Scudo Sports

3 düzine + 2 deste kaç yapar.

@H.T Duruma kesiblnlikle tarafsız bakılması gerektiğini düşünüyorum ben de sizi destekliyorum .

Burda tartısacagimiz konu soruyu mu bilmemeleri takke sakal mevzuu mu ? Takke sakal bırakılıyor diye başkalarina mi benziyoruz ? Kişinin kendi iradesidir bu sen ülkemize ne kattığına bakarsın dış görünüşe bu kadar takılmak nedir?
Asıl yozlaştırılanlar bu durumda bu kişiler değil siz oluyorsunuz.. Sakal bırakıp takke takıyor diye mesela bölücü Atatürk düşmanı mı oluyorsunuz ? Atatürk sakal bırakıp takke takmayi mi yasakladı bizim haberimiz yok

Kaç yaşında insanlarız biz birbirimize sahip çıkmassak başkalarınin bize sahip çıkmasinı beklemeyelim.

Çocuklarin sorulari bilmemesine gelince @H.T nin dedigi gibi şu an gidip sorulsa özel okul kolej kendi çocuğunuz dahil bilmemesi çok doğal daha 12 13 yaşında çocuklar.. 5. Sinif dahil çarpma bölmede sıkıntı yaşıyordum kimse de aşağılamadi beni o zamanlarda

• Beğen
Tepkiler: SametUYNDRN ve H.T
Scudo
@H.T Sayın H.T burada vurgulanmak istenen bu yaşta dinin girdiği kafalara asla bilimin giremeyeceğidir sanırım. Bu çocuklar malum kesimde seçilmiş ve TV programına çıkarılmış çocuklar. Çocuklar desteyi ve düzineyi bilemeyebilir bu mümkün ama hangi sayının söylendiğini hangisinin söylenmediğini bile takipten uzaklar. Bu yaşta çocuklara bilimsel düşünmeyi veremiyorsak gelecek karanlıktır

@SEL PER Bu yolda yetişen cocgun ilim le bilimle pek işi olçagını düşünmüyorum youtube kanallarında veya tv kanallarında diş fırcalamak oruçu bozarmı tartışmaları içinde hayatını geçirir ülkeye topluma pek katkısı olcak bir durum görünmüyor

@H.T hocam zaten, eğitimin geneline eleştirimiz ama bu video rafine şekilde durumu özetlemiş. yoksa, medrese eğitimi ile fen lisesi arasında fazla bir fark yok. 1990-1992 yıllarım izmir fen lisesinde geçti öğrenci olarak. o zamanlarda, okulda, aşırı bağnaz bir ekip vardı. hatta, sınıf arkadaşlarımdan biri koç üniversitesi fetö imamı olmuş, kendisi matematik profesörü. diğer sınıf arkadaşım ise amerika kıtasında bir ülkeden sorumlu fetö imamı olmuş. o yıllarda dahi, sınıfa her girdiğinde, alt kattaki sınıfı düşünmeden öğretmenler sandalyesini zaaart diye sürte sürte çekip heheheh batı müziği diye kendince eğlenen bir edebiyat hocamız vardı. kendisi, fetö kapsamında okuldan atıldı. bunlar benim bildiklerim. bu ekip, aptal değildi, aksine görüp görebileceğiniz en zeki insanlar grubundandı. matematiğe takla attırırlardı, namaz da kılarlar, düzgün de davranırlardı. ancak işte nedense, kantarın topuzu mizanı şaştı, hain oldular.

@Literary
Sayın literary malesef durum kötü. Ama bu sadece bizim ülkemize ait bir sorun değil. ABD den (evanjelistler) Afganistana tüm dünyada din ağırlık kazanıyor, yönetime geliyor. Din ile bilimin aynı kafada yeşermesi ise çok zor.

@H.T

Kafadaki takkeye bakip baska ne diyecektik? Bir insan arap degilse neden illa ki arap gibi giyinmek ister, neden illa ki arapca konusmak, arap alfabesiyle yazmak, arap gibi yasamak ister? Hadi turban carsaf allahin emri. Bunu yedik. Sarik cuppe de mi allahin emri? Nerde yaziyor? Arapperest deyince de kuduruyorlar.

@SEL PER evet şuan dünya genelinde toplumda dine yönelik iktidar partileride aşırı sağcı ırkçı yönetim hali moda oldu gidiyor yakında ortaçağa geri dönecegiz galiba böyle giderse

• Beğen
Tepkiler: SEL PER
@EnesKlf07
Emin olun durumu anlayacak kapasitedeyim. Ben istiyorum ki insanların keyifli vakit geçirmek için kullandıkları bir sitede gereksiz şekilde gerilmeyelim, mutsuz olmayalım. Dışarıda zaten yeterince mutsuzluk var.
@C.Koc
Aynı şekilde ben de onları savunuyor falan değilim ancak ben bu konuyu okumasam bile yeni mesajlar kısmında sürekli gözükecek. Serbest kürsü olduğunun ben de farkındayım ama yukarıda yaptığım alıntıdan dolayı rahatsız oluyorum. Ya kendi kendimize sinir olacağız, ya bunları savunan biri gelecek ve birbirimize sinir olacağız, ya da kendi içimizde tartışacağız (bu zaten olmuş bile) yani konunun kimseye bir faydası yok. Nihayatinde siz de haklısınız tabi. Konu serbest kürsüde...

