Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

3 Ocak 2019 forumdaki yenilikler

@Anonim
Doğrudur hocam, lakin ben yinede üyelerin, sitenin daha güzel,kullanışlı olması için açtığı konular ile, sitenin gelişme gösterdiği iyileştirmeleri aynı kefeye konmaması gerektiğini düşünüyorum. Bana göre bu konu, site yönetimin sitede yaptığı somut düzenlemeleri sergiliyor. Benim önerdiğim maddelerden 2.si şuan aktif olmayan ama dediğinize göre önceden aktif olan bir özellikti. Bu özelliği Technopattan biliyorum, bence çok faydalı oluyor. İlk önerime gelirsek, siteyi başlık çöplüğüne çevirmeden ziyade daha kullanışlı bir hal alacağını düşünüyorum. Yine var olan başlığa ekleme devam etsin ama spesifik olarak, nokta atışı konular olarak gruplanarak ayrılmış içeriklerin içine entegre edilebilirler.
Şöyleki, ben arama kutucuğuna arka aktarıcı limit ayarı yazdığımda direk sadece bu konunun konuşulduğu sayfaya,konuya gitmek isterim. Sayfalarca,onlarca iç içe girmiş bilgilerin olduğu konularda kaybolmak istemem. Birleştirme işlemini tahminimce sistem otomatik başlıklara bakarak yapıyor, burada yapabileceğiniz şey. Her konun spesifik alt başlıklarını oluşturmak ve o başlıkları içerenler konuların onlara birleşmesini sağlamak olur. Misal, forum başlığı vites sistemleri, alt konu başlıkları, ön vites ayarı (içinde ayrı ayrı konu başlıkları adı altında, aktarıcının konumu, aktarıcının ayarı, tel gerginliği) Benim sorunum aktarıcın konumu ile ilgili ise ben direk aktarıcıın konumu başlığına bağlanırım. Senin sorunun aktarıcının ayarı/low-high/ ise sen direk o başlıktan devam edersin. Sorun belli değilse yine o başlıkta standart ön aktarıcı sorunları konusuna bağlanırız. Diğer form başlığı arka aktarıcı. Alt başlıkları,yine aktarıcının low-high ayarları,tel gerginlikleri,olası standart sorunları şeklinde başlıklar olabilir. Kısacası Üniversitede proje hazırlarken kullanılan alt başlık sistemini siteye entegre edilebilirse daha aktif ve faydalı bir kullanım elde edilebilir görüşündeyim. Ama tabi iş ilk başlarda emek,sabır, özen isteyecektir. :) Sadece sitenin daha işlevsel olması için öneride bulunmak istedim. Yinede size kalmış bir şey.Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Hakan38
Scudo
Güncelleme/gelişmeler:
Önceden de vardı ama bu eksiklik de tamamlandı. Artık özel mesaj, başlık, mesaj sayısını yeni eskisi gibi kendinize göre belirleyebilirsiniz. Üst tarafta adınızın yazdığı menüde Tercihler (burası) kısmına girerek şöyle dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz:

189165 dosyayı görüntüle

Evet gördüğünüz gibi...

189166 dosyayı görüntüle

En düşük sayı 5, en fazlası 100'dür.

Sonraki yenilik:
Alıntılar Reddit gibi iç içe sistemi olabilir.

@-Skynet- anlıyorum zamanla bir şeyler yapmaya çalışacağız ama ne yaparsak yapalım, çok da işe yarayacağını düşünmüyoruz. Geçmişte birçok şey yapıldı çünkü ama değişen bir şey olmadı. Etkileri elbet oluyor, olmuyor demiyorum ama çok az seviyede etkiler oluyor.

Merhabalar,

Bir konuya girdigimizde, o konunun en cok begenilen mesajlarini liste halinde en ustte gorebiliyorduk. Bu sayede aradigimiz bilgiye hizlica ulasiyorduk :) O ozellik ne zaman gelecek.
Bende IT sahasinda calisiyorum, forumlardan biraz anlasam, yardimci olmayi cok isterim.

@DayKnight bunun farkındayız ama ileride tekrar ekleneceğini belirtmiştik.

Not: Şu an forumda bakım çalışması yapılmaktadır. Yeni başlık açamaz, başlıklara cevap yazamazsınız. Sadece okuyabilir ve özel mesajları kullanabilirsiniz.

Tahmini çalışma süresi: yaklaşık 1 saat.

Edit: çalışma tamamlanmıştır.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Güncelleme/iyileştirmeler:

Artık nereden tıklarsanız tıklayın, tıpkı eskisi gibi başlıklarda/özel mesajlarda zaten okumuş olsanız bile, son mesaja gideceksiniz. Tabii yeni mesajlar yazıldıysa o anda, okunmamış mesajlara gideceksiniz. Sizi de bilgilendirmiş olalım @Özcan. @Mustafa Zeybek @olympos.

@Hakan38 bu dediğiniz hangi tarayıcıda oluyor veya hala oluyor mu?

Buraya yazdığım yazıyı,yukarıya yani fotonun sağına alınabiliyor mu?

@Anonim

Ufak bir test yapıp geri döneceğim. Telefonum yeni bir cihaz değil. Benden kaynaklı olduğunu düşünüyorum, çözersem haber veririm. :)

İç içe alıntılama sistemini pek sevemedim, demeden geçemedim.

