Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

3 gün 4 olay

Aileni, sakin ve tenha bir Anadolu kasabasına taşınmaya ikna et ,İstanbul denen cehennemi terk et diyecektim ki 2 gün evvel mütevazi yazlığımın çatısından giren maganda kurşununu hatırladım .Yok dostum onlar her yerdeler, en ücra en ıssız vadilerde bile dolaşsan gelip bulurlar seni.
NOT:Birkaç sene önce bisiklet antremanı esnasında kafasına silah doğrultulmuş biri olarak yazıyorum bunu

Scudo
Tek tek cevaplayayım bir kaç kişi söylediklerimi sanırım burada prim kasma amacıyla yazdığımı zannetmiş cidden üzüldüm, yanlış anladıysam özür dilerim kendilerinden tek tek.

@cebecimehmetc
Aksiyon kamerası almayı düşünüyorum zaten bu tarz olaylardan sonra sağ ol önerin için yinede.
@Serkan Mıstınoğlu
1. Onu belirtmemin tek nedeni forumda gördüğüm tavsiyeyi uyguladığımı belirtmekti. Dediğiniz gibi artık bazen kaldırımlara çıkıp yavaş yavaş gidiyorum.
2. Kaldırımda değilim, 2.gündeki 2 olay da aynı yolda gerçekleşti yayalar kaldırımdan gitmiyorlardı yol epey geniş olduğu için yayıla yayıla yoldan gidiyor bazıları.
2.2 Öncekinde dediğim gibi yayalar yolun kenarındaydı ben de hem yorgunluktan hem de yeni başladığımdan dolayı fazla hızlanmak istemedim o yüzden 15 km/h ile falan gidiyordum.
3. Kargo 150 - 200 gramlık bir WiFi Sinyal Güçlendirici idi yanımda zaten sırt çantam vardı ona koyacaktım.

@BerkEvren
Kaskı bugün Decathlon'a almaya gittim ancak elektrik problemlerinden dolayı kasalar çalışmıyordu şans :/ Ayrıca sürdüğüm semtler Güngören - Bakırköy - Zeytinburnu ancak olayların hepsi Güngören'de gerçekleşti.
@Owlknife
Konuda da yazdığım gibi gerçekten herhangi bir şey yapmadım bana saldıranlara 2.gündeki olayda bahsettiğim gibi hatalı kişi taksici olmasına rağmen kaldırımın içine girdim resmen durdum ancak üzerime sürüp hakaret etti hani amacı neydi anlamadım cidden.

Not: bugün saldırıya uğramadım :S

@Elfen

Arkadaş, biz sana senden daha tecrübeliler olarak tecrübelerimizi aktarıyoruz, sen teşekkür etmemeni geçtim tek tek cevap yetiştiriyorsun :snzdglsn:

Yayalara ve araç sürücülerine küfrede küfrede, kendi bildiğin gibi sür o zaman. Onlar da sana etsin. Sonra da dövüşün.

• Beğen
Tepkiler: DKN
@Serkan Mıstınoğlu
İyi de ne alaka ben tam tersi ayıp olmaması amacıyla yazdım yazmayıda unutmuşum teşekkür ederim. Niye bu kadar defansif olduğunu anlamadım ben sadece başımdan geçen bir olayı anlattım yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.

@Elfen
Yaşadıkların üzücü ama peş peşe bu kadar olayın senin başına gelmesi tesadüf mü? veya?

Forumdaki bir çok kişi taciz, küfür, kural dışı hareketlere maruz kalmıştır ama üst üste denk gelen azdır diye düşünüyorum.

Diğer arkadaşların dediği gibi sürdüğün semt, mevki mi çok anormal ? (serseri vb.)
Eğer bu olaylar hep aynı mevkide oluyor ise başka bir rota bul.

Kask ve forma giymek vb. her zaman ciddiyettir. İmkanın varsa bunları temin et.
Kask zaten güvenliğin için kesin şart bir şey. (Uyduruk kasklar değil)

@Taner James
Evet sanırım biraz bulunduğum semtten kaynaklanan bir durum bu.
- Mesela 4 ay önce okuluma bıçak taşıyan eski bir öğrenci girip başka bir öğrencinin boğazını kesti.
- 2 ay önce falan bir aracın önü kesilip aracın içerisindekilerin kafasına sıkıldı.
- 2 - 3 gün öncede evimizin önünde esrar içen gençler görülmüş diye duyduk.

