Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

30 yaşında bisiklete merak sarmak

@oenaj merhaba GURURLASÖYLÜYORUM ZONGULDAKLIYIM.... Ben istanbul pendikde ikamet ediyorum 35 yaşındayım ve hemen hemen hergun bisiklete binerim artı senin bisiklete binmeyle ilgili sağdan soldan konuşulanlara değil KALBİNİN sesini dinlemen gerekir artı inan bana bisiklet sağlık ve mutluluk konusunda sana en yakın araç bşsiklet bir sevda şimdi kendine pahalı değil pahalı bence göreceli bir kavram kendine SENİ MUTLU EDECEK VE uygun bir bisiklet al ve hayatın tadını çıkar bu arada ben elvan pazarcıklıyım ihsaniye,taşbaca sarmısak butaları çok iyi bilirim eşim sarmısakdan....bu baharda istanbuldan zonguldağa tur planlarım var haziran veya temmuzda şuan iki kişiyşz bu arada katılmak isteyen olursa haberleşelşm.....sana buradan kocaman sevgiler ve selamlarımla

Scudo
Disk frenin önerilmeme nedeni arıza durumunda tamirinin veya bakımının her yerde yaptırılamaması. Bu, özellikle tura çıkan bisikletçilerde çok önemli bir durum. Atıyorum dağın başında frenin bozulursa yaptırma şansın olmaz ama v freni her yerde tamir edebilirsin. Sonuç olarak eğer büyük şehirde yaşıyorsan ve tura da çıkmayacaksan bence son teknoloji olan disk freni tercih etmelisin.

• Beğen
Tepkiler: black_mirror
@oenaj disk fren olayı senin kendi tercihin ikisininde avantaj vr dezavantajları var mtb zonguldak için bçilmiş kaftan....ancak ben heybemi takıcam tura cıkıcam yok akşam kamp ⛺ yaparım uzyn yola çıkarım diyosan tur bisikletlerine bakabilirsin örneğin fuji touring cube touring felan bu tamamen senin kullanma amacına bağlı benim sana tavsiyem ve fikrim mutant yani hybirt ak ne dağ ne yarış 1500 lira bütceyle alınabilir ben carraro 225 kulllanıyorum fiyatına göre güzel ve giriş seviyesinde bence gayet yeterli..

• Beğen
@Atilla Gobel

Çok teşekkür ederim, aynen dediğiniz gibi asfalt ve hafif patika toprak tarzı yollarda kullanacağım,
Köy yolları da asfaltlı ama sizde bilirsiniz öyle otoyol asfaltı gibi olmuyor, kalın çakılı döküyorlar üzerine zifti döküyorlar, dolayısıyla çukurlar çok oluyor bu tarz asfaltta,
Yazıları merakla okuyorum ama terimlerden pek anlamdığım için pek de verimli olmuyor okuduğum, kimi xt vites demiş, kimi vites için başka bi terim kullanmış, çok karışık geldi :)

@Seyyah özkan Çok memnun oldum hocam :) Bilirsin kozlu zonguldak arası düz, sahil boyu işe gidip gelmek zevkli olur diye düşünüyorum bakalım, senin hedefler büyükmüş istanbul zonguldak bisikletle gitmek, eminim o da çok güzel olacaktır,

• Beğen
Tepkiler: SEYYAH OZİ
@oenaj teşekürler kardeşin elimden geldiğince yardımcı olurum her konuda bu arada inşallah gelince seninlede tanışırız

İnşallah hocam, tanışmak isterim gerçekten, kozludanım bende, Sarımsak ulutan barajının oralardaydı değilmi, duydum ama gidip görmek nasip olmadı henüz, Bende zonguldakspor hayranıyım, bu hafta düzce ile maç var bakalım :)

İnşallah görüşmek üzere selamlarımla @oenaj

• Beğen
@Seyyah özkan
Eyvallah dostum, görüşmek üzere,

Bisiklet insanoğlunun icat ettiği en mükemmel ulaşım aracıdır, pedalsız hayat hatadır

disk frenciler kızacak ama bu disk fren olayı biraz saçma yani..
zaten hızın belli taş çatlasın ortalama 25km ile gidiyorsun, disk fren olsa ne olur olmasa ne olur :D

