Scudo Sports

3 düzine + 2 deste kaç yapar.

@hgercek "deve sidigi icmek" diye bir sunnet ben duymadim daha once. Musluman olmayabilirsiniz ama bu asagilama hakki vermez. Dikkatinize...

• Beğen
Tepkiler: Bahri Kaplan
Scudo
yapmayin etmeyin ya,seviyenizi dusurmeye hic gerek yok burasi bisikletforum birbirimuzi boyle asagilanaya,birbirimize çamur atmaya hic gerek yok

@hgercek

Size, BBC'nin "1980'lerde Türkiye Ekonomisi" belgeselini izlemenizi tavsiye ediyorum. BBC otoritedir, saygı duyarım demek istemiyorum ama bize bakış açılarını ortaya koyuyor. Atatürk kurduğu ülkenin nasıl emperyalizme teslim olduğunu görse kahrından yine ölürdü. Şimdiye kadar cumhuriyetin yetiştirdiği bürokratlarla vs geldik demenize çok şasırdım. İyi bir eğitim sistemimiz hiç olmadı. Türkiyede kaç kişi akademik ünvanını hak ederek alıyor. Yeni bir iş çıkarıyor mu mesela.

Tam bağımsızlık yolunda ilerleme kaydettik (Amerikaya rağmen Suriyede operasyonlar yapıyoruz, bu bağımsızlık emaresidir) ancak çok eksiğimiz var bağımsızlık ekonomik açıdan güçlü olmayı gerektirir.

Not: Hiç bir siyasi fikrin temsilcisi değilim tabiki dünya görüşüm var ama ben sadece gördüğümü yazarım. Türkiyede iktidar hala iktidar ise bu muhalefetin yanlış yapıldığının kanıtıdır.

• Beğen
Tepkiler: makifir
@CmlCLK

Aşağılama falan yapmıyorum hadiste yazanı söylüyorum. Buyrun okuyun,

(link)

Neden ingilizce kaynak verdim? Çünkü Türkçe kaynaklar din konusunda kıvırmaya meyillidir. Oysa Arapların yazdığı kaynaklarda islam hakkındaki herşey açıkça yazar, çünkü onların imaj derdi yoktur. Profilinde Tanrı Türk'ü korusun yazan birinin bunu demesi ilginç Ama doğru demişsiniz. Tanrı Türk'ü korusun, Allah da Arapları korusun.

Kuranda der ki İnnâ enzelnâhu kur’ânen arabiyyen leallekum ta’kılûn. Bir şey anladınız mı bundan? Anlamadınız, o halde kuranın hedef kitlesi siz değilsiniz. Bu arada o cümlede şu yazıyor, "anlayasınız diye onu Arapça indirdik".

@Mhmm@

Oktay Sinanoğlu'nun Türk Aynştayn'ı kitabını okursanız Türkiye'deki eğitimin 50'lerden sonra nasıl bozulduğunu görürsünüz. Bu adam Yale tarihinde en genç yaşta profesörlük ünvanı almış kişi. Bu adamı yetiştiren cumhuriyet okulları, Aziz Sancar'ı, Mehmet Haberal'ı, Cahit Arf'ı ve daha nicelerini yetiştiren de cumhuriyet okulları. Peki bugünün imamatiklerinden kimler yetişecek 20 sene sonra? En iyi ihtimalle yeni yeni jet Fadıllar, Çiftlikbank tosunlar yetişir.

@hgercek düz kontak düz mantık biraz sadelik ve sululukla bütün meseleler halloluyor demek ki.Çok da kafa patlatmaya gerek yok demek ki bu konularda. Peki madem öyle olsun o zaman biz de öyle yapalım. Arapça Kuran'dan bir şey anlamıyorsan hedef kitle sen değilsin o zaman ingilizce kaynaktaki hadislerin de hedef kitlesi biz değiliz.Bir insan pekala ingilizce bilebilir ama pekala arapça bilemez.Es kaza arapça öğrenirse o zaman hedef kitle olur.Tanrı da türkçe değil mesele.Tanrı hangi dile aitse o dinin hedef kitlesi onlardır biz değiliz.Gök tengri 1000 yıl önceki insanların hedefindedir.Biz onların dilini de bilmediğimiz için o din de bize göre değildir.Bize günümüz türkçesinde bir din lazım.Bulan varsa haber versin.

