Floryanın içerisinde yolda yürüyen üç kişiden birisi önce önümüzdeki motorlu kuryenin önüne atladı, kurye sarsılıp toparlandı devam etti. Aynı gruptan en sağda kalan kişi de önce tek bacağıyla çöp konteynırını ittirdi, sonra yola bakmadan ona çarpmayacak kadar boşluğu vermiş olan benim önüme atladı... omzumun kaburgalarına güzelce çarptığına eminim, ne durdum ne de düştüm, adam diğerleriyle beraber küfürler sallayabildiği için hayatta olduğunu varsayıp ilerledik. Biri motorcunun önüne atlar öteki çöp konteynırını tekmeler benim önüme atlar...
Bu insanları anlamanın veya bunlardan korunmanın pek bir yolu yok sadece kaçınmak mümkün. Çıktığın yola göre davran yani bir yolda yayalar üzerine atlamayı huy edindiyse ve arabalar sakinse yayalardan uzak ol, sen yolun sağında iken arabalar seni rahatça geçiyorsa orada sağda kal, taciz ediyorlarsa emniyet şeridi veya kaldırımdan git ve bir sonraki sürüşünde kötü olaylar yaşadığın yolları tercih etmemeye çalış. Güzergahındaki mazgalların ve çukurların yerlerine göre düz bir çizgide ilerle - mazgaldan kaçayım derken sana sıfır geçen birine çarpmaktansa, mazgala takılmadan birinin sıfır geçmesi yine kötünün iyisi kalıyor - arabayla eşit hızda gittiğin kimi yerlerde araç sürücüleri anlayışla karşılayıp takip mesafesi bırakıyor ne çok güven ne de en sağda kal. Bir de işaret vermeyi ihmal etme özellikle sahil yolu gibi yerlerde çok işe yarıyor.