@Forever_bike
Marketlerde ,3 ü bi aradan tutunda her şey sakıncalı,
Aşırı kullananlarda ilerde sorun çıkabilir,doğal besin satan dükkan bana yakın buradan keçi boynuzu harnup özü alırım,marketlerden fazla yiyecek almam,tavuk almıyorum,güvendiğim kasaptan kuzu eti alırım,ayrıca gene kasaptan kuyruk yağı,yeşil çay ise demirbaş olmakta
Tarçın faydalı,
konu,asgari ücretten dengeli beslenmeye gelsede,asgari ücret ile doğru beslenme iç içe konular,asgari ücret alan bir kişi eğer kendi evinde kalıyor ise ,tek yaşıyor ise, evin sadece gaz elektrik ve su giderleri var ise ,nasıl parayı yetiştirecek ?
Bakalım,
Elektrik ayda 25 lira
Su ayda 28 lira,tabi 3 m3 harcar ise 30 kağıt olur,
Gaz kombili sistem ise ,ayda ısınma ve ocak kışın en fazla 60-70 kağıt
Yazın 20 kağıt
En çok 120 gider ayda, kışın tabi,kışın adamın cebine ne kalır,1603 eksi 120,
1483 kaldı,şimdi başka ne gider olur,gırtlak, adam ayda 600 kağıt ayırsa,geriye 883 kalır,
Peki bu adamın hobisi varmı benim gibi,bisiklet masrafları ne tutar geçen hafta,rulmanlara 25 verdim ,yol parası,15 lira zincir 85 lira ,işçilik 50 lira ,toplam 175 gitti,
Ve 708 lira kalır ,tabi rulmanlar 30 ayda bozulmuş idi,zinciri hep ucuz alacak tabi,
Geriye kalan 708 lira ile ne yapar,üstüne başına bir şey almaz ise,ayakkabıları ile idare eder ise,bisiklet aksesuarları ile idare eder ise bu para ile ne yapılır,bu para bence artar ,bu paranın en azından 500 lirasını dövize yatırır, kalan 208 lira ile 1 ayda yapacağı tur esnasında gırtlağına ayırır.çünki uzun mesafelerde illaki yemek yemek şart
Dövize ayırdığı para ,ilerde sağlığı için gerekli olacaktır ,örnek diş dolgusu için,vs ,birde senelik emlak vergisine hazır para için.
Ha adam kitap alacak okuyacak değilmi ?
Canım kitapta almasın nasılsa millet okuma özürlü,kulaktan dolma düşünceler ile kaybolup gider,
Yukarda anlattığım asgari ücret anca bu koşullarda var olur,bunun adı minimum küçültülmüş yaşam biçimidir ,tabi 5 milyondan fazla insan yukardaki koşullardamı hiç zannetmiyorum