Yabancılar düzineyi çokça kullanıyor.
Ticarette de çok kullanılmakta çikolata kalem kutuları 12 ve katları oluyor.
24 saat ve 12 ay da düzine den dolayı etkilenmiş.
Mısırlılar 12 lik sistemi kullanmışlar.
Parmak eklemleri de 12 tane

• Beğen
Tepkiler: C.Koc
@H.T

Videoda gördüğün adamlar; sorgulamayan/sorgulayamayan, yorumlamayan/yorumlayamayan,analitik düşünemeyen,kendilerine biat eden,kendilerine arka bahçelerinde konsolide etmeye çalıştığı kindar bir nesil yetiştirme gayretinde olan insanlar.Elbette zeki,çalışkan Atatürk ilke ve devrimlerine,cumhuriyetin kazanımlarına bağlı bir nesil olarak lafımızı söyleyeceğiz.
Önemli olan o sorunun bilinip bilinmemesi de değil.Oradaki cüppeli tayfanın sorunun cevabını 9999234 olarak söylediğinde bile o çocukların körü körüne o cevaba bağlı kalacak şekilde yetiştirilmesi.

dervişlik, sarıkla hırka değil,
gönlünü derviş eyleyen,
hırkaya muhtaç değil.
dervişlik, olaydı tac ile hırka
biz de alırdık otuza kırka...Yunus Emre

@hgercek konuyu kesinlikle din, tarikat, islam zeminine çekmek istemiyorum. Sarık, sakal, cüppe, takke gibi objeler ve uygulamalar sadece bir Arap adeti değil, Peygamber Efendimiz (sav) tarafından da kullanılmış ve uygulanmış olan davranışlardır. Önemli olan nokta, bu davranışların ne zaman ve nerede sergileneceğidir. Dinde kesinlikle zorlama olmadığı gibi, yersiz ve zamansız hareketlerle de İslam dinine zarar vermek, büyük günahlara sebep olur. Daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi, fen ve din ilimleri bir arada pekala okutulabilir. Birinin eksikliğinden taassup, bağnazlık, cehalet; diğerinin eksikliğinden şüphe ve inkar ortaya çıkar.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Is paygambar efendimizin sunnetine geldiyse arap gibi giyinmek, arapca konusmak, arap gibi yasamak, deve sidigi icmek de paygambar efendimizin sunnetidir.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@hgercek konuyu tartışma zeminine çekmek istemediğimi güzel bir üslup ile belirtmiştim. Sünnetler ile ilgili maddeleri yazarken medyadan duyduklarınızla değil de, gerçekten araştırarak yazınız lütfen. Deve sidiği içmek, 6 yaşındaki kız çocuğuyla evlenmek kesinlikle sünnet değildir. Okumadan, araştırmadan, kulaktan dolma bilgilerle bazı kişiler maalesef fetva vermeye başladı. Sünnet olan davranış ve uygulamalar ortaya konulduğunda; kesinlikle akıl, mantık, ilim, fen, sosyoloji süzgecinden geçirilmeli. Aksi halde çok yanlış anlaşılmalara sebep olur.

@Bahri Kaplan
Sayın Bahri Kaplan size kesinlikle katılıyorum. Din olmadığında şüphecilik ortaya çıkar. Şüpheciliğin olmadığı yerde ise bilim gelişmez. Din konusunda hassas nokta din eğitiminin ne zaman verileceğidir. Din eğitimini erken yaşta verirseniz o kafa ondan sonra din alimlerinin emrine girer ve din büyüklerinin tarikat şeyhlerinin bu günah bu yasak dediği anda o konu tartışılmaz olur. Sonuçta o insanları istediğiniz yere sürükleriniz. Yakın tarihimizde FETÖ olayında gördüğümüz gibi.

Kömür ateşinde makarna,
Evet
Devam!..

Arap gibi yaşamayı arzulayanlar bedevilerin deve sidiği içtiği çöllere gidebilirler..

Ben Türk'üm. Arabın güneşten korunmak için giydiği sarık, cüppe sakal benim değil onların adetidir. Kılık kıyafete sünnet diyerek özünü kaybeden meczuplar din İskoçya'ya gelseydi o halde sünnet diyerek Ekoseli etek giyip Gayda mı öttüreceklerdi?

Din meselelerine girmeyin cevabını veremezsiniz çünkü din meseleleri açmazlarla doludur.

Size ne kardeşim ister sarık takar, cübbe giyer, kara çarşaf giyer, istersede mini etek, tayt, bilek üstü pantalon giyer. İnsaların ne giymesi gerektiğini siz mi belirleyeceksiniz. İnsanların inandıkları ve yaşam şekilleri sizi neden bu kadar rahatsız ediyor. Sanki hepimiz sütten çıkmış ak kaşığız. Adam gelmiş bisiklet formunda benim dinime hakaret ediyor. Bu memleketi müslüman sarıklı ve sakallı Türk atalarım yurt edindi sen gök tanrının memleketine gidebilirsin. Benim peygamberimin sünnetine inanmak zorunda değilsin ama inanlara meczup diye hakaret edemessin.

Geri