Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

3 Bisiklet Arasında Kaldım

Mustafa Güldal

Aktif Üye
Tepki
44
Arkadaşlar merida tfs 600 (2013) 2100 tl , scott aspect 620 (2013) 2050 tl , sedona 771 (2012) 2200 tl. Hepsi çok iyi bisikletler ama kadro olarak aspect geride kalıyor diğerlerine göre. Sedona kadrodan hariç sram x7 kullanıyor meridadan üstün sanırım. Kadronun sağlam olmasını istiyorum çünkü çok sert kullanıyorum bisikletleri ona göre yorum bekliyorum. İçimden tfs600 geçiyor ama sedona 771 de ilgimi çekiyor. Yorumlarınızı bekliyorum.

Scudo
jantlardan önce kadroyu kırabileceğinizi sanmam :)
(link)
bu bütçeyle alınabilecek en iyi bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Güldal
Tfs 600 bitmiş tfs 500 16' arıyorlar şuan.
Sedona 771 2012 model ile merida tfs 500 arasında gidip geliyorum hala. Yorumlarınızı bekliyorum. Merida'nın kadro hariç kısımları çok mu düşük Sedona'dan ?

Salcano servisi hakkında kötü yorumlar aldım. Ayrıca garip bir önyargım var Salcano'ya karşı. :(
Tfs 500 2013 den çok çok üstün diyebilir miyiz Salcano igman için ?
Ayrıca tfs 300 ile tfs 500 arasında 400 tl fiyat farkı kadar kalite farkı var mı ? Vites olarak 30 a 27 ama diğer malzemeler hakkında hiçbir bilgim yok :(

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
@Mustafa Güldal

TFS 500 ile Salcano arasında ki fark, 1 gömlek donanım farkı. onun dışında Salcano'da diğer bileşenler bilindik bir marka olan Ritchey ve jant seti Mavic marka bunlar hep bilindik, kalitesini kanıtlamış markalar ama Merida farklı markalar kullanıyor. Ayrıca TFS 500 geçen senenin modeli artık bulabileceğinizi sanmıyorum, dolayısıyla Salcano almanızı öneririm.

@Mustafa Güldal
Sonuçta her iki markanın bisikletleride kendilerine has özelliklere ve yargılara sahipler.
Merida TFS 500 2013 model ile Salcano İgman 2014 model zaten yıl olarak birbirlerinden ayrılıyorlar, Salcano donanım olarak her zaman diğer markalardan kendisini ayırmayı başarmış bir markadır. Jant, vites sistemi, fren sistemi (yeni donanım herzaman bir önceki modelinden iyidir.) gibi başlıca donanımlar ile kendisi Merida TFS 500'den ayırıyor. Çok çok üstün diyemeyiz belki ama üstün diyebiliriz.
Merida TFS 300 ile 500 arasında da fiyat farkının pek kalite ile alakalı olduğunu sanmıyorum, ama sadece 500 modelindeki maşanın bu farka sebep olacağını düşünüyorum, çünkü her iki modelde de donanımlara bakarsak birinde olmayan diğerinde var vs. vs. gibi saçma donanım seçenekleri bence 400TL fark'a değecek bişey yok. Kalite farkı yok!..

@BF Okuru

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Anlaşılan Salcano ile kıyaslanacak seviyede değil. Merida konusunda çok istekliydim ama kararsız kaldım şuan.
Merida alacaksam da 300 mü alayım 500 mü alayım o da kafamı karıştırdı. İlerde avrupadan uyguna komponent alabilirim aslında. Şimdi 300 alıp yazın takviye yapmak nasıl olur sizce ? Mesela ikisi arasındaki maşa kalite farkı 200 tl ile giderilebilir mi ? 300 olan 27 vites diğeri ise 30 vites çok fark eder mi ?

Kusura bakmayın basit sorular soruyorum ama cevap verilmezse araştıracak pek bir zamanım yok.

Berke1903 arkadaşım yorumun için teşekkürler.

@Mustafa Güldal

Merida TFS 300 alıp takviye yapmak pek mantıklı gelmiyor bana, maşa farkıda 200TL'ye giderilebilir 27 ve 30 vites arasında da çok bir fark yok zaten, 30 olmasada olur. Bence Merida alıcaksanız TFS 500 Alın oynama yapacaksanızda onun özerinde yapın bu daha mantıklı. Almışken bir seviye üstü iyidir.

Tekrar çok teşekkür ederim. Artık yarını bekliyorum,stokta olup olmadığı belli olacak.

kadro olarak Scott Aspect'in geri kaldığına nasıl karar verdiniz?
Scott, Cannondale gibi üst seviye olarak itibar gören markalar bu ünlerini çoğunlukla kadrolarına borçludur.
eğer kadro kalitesi ilk önceliğiniz ise Scott diğerlerinden 1 adım öne çıkar, sonra sıralama Merida, Sedona ve en son Salcano olur.
kadronun üstündeki bileşenlerin kalite seviyesi söz konusu olduğunda ise bu sıralama aşağı yukarı tam tersine döner,
çünkü Scott pahalı olan kadrosu ile diğerleri ile aynı fiyata bir model oluşturmak için bileşenleri ucuz tutmak durumunda kalır.
yani demek istediğim; sadece bileşen kalitesi sizi yanıltmasın

@ismail eren
Teşekkür ederim cevap için.
Kalite olarak scale serisi dediğim ürünlerle aynı seviyede biliyordum onun için geride yazdım aspect için :)

Kadroları saglamlık olarak degilde acı ve kullanabilirlik olarak bakın derim yada görsellik olarak. Cunku ciddi kazalar dısında bu kadroları sürerek kırmanız cok zordur istedigniz kadar sert kullanın bilincli bi sürücü atlayıp zıplasada ona göre zıplar yani . Yani bunu göz önüne alarak seci yaparsanız yanılabilirsiniz baska seylere göre kıyaslayın.

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
Az önce gaber geldi tfs 500 kalmamış yani hayallerim bitti gibi bir şey.
Yeni modellere bakıyorum. Ktm falan tavsiye edenler var. Ktm ultra fire 16' nasıldır tfs 500 e kıyasla ? Veya sizin de farklı tavsiyeleriniz var mı ?

Salcano igman slx kafama yatmaya başladı. Tek sıkıntım kadro konusu. Açısı olsun,malzemesi olsun ciddi işçilikle mi yapılıyor yoksa eski kafa gibi satılsın bizdn çıksın da ne olursa olsun tarzında mı ? Sonuçta yıllarca kullanmak için alıyoruz çok düşünmek gerekiyor.

Son karar olarak salcano igman slx kararı verdim ama 2000 civarında merida tfs 500 2013 ile özellikleri aynı seviyede olan ürün tavsiyesi bekliyorum. Mesela 2014 FOCUS BLACK FOREST 27R 4.0 nasıl merida tfs 500 2013 e göre.

Geri