Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

27 Şubat Pazar Durusu üstünden Karaburun

sağanak yağmurda bisiklete binmek akıl karı değil zati ...2 yıl önce garipçeye gittiğimde bardaktan boşanırcasına yağmur yağdı ,cırağanda yanımızdan geçen mavi otobüsler tsunami yaptı bu tip havalarda bisiklete binmek risklidir evet hafta içi çalışan arkadaşlar ne yapsınlar diyorlarki bi pazarımız var onlarda haklı durur durur hava ve hep pazar günü bozar....hafta içi günlük güneşlik hafta sonu yağmur yağar ......bu istanbul havasına güven olmaz.....bu sene kar olmadı karda kışta hele hele yollar tam anlamıyla karla kaplı olduğu vakit nasıl bisiklet sürülür zincir takmak lazım bisiklete ve nitekim var .... ama varın siz düşünün o teker ne hale gelir...her işin bi rajonu vardır şöyleki....
gezi sevenler belgesel bisikletçiliği sevenler daha makul havaları beklemeleri kendi menfaetleri icabı yazın temmuz ve ağustos sıcaklarında uzun yollara gitmek nasıl riskli ise kışın tam ortasında uzun yollara gitmek o denli risklidir riski sevenler olabilir nitekim sadece lastik patlamaları ile bu tur atlatılmış vede pamuklu giysiler ile terleme olmuş uzun yollara giderken pamuklu giysiler insanı hasta edebilir kısa mesafelerde pek fazla sorun olacağını zannetmiyorum......
çamur olayı beter bi olay evet bisikletin önüne ve arkasına çamurluk konduğu vakit sorun olmaz öne çamurluk şart oluyor bazen .....
arkadan takipte arka tekerin çamur sıçratmasına karşı tedbir almak lazım yanlama yapmak gibi .....tabi fazla sola kaçmamak .....sağı kullanmak....
hiç kimse bisiklete iyi biniyorum diyemez bu öyle bi alettirki sizin bir an hatanızı bekler....
malum yollarımız köstebek yuvası kelle koltukta gidiyoruz.....

Scudo
Ben sıcakta binmeye razıyım. Yağmuru ve soğuğu sevmiyorum. Bisiklet çamurdan görünmüyor ama bu soğukta temizlemeye hiç niyetim yok. Nasılsa artık hava ısınmaya başlar o zaman binerim.

@Orhan Kılıç

çamur dedinizde gerçekten kompenant düşmanı o çamurlar,temizleme şart üzerinde kalmaması lazım ben hafta içide biniyorum bu gün bindim enteresan bi olay oldu bu gün hiç yerler ıslak değilken modadan inişte arka teker kaydırdı yer kuru olduğu halde bu gizli buzlanma olayı evet ısı 1 derecelere gelince ve altına düştüğü vakit gizli buzlanma olayı meydana gelmekte ...dış etkenler yüzünden kazalar yapabiliriz ve saniyelik olay .....bi arkadaşımız arkasına bakarak kavşağa geldiğinde grubu uyarmak istedi ve önündeki kasisi -i görmedi ve çene üstü yapıştı sekiz dikiş atıldı, aynı arkadaş gene aynı hataya düşerek arkada insan kalmışmı diye bakarken çöp konteynirine çarptı ve dizde ödem oluştu evet görüyorsunuz çok basit kazalar gibi gözükebilir ama çok dikkat etmeliyiz bi arkadaş ada gezisinde çok hızlı viraja daldı ve toparlayamadı ve hendeğe uçtu ,uçtuğu yerde paslı teller vardı ve iğne yapıldı kendisine ..kartepede başka bir arkadaş hızla viraja daldı ve toplayamadı o da aynı şekilde ....
evet bu beş yılda bir çok kazalara şahit oldum ...benim yaptığım kaza ise trafik içinde hiç olmadı diyebilirim aman nazar deymesin ....yalnız spd olayına alışamadığımdan ,sola üç kez hafifçe düştüm ama şimdi alıştım....
yağmuru soğuğu bende sevmiyorum ama bazen duramıyorum hafta içi ayaklarım karıncalanıyor ve hemen çıkıyorum biraz biniyorum ve eve giriyorum tabi hava yağmursuz olunca.....bu aylar kısa mesafe tutuyorum.....
yazın evet, bende pek etkilenmiyorum sıcaktan yalnız sıvı fazla kayıp oluyor aşırıda içmemek lazım şişme durumu...en fazla kafam terliyor ......

