Scudo Sports

28'' janta 700x38 C dış lastik lastik takılır mı?

İbrahim Eren

Aktif Üye
Tepki
23
Bisiklet
Kron
arkadaşlar merhaba. sitede birkaç yerde farklı yorumlar okudugum için kafam karıştı biraz ama. yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa sevinirim. sorum şu ki;

1. sedona 321 marka bisikletimin orijinal lastiği 700*35C (28''x1.35) ben kışın bu lastiğin yerine 700x38C kış lastiği kullanmak istiyorum. bu lastik 28'' jant için sorun yaratır mı ?

2. 700x38C dış lastik kullandığımda iç lastiğim 700x35C olabilir mi ? yoksa yeni bir iç lastik mi almak gerekecek ? ve hangi ebatlarda ?

cevaplar için şimdiden teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: rasim 1071
Scudo
bir üst veya bir alt ölçü sıkıntı olmaz bisikletiniz zaten tur bisikleti 700-42 dahil her lastiği takabilirsiniz kadronun izin verdiği ölçülerde sıkıntı olmaz iç lastik de uyar yenisini almayın takın gitsin.

• Beğen
Tepkiler: rasim 1071
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=78266

"hangi lastiği alırsanız alın lastik ebatı olarak 700*37 geçmesin.Jantlarınız sorun yaratır."

"Daha büyük ölçüde lastik seçtiğinizde sadece lastiğin yere bastığı yüzet değil lastiğin dış çapı da büyüyor. Bisikletime 700*35 Schwalbe Marathon Plus bulamayınca 700*38 aldım ama arka tekerlek ayna kolun arka kısmında çamurluğa sürttüğünden monte edemedim. Lastiği geri verip Schwalbe Roadcruiser 700*35 lastik alıp taktım. "

bu sayfada yer alan yorumları okuyunca 700x38 lastiğin sorun olacağını düşünmüştüm. çok teşekkür ederim, rahatlattınız cevap için.

Geri