Zaten Güngören pek iyi anılmıyor herhalde bende yabancısı sayılırım buranın yeni taşındım. Olayların üst üste gelmesi zaten beni ayrı şaşırttı anlamadım nasıl oldu, neyseki bugün herhangi bir sorun yaşamadım. İlginiz için teşekkür ederim.

@Elfen

:eek::krktm:

En son söylediklerinden sonra başına bunların gelmesi basit kalıyor :)

• Beğen
Tepkiler: RedFoX
@mümtaz öztürk
Aynen abi.Allah sabredenlerle beraberdir.Hoşgörülü ve sabırlı olmamız lazım.Allah'a emanet olun.

@Sercan Sözer Yaş fark etmiyor, ruhunun durumu önemli o anki ben sürekli (daha doğrusu bisiklet varken) çıkmadan önce yarım saat massaka dinliyorum akşama kadar kanım kaynıyor :)
@Elfen Sana bi kaç link atayım onları dinle çıkmadan önce mermiye kafa atarsın o derece gaz veriyor :D

@Cyclinq Aynen ret'de güzel ama massaka hardcore rap yaptığından daha iyi hem, 6 aydır bisiklet yok bende :(

Taksicilerin anladığı dilden konuşmak lazım. Babalarının yolu olmadığını 3 taksiciye öğrettim. Darısı diğerlerinin başına. Kickbox bilgisi bisiklette çok işe yarıyor.

inner peace.jpg

Bir atraksiyon yaşadığında kafana takilacaksa, sürüşe 5 -10 dakika ara ver , kenara çek. Özellikle araba kullanırken ilk olaya takilirsan 2. olayda kaza yaparsın .

Saglicakla pedallayin

kask ve diğer bilimum güvenlik önlemleri çok daha fazla dikkate alınmayı sağlıyor kesinlikle, güvenlik için de olmazsa olmazlar.
durup laf yetiştirmeye asla çalışmayın, o kadar kötü insanlar var ki saçmasapan bir sebep yüzünden çok sıkıntı çekebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Elfen
Floryanın içerisinde yolda yürüyen üç kişiden birisi önce önümüzdeki motorlu kuryenin önüne atladı, kurye sarsılıp toparlandı devam etti. Aynı gruptan en sağda kalan kişi de önce tek bacağıyla çöp konteynırını ittirdi, sonra yola bakmadan ona çarpmayacak kadar boşluğu vermiş olan benim önüme atladı... omzumun kaburgalarına güzelce çarptığına eminim, ne durdum ne de düştüm, adam diğerleriyle beraber küfürler sallayabildiği için hayatta olduğunu varsayıp ilerledik. Biri motorcunun önüne atlar öteki çöp konteynırını tekmeler benim önüme atlar...

Bu insanları anlamanın veya bunlardan korunmanın pek bir yolu yok sadece kaçınmak mümkün. Çıktığın yola göre davran yani bir yolda yayalar üzerine atlamayı huy edindiyse ve arabalar sakinse yayalardan uzak ol, sen yolun sağında iken arabalar seni rahatça geçiyorsa orada sağda kal, taciz ediyorlarsa emniyet şeridi veya kaldırımdan git ve bir sonraki sürüşünde kötü olaylar yaşadığın yolları tercih etmemeye çalış. Güzergahındaki mazgalların ve çukurların yerlerine göre düz bir çizgide ilerle - mazgaldan kaçayım derken sana sıfır geçen birine çarpmaktansa, mazgala takılmadan birinin sıfır geçmesi yine kötünün iyisi kalıyor - arabayla eşit hızda gittiğin kimi yerlerde araç sürücüleri anlayışla karşılayıp takip mesafesi bırakıyor ne çok güven ne de en sağda kal. Bir de işaret vermeyi ihmal etme özellikle sahil yolu gibi yerlerde çok işe yarıyor.

• Beğen
@Hues
Tavsiyelerin için teşekkür ederim ancak işaret veriyim derken hareket yaptığımı zannetmesinler :D başınıza geldi mi hiç?

• Beğen
Tepkiler: Hues
@Elfen hiç başıma gelmedi ama sola döneceğimi gösterdiğim için yanıma gelip "niye duracakmışız?" gibisinden bir tepki veren oldu :koptum:

• Beğen
Geri