Arkadaşlar merhabalar..

Bütün olumsuz hava koşullarına rağmen tura katılan tüm arkadaşlarıma göstermiş oldukları sınırsız yardımlaşma ve ekip ruhu için teşekkürlerimi sunarım(Özgürün 2 benim 3 kere lastiğim patladı).Bundan sonrada düzenliyeceğimiz turlarda tekrar birlikte olmaktan onur duyarım.

Orhan Kılıç ve Caddebostandan Kemal kardeşim gurubun atom karıncaları.Uğur kardeşim görevi nedeni ile bize ancak Alibey köye kadar eşlik edebildi.Metin kardeşim sağlık sorunu nadeni ile kemerburgazdan dönmek zorunda kaldı.Yeni tanıdığımız Murat kardeşim inanılmaz bir gayretle turu birmeyi başardı çünkü ilk uzun turu ve hava koşullarınıda eklersek gerçekten muhteşem başarı.Biraz daha kendini yetiştirmesi lazım.Bizim yanımızda bunuda başarır.Özgür ve Ferhat bu iki genci sona bıraktım onlar için söylenecek söz bulamıyorum.Diğer arkadaşlar kusura bakmasın ama,Bu iki geçle Her tura gözüm kapalı giderim,başkada bişey demem.Murat kardeşim,de bizim yanımızda kendini yetiştirdiğinde bu üçlü (MFÖ) çok güçlü olur.Katılan herkeze tekrar teşekkür ederim.
Sevgilerimle,sağlıklı ve bol pedallı günler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: murat eknci
@Kanat Yelken

Benim ile ilgili tespitlerine katılıyorum abi.Yaklaşık 6 aydır bisikletle tanışığım ve binmeye başlamam sigarayı bırakmam ile aynı tarihe takamul eder.Günde 2 paket sigara tüketirken birden ne kadar da bırakmış olsam 25 yıllık tiryaki ciğerlerim yeni yeni kendine geliyor,damarlarım yeni yeni açılıyor.Karaburun turuna çıkmadan önce kendime çok güveniyordum fakat boyumun ölçüsünü aldım:)Hafife almışım.Bundan sonra daha hazırlıklı olacağım.Her şey bir yana ciddi bir tempo sorunum olduğunu düşünüyorum,gücümü ekonomik kullanamıyorum,çalışarak bunu çözebileceğimi düşünüyorum.

Bu ekibi yeni tanıdım keşke daha önce tanısaymışım.Bu adamlarla her yere gidilir.

@murat eknci

Muratcım hazır spora başlamışken devam etmeni dilerim.Bu pazar turumuz rampasız ve rahat bir tur olacak kaçırma derim.

• Beğen
Tepkiler: murat eknci
@Kanat Yelken

Çok isterim ama bu hafta gelebilirmiyim bilmiyorum.Erken saatlerde başlayıp erken saatlerde biterse katılabilirim.Ortalama Saat kaçta tur bitmiş olur?

Selam arkadaşlar..
Üzür diliyerek bildiriyorum Şiddetli grip yüzünden bu tura katılamıyorum.Katılan herkeze iyi eylenceler dilerim.

İhsancığım geçmiş olsun. Umarım kısa sürede sağlığına kavuşursun.

@Kanat Yelken

çok geçmiş olsun bu pazar sizin için başı büyük rampalarını devireyim...

Geri