Bu da meseleyi ciddiye alanlar için olsun,

Sünnet-i Seniyyenin merâtibi var.
Bir kısmı vâciptir, terk edilmez. O kısım, Şeriat-ı Garrâda tafsilâtıyla beyan edilmiş. Onlar muhkemattır, hiçbir cihette tebeddül etmez.
Bir kısmı da nevâfil nevindendir. Nevâfil kısmı da iki kısımdır:
Bir kısmı, ibadete tâbi Sünnet-i Seniyye kısımlarıdır. Onlar dahi şeriat kitaplarında beyan edilmiş; onların tağyiri bid'attır.
Diğer kısmı, "âdâb" tabir ediliyor ki, Siyer-i Seniyye kitaplarında zikredilmiş. Onlara muhalefete bid'a denilmez; fakat âdâb-ı Nebevîye bir nevi muhalefettir ve onların nurundan ve o hakikî edepten istifade etmemektir.
Bu kısım ise, örf ve âdât, muamelât-ı fıtriyede Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâmın tevatürle malûm olan harekâtına ittibâ etmektir. Meselâ, söylemek âdâbını gösteren ve yemek ve içmek ve yatmak gibi hâlâtın âdâbının düsturlarını beyan eden ve muaşerete taallûk eden çok sünnet-i seniyyeler var. Bu nevi sünnetlere "âdâb" tabir edilir. Fakat o âdâba ittibâ eden, âdâtını ibadete çevirir. O âdâbdan mühim bir feyiz alır. En küçük bir âdâbın mürââtı, Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâmı tahattur ettiriyor, kalbe bir nur veriyor.
Sünnet-i Seniyyenin içinde en mühimi, İslâmiyet alâmetleri olan ve şeâire de taallûk eden sünnetlerdir. Şeâir, adeta hukuk-u umumiye nev'inden, cemiyete ait bir ubudiyettir. Birisinin yapmasıyla o cemiyet umumen istifade ettiği gibi, onun terkiyle de umum cemaat mes'ul olur. Bu nevi şeâire riyâ giremez ve ilân edilir. Nafile nev'inden de olsa, şahsî farzlardan daha ehemmiyetlidir. (Lemalar, 11. Lema)

Bu arada konu başındaki videoda en masum olanlar o yavrulardır.Onları böyle bu halde kaydedip yayın yapanlar yayını paylaşanlar ve yorum yapanlar kötü insanlardır benim gözümde.Düşünsenize kendinizi birisi sizi bilemediğiniz bir konuda çekmiş yayınlamış ve ülkedeki insanlar içindeki bütün nefreti sizin üstünüzden kusuyor,sizi aşağılıyor.Düşünün ve o çoçukarın yerine kendinizi koyun.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
"Ey insanlar! Şüphe yok ki, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizi tanımanız için sizi boylara ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerli olanınız, O'na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hakkıyla haberdar olandır." Hucurat suresi, 13ncü ayet.

Ayette de belirtildiği gibi farklı toplum, ırk ve dillerin yaratılması, insanların daha iyi birbirlerini tanımaları içindir.
İslam dini ve Kur'an evrensel, aynı zamanda son din ve kitap olduğu için, kıyamet gününe kadar herkese hitap edecektir.

Arkadaşlar lütfen birbirimizin inancına ve kutsalına saygı duyalım. Burada ortaya koyduğumuz düşünceleri, herkesi kapsayacak şekilde iddia etmeyelim. Örneğin burada;
@hgercek
"o halde kuranın hedef kitlesi siz değilsiniz" yazılmış. Evet, Kur'anı bazı kimseler anlamaz, ama ben şahsen Kur'anın hedef kitlesinden bir bireyim.

"İnkar edenleri imana çağıran (Peygamber) ile inkar edenlerin durumu, bağırıp çağırmadan başka bir şey duymayan, hayvanlara seslenen (çoban) ile hayvanların durumu gibidir. Onlar sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Bundan dolayı anlamazlar."

Son olarak şunu belirtmek isterim, inanan ve inanmayan herkese saygılıyım. Bu güne kadar evimde farklı din ve inanışlardan, bir çok yabancı ve yerli bisiklet turcularını misafir ettim, halen de ediyorum, kapım herkese açıktır. Din, Kur'an, hadis, peygamber konularında bilmeden,araştırmadan veya doğruluğu kesin olmayan kaynaklardan alarak yazacağımız düşünce ve fikirler kişiyi dinden çıkarır.

Şirk koşanların düştüğü trajikomik durumdur. Beyinler tarikat hurafeleriyle dolu oldukça başka birşeye çalışmaz. Maalesef anadoluda bu şirk tarikatlarından ve buna inanan beyinsiz insanlardan bolca mevcut.
Sonuç da ortada.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Aslında eğitim durumuna ilişkin durumu Üniversiteye giriş sınavlarının derslere göre doğru ortalamalarında bariz bir şekilde görüyoruz. O kadar dersaneler, özel okullar v.s durum ortada...

