Scudo Sports

2li vites setimi yoksa 3lü vites setimi artı eksileri?

GS1975

Üye
Tepki
33
İsim
Zekeriya
Bisiklet
Specialized
Arkadaslar selamlar.

Özelikle tecrübeli arkadaslara soruyorum benim bisikletimde 2X11 shimano 105 set var. forumda birçok yerde 3 lu vites setlerinden söz edildiğini görüyorum. bildiğim kadarı ile dura aceler bile 2X11. 2 li vites ile 3 lu vitesin artı eksilerini merak ediyorum. Tesekkurler.

Scudo
3 lü yokuşlarda daha kolaylık sağlıyor

• Beğen
Tepkiler: GS1975
3'lü sistem daha üstün diye bir şey yok, genelde mtb'lerde 3'lü sistem kullanılır çünkü ağır olan 3'lü ayna kol mtb'de çok büyük dezavantaj yaratmaz ve çok dik yokuşlarda daha geniş bir vites aralığı sunar. tur bisikletlerinde de aynı prensip geçerli.
Yol bisikletleri ise hafiftir , gücü en ideal şekilde iletir ve genelde sürücüsü de kondisyonludur . Dolayısıyla ikili ayna kol tercih edilir. Hatta arka rublede 11-28 falan vardır mtblerdmi ise 11-34 falan vardır. Yani yine vites aralığı daha iyidir...
Bu iş tercih meselesi. %10 eğimde zorlanıyorsanız aynakolu daha az dişli bir versiyonla değiştirebilirsiniz ancak üçlü sisteme geçmek bayağı tuzlu olur ve boş yere bisikleti ağırlaştırmış olursunuz...

• Beğen
Tepkiler: vebag ve GS1975
benim görüşüm : bi söz vardır küfür etseydin daha iyiydi diye. yol bisikletine küfür edin ama 3 lü aynakol yapmayın bu kadardır sözüm :)

3 lu olunca daha büyük dişli gelmiyorsa ayna kola bir anlamı yok. Mtb lere gore yol bisikletleri daha iyi aktarıyor gücü yere. Daha büyük dış daha çok hız olacaksa neden olmasın

@Ozan k.
Güldürdünüz:D dağ bisikletlerinde 1x11 geleli epey oldu.

(link)
benim anladığım kadarı ile çok büyük farklar olmuyor. ama diyelim ki tur için kullanacaksınız trekking serileri daha uygun olabilir. Tamamen bacağınıza kalmış.

3 lü ile değişip artıracağın verimi ve rahatı iyi bir jant, teker, iç lastikle yaparsın. Daha pahalıya gelir ama jant pedal cevirmezkende avantajı devam eder.

@Önder Bahadır
Dogru oluyorda neticede shimano sora 105 ,ultegra ve dura ace gore daha dusuk bir seri değilmi?

İlk başta mtb de 3 lü ayna kol kullanıyordum..

Sonraki fitnes bisikletim de 2 li ayna kol vardı, bende baya düşündüm ama , en fazla yokuşta zorlanırım, zamanla da alışırım dedim.. Zorluk yaşamadım bile..

2-3 aya kadarda singel bisikletim ile 1 li ayna kol kullanmaya başlarım..

Çok kafana takma bence , insan her şeye alışıyor

• Beğen
Tepkiler: Önder Bahadır
ben önce 2'li sonra bisikleti değiştirince 3'lü kullandım. açıkçası kondisyon olarak zayıf olduğum dönemlerde 3'lü çok iyi geldi ama güçlenince tekrar 2'li ye dönmek istedim. Yani sonuç olarak güçlü olunca 3'lü gereksiz geldi bana. Bence 2'li aynakol daha başarılı sonuç veriyor. 3'lü gereksiz ağırlık yapıyor.

Mtb'de 2'li veya tekli ayna kol olmaz diye bir lafım nerede var? Siz gülmeye yer arıyorsunuz galiba :rolleyes:

Mtb veya yol bisikletine 3'lü takabilirsin çünkü öncelik hafiflik değildir. Yol bisikletinde ise hafiflik önceliklidir. Oldu mu şimdi? Gülmeniz durmuştur inşallah :)

Geri