@hamlet2006 sorunluydu zaten ve şimdi kaldırıldı. Belki, eskisi gibi alıntı butonunu @ bahsetmeye çevirebiliriz. Çünkü başlıklarda aşırı alıntılar hem kalabalık yapıyor hem de bilgi kirliliğine sebep olabiliyor.

@-Skynet- yok alınamıyor ya üstte olur ya altta olur ancak böyle olabilir.

@Hakan38 tamamdır teşekkür ederiz.

Önceden ana başlıklardan birine tıkladığımızda son mesaj açılırdı. Bu olay için düzenleme yaptınız sanırsam fakat bende yine aynı

@hamlet2006 bakın işte bir üst mesaja bakın az önce demek istediğim tam olarak buydu. Bu bildiğiniz çöplük, fazlalık ve gereksiz. Bu yüzden alıntıyı tamamen kaldırıp @ olarak bahsetme getirmek daha iyi olacak diye düşünüyorum. Alıntıların iç içe geçmesi özelliğini de bunu düşünerek yapmıştım. Neyse bakalım herkese iyi bir hafta geçirmesini dilerim.

@Anonim
Anladım hocam, düzen takıntısı olan birisi için gözüme batıyordu sadece :)

@bahsetme dışardan başlığı okuyan için bir yerden sonra konuyu kaybetmesine sebep oluyor. Alıntı doğru yapılırsa gayet faydalı. Uzun bir mesaj olduğu gibi alıntılanırsa kabul ediyorum çöplük haline dönüyor ama gereksiz yerleri silinip sadece cevap verilecek kısım alıntılanırsa konuyu takip etmek daha kolay hale geliyor. @bahsetme yapıldığı dönemlerde başlıkları okumamaya başlamıştım. Sayfa sayısı fazlalaştıkça kim neye cevap yazmış takip edilmiyor ve birbirini @bahseden iki kişi arasında monoloğa dönüyor.

@muratcolakoglu

Pekala bakın şimdi size alıntı yaptım. Sizce gereksiz değil mi? Şuna dayanarak söylüyorum. Az önce alıntı yaptığım mesajı zaten okudum/okuduk. Zaten okuduğumuz mesajı tekrar yeni bir mesaja alıp göndermek sizce fazlalık değil mi? Oysa zaten okuduk? Yani zaten okuduğumuz bir mesajı tekrar paylaşıyoruz. Amaç bildirim göndermekse başlık takipçisine zaten bildirim gidiyor. @bahsetme de zaten direkt bildirim yolluyor. Uzun metrajlı mesajlarda tam bir rezillikti ve bu da genelde başlığın ilk mesajına yapılıyordu. Neyseki ilk mesajdan alıntıyı kaldırdık da kurtulduk ama bana hala gereksiz geliyor. @bahsetme konusunda katılıyorum bunun da fazlası bir süre sonra başlığı belirsiz hale getiriyor. Bu yüzden Reddit tarzı -orayı biliyorsanız- başlıktaki cevaplara yazılan alıntıları iç içe geçecek şekilde ayarlamak istedim ama olmadı. Neyse bakalım şimdilik böyle dursun.

Gerekli durum var gereksiz durum var. 10 sayfalık bir başlıkta konuyu takip edebilmek için "akıllı alıntılar" yapmak lazım. Kabul ediyorum kullanıcılar buna dikkat etmiyor ama artık forum kullanan kişiler forum kullanmayı öğrensin, her şeyi alıntılamasın, cevap yazacağı kısımları alıntılasın. Arada bir alıntılar konusunda kullanıcıları uyarmak gerekir. Uzun mesajların olduğu gibi alıntılanması çirkinlik yaratıyor ama @bahsetme de konudan kopartıyor.

@muratcolakoglu pekala şöyle bir şey sorayım. Alıntı butonları yeni gelen üyelere çıkmasın. 500'den fazla mesajı olan üyelere çıksın, nasıl olur? Foruma 500 mesaj yazan üyeler de artık öğrenmiştir diyeceğim ama sanırım bu da olmaz. Çünkü 5000 mesajı olup da sürekli alıntı kullanan üyelerimiz de var. Akıllı alıntı bile buna engel olmaz. Sanırım bunun tek yöntemi, kullanıcıları sürekli bilgilendirmek. Gerçekten her mesaja alıntı yapılmamalı. Zaten mesajın üstünü mouse ile tarayınca içinden dilediğiniz bir cümleye bile alıntı yapabiliyorsunuz:

190086 dosyayı görüntüle

Ama bunu pek kimse kullanmıyor. Sanırım en iyisi dediğiniz gibi alıntı konusunda uyarı gerekiyor. Başka türlü önü alınmaz gibime geliyor. Önerileriniz için teşekkür ediyorum.

@Anonim
Bak ben bu özelliği bilmiyordum :D Mesajı tümden alıntılayıp içinden gereksiz kısımları silmek için uğraşıp duruyordum.
Bence mesajın altındaki alıntı seçenekleri kalksın, sadece bu işaretleyerek alıntılama seçeneği kalsın. Alıntı yapmak isteyen herkes böylece mecburen akıllı alıntılamayı öğrenmiş olur :ssrtcbya:

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Geri