(link)

9D00316B-ABDF-4F84-A64E-F362DCDD5918.jpeg BAFC1ED4-AEA4-4C83-B6E0-F94E27491539.jpeg

• Beğen
@soner canlı

Tanrı kelimesinin Türkçe olmadığına dair bir kaynak gösterebilir misin? Tanrı öz Türkçe'dir ve yaradana eşdeğerdir. Türk tarihinden bi haber olanlar Moğolistandaki Orhun ve Yenisey Göktürk yazıtlarına bir baksın Tengri (Tanrı) kelimesini defalarca okuyacaklardır.
Rab, İbranica
Mevlâ, Farsça
Hüdâ, Farsça
Allah, Arapça
Tanrı, Öz Türkçe..

Peki Tanrı kelimesi neden bu kadar acayip karşılanıyor? Arapça, İbranice yada Farça daha mı mübarek?

@samet42

Arap Milliyetçiliğyle dini karıştıran sen ve senin gibiler benim yazdıklarımı elbette "dine hakaret" olarak algılar.

Tarih bilginin bu kadar sığ olmasından dolayı sana gerçekten acıdım. Anadolu 1071'de mi Türk Yurdu oldu? 1071 öncesi sayısız Türk Devletlerinin Anadoludaki 3-4 bin yıllık izlerini ne yapacaksın?

Uydurma dizilerden tarih öğrenenler ve özünü kaybetmiş Türkler, Türklüğü 1071 öncesi ve sonrası diye ayırırlar. 1071, Türklerin Anadolu'ya son girişleridir. Selçuklu Ordusunun temeli Türktür ve Malazgirt Savaşından ortalama 2 asır önce din değiştiren belli Türk boyları ata inancı olan Gök Tanrıcılığı terk etmiş değillerdi. Selçuklu'yu batıran öz geleneklerden uzaklaşıp Fars etkisi altına girmeleriydi. Buna örnek olarak Selçuklu sultanlarının araplaşmış adlarının önüne Keyhüsrev, Keykavus gibi Pers-Fars hükümdar ünvanlarını eklemelerini gösterebiliriz. Osmanlı'yı da batıran Araplaşmaydı. Türk bilginlerin yerini arap kökenli bilime karşı yobaz kişileri, devşirmeleri danışman olarak üst kadamelere getirmeleriydi. Bunun gibi binlerce örnek verebilirim.

Senin din zannettiğin cüppe sakal, çarşaf (kara çarşaf yahudi kıyafetidir) arap ve yahudi adetleridir. Araplar helvadan put yapıp ona taptıktan sonra putu midelerine indirirken benim Atalarım Asya Bozkırlarında Gök Tengri, Bir Tengri (Tanrı Tek) diyerek semaya bakar O'na Ant içerdi.

Özünü bırakıp sarığa, cüppeye bürünenler elbette o millet gibi sığ sekilde yaşamaya devam edecektir. Arabın bokunda boncuk aramayın..

Arabın bokunda boncuk aramayalım da türkün bokunda mı boncuk arayalım yani?Bu arada merak ettiğim birşey var siz göktürk yazıtlarını okuyabiliyor musunuz?Ya okuduğunuzu anlıyor musunuz?

• Beğen
@soner canlı

Okuyamiyoruz. Cunku ecdadimizin alfabesi olan Gokturk alfabesinden Arap alfabesine gecenler bizi bir gecede cahil birakti. Ben Turk’um Turk gibi yasarim. Sen Arabin bokunda boncuk aramak istiyorsan ara. Belki bi sey bulursun.

İş yerinde mühendis bir genç var. Evli de. Sol elle yemek yemek caiz değil demişti. Bunun geçtiği ayeti benle paylaşabilecek biri var mı?

Bence bokta boncuk aranmaz.Okuyamıyorsanız ve anlayamıyorsanız kusura bakmayın ama hedef kitle siz değilsiniz hocam.Okuyuo anlayabileceğiniz günümüz alfabesinde ve dilinde birşeyler bulmalısınız bence.

@Mehmet Metin Levent ayet değil hocam hadis var diye biliyorum ben.Yanlış biliyorsam düzeltilsin lütfen.Ama asrın alimi google amcaya sorabilirsiniz.

