Tebrikler, son derece başarılı bir çalışma çıkarmısınız.. :harika:
Keyifle kullanmanızı dilerim.

• Beğen
Çok başarılı. Merakla girdim nasıl olmuş diye ama epey güzel bir sonuç çıkmış ortaya. Denemek isteyen olursa fikir verir.

Resimlerden anlaşılaçcağı gibi boya işinden önce arka fren bağlantı pivotlarını ve muhtemelen dinamo bağlantısı için düşünülmüş bir parçayı keserek tesviyeledim
Böylece kadro daha sade bir görünüme kavuştu
Bir başka mevzu ise daha öncede böyle bir dönüşüm gerçekleştirip sonuçlarını mukayese etme şansım oldu
Şöyle söyleyebilirim
çelik kadrolar aslında bisikletin diğer parçaları doğru seçilirse çok keyifli sürüşler sunuyor bütün iş jant çaplarının büyütülüp ince lastikler ile birlikte akıcılığı güzel göbekler kullanmaktan geçiyor tabi bunun yanında doğru yağlanmış hassas ayarları yapılmış çekiş sistemininde büyük rolü var
Bu projeyi uygulayacak daha değerli kadrolar mutlaka var ancak bu kadro şehir içi kullanımda daha kullanışlı geldi bana

• Beğen
Tepkiler: BurakS
Gayet guzel olmus ...

• Beğen
@wenom @BisikletliSüvari
Teşekkür ederim
2 gündür kullanıyorum oldukça çabuk hızlanıyor yani benim beklentilerimi çok rahat karşıladı ama alt ve orta seviye fitnes lara nazaran ne seviyededir bilemiyorum

@emre önen Şöyle kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen insanları çok imreniyorum.Kendi bisikletimi toplama isteği uzun süredir var ama uygun bisikleti bulamıyorum :)

• Beğen
@ceyhunözkan
başlarda bisiklet işine bende çok yabancıydım mesleğim icabı adapte olmak çok zor olmadı ama yine de uzunca bir zaman acemilik dönemi oldu.
bisiklet tamircilerinin vaziyeti belli bir çoğu ilgisiz bilgisiz bencil kabadayı insanlar.
en iyisi boza boza yapmayı öğrenmek bu esnada kaybedeceğiniz paralara bence acımayın çünkü size ciddi deneyimler kazandırıyor bu her şeye değer.
uygun bir bisiklet bulmak çok zor değil aslında hurdacılar da bu tarz kadrolardan yığınla var biraz temizini bulup işe başlamak kalıyor geriye.

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
@emre önen Kesinlikle, size katılıyorum.28'' yol-yarış tarzı bir bisiklet bulup kendi tarzıma göre revize etmeyi düşünüyorum, bakalım.Ufaktan araştırıyorum ama daha bulamadım.

• Beğen
Naçizane fikrim; 28 genislik yakismamis, cok ince duruyor. 32 ile degistirmek daha iyi olur gibi ama bu sefer de frenlere surtebilir.

28 mm üzerinde lastik kullanmıyorum
psikolojik sınır :)

Geri