@anil yildirim
bence çok güzel bir bisiklet almışsın. Ben de 26" MTB kullanıcısıyım, aslında kullanıcısıydım ve 29er a geçiyorum, 1,5 aydır yurtdışından beklediğim yeni bisikletim p.tesi elimde olacak. Aldığım bisikletin resmi aşağıda. 29er tercih etmemin sebeplerini anlatayım;
Birincisi her ne kadar bisikleti %90 şehir içi asfalt turlarında kullansam da MTB den vazgeçemiyorum. Kalın tekerler her ne kadar avaşlatsa, daha fazla da yorsa, acaba çukur mu var, mazgal mı var diye korkarak bisiklet sürmektense daha rahat ve tedirgin olmadan bisiklet sürebiliyorum. Çünkü şehir içi yollar da neredeyse arazi şartlarını aratmıyor, yollar hep delik deşik, tümsekler, kaldırımlar vs. Ancak uzun asfalt turlarında 28jant tur bisikleti kullanan arkadaşlarıma yetişmek beni zorluyordu, her ne kadar tempo olarak onlara uyabilsem de, varılan yerde onlardan daha fazla yorulmuş oluyordum. Boyum 1.82 olduğundan 29er bisikletin benim için daha uygun olacağını ve uzun asfalt turlarda daha az yorulacağımı tahmin ediyorum.
Bahsettiğim gibi, bu 29er bisiklet ile uzun asfalt turlarında performansım artacağı gibi, az da olsa kullandığım arazi koşullarında da daha konforlu bir sürüş yapabileceğim. Yani her koşulda işimi kolaylaştıracak çok yönlü bir bisiklet olduğunu düşünüyorum. Sana gelecek olursak, eğer senin sürüş tarzın da benim gibi ise yani MTB den vazgeçemeyip uzun asfalt turlarına da katılıyorsan, tabi birde boyun 1.80 civarı yada daha uzun ise 29er alsaydın çok daha iyi olurdu. Bana göre 29er lar geleceğin bisiklet ölçüsü olmaya aday.
https://www.deltabisiklet.com/Pub/images/5299_4385_l.jpg