Değerli kardeşimiz,
Sol el ile bir şeyler yeyip içmek haram değildir. Ancak Peygamberimiz (asm)'in yemek adabına uymadığı için, yemek yeme edebine uymamış olur ve sevaptan mahrum kalır. Bu bakımdan küçük yaştan itibaren sağ el ile yemek yemeye kendimizi alıştırmak gerekir.
Peygamber Efendimiz(asm)'in her hali harikadır. Bazen aklımıza uymayan hallerinde bile, araştırma sonucunda ne kadar hikmet ve merhamet çiçeklerinin yattığını görürüz. Sizin sorduğunuz sorular da aynı ölçülerde değerlendirilebilir.
Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm görüyordu bir adam sol eliyle yemek yer. Ferman etmiş:
"Sağ elinle ye." demiş. O adam demiş:
"Sağ elimle yapamıyorum." Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm demiş:
"Kaldıramayacaksın.” diye beddua etmiş. İşte ondan sonra o adam sağ elini hiç kaldıramamış. (Müslim, Eşribe: 107, no. 2021; İbni Hibban, Sahih, 8:152; Kadı Iyâz, eş-Şifâ, 1:328-329; Ali el-Kari, Şerhu’ş-Şifâ, 1:666.)
Burada yalana ani olarak verilen bir ceza söz konusudur. Çünkü, Peygamberimiz (asm) o kişiye “Sağ elinle ye.” diye emreder. O zat ise, elini kaldırabildiği halde “Sağ elimi kaldıramıyorum, sağ elimle yapamıyorum.” diye karşılık verir. Peygamberimize (asm ) karşı yapılan bu hürmetsiz ve yalancı tavır karşısında “Kaldıramayacaksın!..” demekle, çok hikmetli ve şefkatli neticeler mevcuttur. Bunlar:
1. Yalanın iyi bir şey olmadığı ve insanı cezaya müstehak bırakacağı haberi var.
2. Ahirette bu şahsa verilecek olan cezanın dünyada verilmesiyle, hakkında bir beddua değil, aksine onun için bir duadır.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

bu da diyanetten,

Yeme-içmeyle ilgili genel ilkeleri belirleyen Hz. Peygamber (s.a.s.), sol elle yeme-içmeyi hoş karşılamamıştır. Nitekim o, bu konu üzerinde önemle durmuş; şeytanların sol elle yiyip içtiklerini haber vererek ümmetini uyarmış ve çocuklara sağ elle yemek yemeyi öğretmiştir (Buharî, Et’ime, 2; Müslim, Eşribe, 13).
Hz. Peygamberin sağ elle yeme ve içme konusundaki tavsiye ve irşadlarına uymak her müslümanın vazifesidir. Bu nedenle anne ve babaların çocuklarına diğer yemek adabıyla birlikte sağ elle yeme ve içmeyi de öğretmeleri gerekir. Fizikî bir engel sebebiyle sağ eliyle yiyemeyen kimselerin sol elle yeme içmesinde ise bir sakınca yoktur (Şevkânî, Neylü’l-evtâr, III, 329, 330).

@soner canlı
Ne mutlu ki bana bir Türkçü olarak Arapça ve Farçanın çoğunlukta, Türkçenin azınlıkta olduğu Osmanlıca (Devlet dilidir halk değil!) yerine Kök Türkçe öğrenmeyi öncelikli gördüm.

Allah kabul etsin hocam.Bu arada köklerinizden yani soyunuzdan bu kadar emin olmanız da takdire şayan açıkcası.@Alp Tigin Tengrikut

Araplarda "cahiliye" diye diye bir dönem (halen devam etmekte) varken Türklerde "cahiliye" diye bir dönem yoktur. Cüppeli, takkeli Araplar kız çocuklarını diri diri toprağa gömerken benim Gök Tanrıcı diye küçümsediğiniz atalarım Türk Töresi ile kadına devlet yönetme eşitliği sunuyordu.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Ne fırsatçı duygusuz bir millet olmuşuz! bu konuyu da siz açmışsınız hocam.Bunlar başka bir millet mi yoksa?@Alp Tigin Tengrikut

A@Alp Tigin Tengrikut yrıca profilinize şöyle bir baktım da Cengiz han gibi zalim bir insanı seven birisi olarak Araplardan da nefret etmeniz gayet normal bence.Aslında sizin içinize de işlemiş bu zalim düşünce.O yüzden sizinle bu konularda tartışmak mantıksız bence.Çünkü bir adım ileriye gidemeyiz.

• Beğen
Acun'da taşı yontup ona tapmayan tek millet Türklerdir. Moğolistandaki İnsan suretli Türk Balbalları put değil anma amaçlıdır. Özünü kaybetmemiş Türkler hiçbir zaman helvadan put yapan araplar gibi putperest olmamıştır.

@Alp Tigin Tengrikut

Butun Arapcilarda gizli Turk dusmanligi vardir. Bunlar Turkiye’de yasadiklari icin fazla dillendiremezler, ama biri cikip bizim tarihimiz Osmanliyla baslamadi dedigi zaman kudurup butun Turk dusmanliklarini ortaya dokerler. Bunlarin soyuna bakin, hicbiri etnik Turk degildir. Tarihteki en azili arapcilara bakin. Ebussuud, Seyh Sait, Saidi Nursi, Fettullah Gulen. Hic biri Turk degil.

Mesele Turk milletine yuzyillardir nasil bu kan emiciler tarafindan somurulduklerini, asagilandiklarini, asimile edildiklerini anlatabilmek.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Geri