Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

26" mtb ye 29" teker taka bilirmiyim

Tepki
8
Bisiklet
Cube
yeni bir bisiklet aldim sonunda ama 26" tekerlere sahip 29 larin daha kullanisli ve daha iyi oldugunu söylüyorlar bunuda tam bilmiyorum tabiki cok para verdim bisiklete insallah pisman olmam ve bu soruyu cok merak ediyorum 29 teker alsam bir gün takma ihtimalim varmi acaba bilen arkaslar yardim ederse sevinirim... ve sizin 26 ile 29 arasindaki düsünceleriniz nelerdir ögrene bilirmiyiz...

Scudo
ihtimal olup olmadığını bilmem ama benim görüşüm sağlıksız olur sonuçta orjinali bozuluyor ve uygun olmayan bir parça uydurulmaya çalışılıyor denemeyin derim..

zaten bu sekilde kesinlikle sürecegim ama merak ediyorum okadar para verim sonra aklimin 29 da kalmasini istemiyorum :(( keske daha önceden bilseydim ama görünüs olarak 29 larda gözüme pek hos gelmiyor arasinda ne gibi bir fark var onuda bilemiyorum cünkü 29 hic sürmedim sadece yolda daha hizli oldugunu söylüyolar normal olarak tabiki...

Öncelikle 26" bisiklet kadrosuna 29er jant takılamaz, maalesef bisikletinizi 26" tekerleriniz ile kullanmak durumundasınız. 26" vs 29" karşılaştırmalarını heryerde bulabilirsiniz. 26" tekerlerinde , 29" tekerlerinde kendine has artı ve eksileri vardır. 26" tekerler arazi koşullarında daha kıvraktır, daha keskin dönüşleri kolayca yapabilir, ayrıca teker çapı küçük olduğundan yokuşlarda torku daha fazladır ve yokuş çıkmak nispeten daha az yorar, 29er ların avantajları ise, tekerlek çapı büyük olduğundan bir turda kat ettiği mesafe daha fazladır ve uzun yollarda 26ya göre daha avantaj sağlar, yine tekerlek çapı büyük olduğundan çukurları daha az hisseder, kaldırım vs engelleri daha kolay aşarsınız, yani daha konforlu bir sürüşü vardır. Düz yolda hızlı olmak teker çapınızdan ziyade, aynakol dişli çapınız, tekerlek göbeklerinizin kalitesi, bisikletinizin hafifliği ve kondisyonunuz ile doğru orantılıdır.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
cook tesekkür ederim verdiginiz bilgiler icin düsünmüstüm aslinda o kadroya olmaz galiba diye ama salakca iki bisikletin resimlerini yan yana koyup deli gibi baktim bu kadroya olurmu diye :)) caylaklik isde aldigim bisiklet bu sizce 29" almadim diye beni isyan ettirirmi...
(link)

@anil yildirim

bence çok güzel bir bisiklet almışsın. Ben de 26" MTB kullanıcısıyım, aslında kullanıcısıydım ve 29er a geçiyorum, 1,5 aydır yurtdışından beklediğim yeni bisikletim p.tesi elimde olacak. Aldığım bisikletin resmi aşağıda. 29er tercih etmemin sebeplerini anlatayım;

Birincisi her ne kadar bisikleti %90 şehir içi asfalt turlarında kullansam da MTB den vazgeçemiyorum. Kalın tekerler her ne kadar avaşlatsa, daha fazla da yorsa, acaba çukur mu var, mazgal mı var diye korkarak bisiklet sürmektense daha rahat ve tedirgin olmadan bisiklet sürebiliyorum. Çünkü şehir içi yollar da neredeyse arazi şartlarını aratmıyor, yollar hep delik deşik, tümsekler, kaldırımlar vs. Ancak uzun asfalt turlarında 28jant tur bisikleti kullanan arkadaşlarıma yetişmek beni zorluyordu, her ne kadar tempo olarak onlara uyabilsem de, varılan yerde onlardan daha fazla yorulmuş oluyordum. Boyum 1.82 olduğundan 29er bisikletin benim için daha uygun olacağını ve uzun asfalt turlarda daha az yorulacağımı tahmin ediyorum.
Bahsettiğim gibi, bu 29er bisiklet ile uzun asfalt turlarında performansım artacağı gibi, az da olsa kullandığım arazi koşullarında da daha konforlu bir sürüş yapabileceğim. Yani her koşulda işimi kolaylaştıracak çok yönlü bir bisiklet olduğunu düşünüyorum. Sana gelecek olursak, eğer senin sürüş tarzın da benim gibi ise yani MTB den vazgeçemeyip uzun asfalt turlarına da katılıyorsan, tabi birde boyun 1.80 civarı yada daha uzun ise 29er alsaydın çok daha iyi olurdu. Bana göre 29er lar geleceğin bisiklet ölçüsü olmaya aday.

https://www.deltabisiklet.com/Pub/images/5299_4385_l.jpg

cook tesekkür ederim öncelikle yazdiklariniz icin...bu arada sizin bisikletinizde cidden harika zaten bende önce cannondale Ararken cube cikti karsima bir an carpildim resmen asik oldum ve dahada vaz gecemedim :(( ben genelde orman icerisinde engebeli yollarda sürüyorum spor yaparken nabizimin hizli atmasini seviyorum :)) tabikide sehir icinde de kullanacagim belki asfalt yollarda da uzun turlara cikacagim ama genelde ormanda inisli cikisli yerlerde kullanacagimi düsünüyorum mtb benim icin önemli bu yüzden tabiki bir gün citibike de almayi düsünüyorum ama ne zaman olur onu bilmiyorum benim boyum 1.74 hani sizin gibi uzunda degilim ... ve nedendir bilmiyorum son zamanlarda her yerde okuyorum 29" tekerlekli bisikletler sizin dediginiz gibi cok ravasta zaten artik 26" cok az üretiyolar bu adligem bisikletin 18 zoll kadrosunu cok zor buldum aramadigim yer kalmadi koca avrupada inanirmisin fabrika bile eger yenisini ismarlarsam yaza dogru ancak elime gececegini söylüyor o yüzden de cok düsündürdü beni simdi 29" neyse artik hayirlisi bisikletimin beni üzecegini düsünmüyorum hatta düsünmemeliyim artik baktik olmuyo bir iki sene sonra yol bisikleti aliriz artik bir yolunu bulup :)

(link) ben 29 kullanıcısıyım boyum 1.80 den büyük memnunum eğer 29 a geçmek istersen kadro maşa ve teker grubunu değiştirmen gerekir o da sana şu an baya masraf yapar

benim bildiğim 29 bisiklet alsaydınız 26 takabilirdiniz fren sorunuda olmazdı çünki disk fren ben 29 bisiklet alacağım yarış kurallarına bakcam adam 26 mecburi derse 26 lık jantlarımı takacağım

Sıkılınca birde 29ers alırsın dert mi seninki..1500 euroyu vermişsin..1500 daha verirsin ;)

Para basiyoz evet niye böyle zoruna gittiki senin anlamadim allah izin ederse bir iki sene sonrada birtane citibike alirim almiskan her zaman kalitelisini almanin pesindeyim ozaman 29"e gerek kalmaz birader :) sen ne kullaniyorsun cookk merak ettim...

niye zoruma gitsin BİLADER, alan sensin binen sensin, benim önerimde oydu takılma bukadar :) Bu arada 741 kullanıyorum ben teşekkürler ilgin için ;)

Geri