V fren de bisikleti zınk diye durduruyor en nihayetinde..
4 tane pabuç var, eskidiğinde gidersin en uygun fiyata fren pabuçlarını yenilersin ki o da öyle hemen ömrünü tamamlayan birşey değil zaten :cool:

ben 6 yaşından beri aralıksız bisiklet sürüyorum. arkadaşlarım futbol oynarken ben hep bisiklet sürerdim. şimdi babamıda alıştırdım bisiklete. o da 42 yaşında. bence herkes bisiklet sürmeli. çünkü bisiklet sürüldükçe insanı daha dirençli bir hale getiriyor.

Merida crossway 40d'ye bakabilirsin bence 1500 TL civarına alınabilir. Tam senlik diye düşünüyorum.

Bende 38 yasindayim ve 2 ay once bisiklet aramaya basladim. 2 ay boyunca surekli arastirdim ve gecen hafta aldim , nasipse bu haftasonu yada onumuzdeki haftasonu teslim almaya istanbula gidecegim.

Dilerim istediginiz sekilde bir bisikler bulursunuz.

• Beğen
@M.Cevat Bayhan hocam burada 60 yaşında abilerimiz var. çoğumuz sıfır bilgi ile başladık. mesela ben bu gün furş takımı diye birşeyi öğrendim. Tornavida tutamayan ben, tamir işine giriştim. Ellerim yağ içerisinde. :)
Burada bazı arkadaşlarımız yokuş canavarı. Neresi yokuşsa özellikle oraya gidiyorlar.
Bisiklet konusuna gelirsek tavsiyem hemen alma. Bir müddet forumu takip et. Ben dağ bisikletiyle başladım. Şimdi yarış bisikletine geçmeyi düşünüyorum. Siz bir müddet sabredin. işte bu benim bisikletim diyeceğiniz bisiklet çıkacak karşınıza.

mesajları okuyunca kendi yazdığım mesaj gereksiz geldi :) yardımcı olmuş arkadaşlar.

@Türka¥ Valla ne yalan söliyim disk fren olayı bana da biraz bisiklet için lüx gibi geldi, Dediğiniz gibi hızı motosiklet gibi fazla olmayacak bisikletin kaldıki 100-120 km hıza çıkan motosikletlerin çoğunda bile disk fren olmuyor.

@enes dökmen +1

@Engin Vural Tavsiye ettiğiniz modeli inceleyeceğim, çok teşekkür ederim.

@katran Aynen öyle yapacağım hocam,biraz araştıracağım bakalım, acelem yok, dediğim gibi bisiklet bilgim sıfır, kadro ne demek daha dün öğrendim :) o derece yani,,,

@Eibec İnşallah nasip olur bakalım hocam, size de hayırlı uğurlu olsun, güzel günlerde kullanmanız dileğiyle,

@oenaj arımıza hoş geldin. Bende 32 den sonra tekrar geri döndüm. Sizin gibi motosikletten geçtim ve motosikletimi sattım. Bisikletin daha özgür olduğunu düşünüyorum. Benzine bağlı değilsin, yakıt sensin tamamen senin gücünle hareket eden bir araç. Dünyanın en masum aracı. vergisi yok algısı yok.
Ben MTB ile başladım. Durumlar çok müsait olmadığı için yeni bisiklet almak yerine tur bisikletine çevirmeye başladım.

• Beğen
@beci Teşekkür ederim, Bakalım motorun rahatlığından sonra nasıl gelecek, aynen bisiklette yakıt kendin oluyorsun , güzel söz, sevdim bu sözü :)

• Beğen
Tepkiler: Biltekin
@Birhan K.
Merhaba.ben şuan İstanbulda yaşıyorum ama zonguldakliyim.bu turu bende hayal ediyor ve gerçekleştirmek istiyorum eğer vakitlermiz uyarsa gerçek olabilir.iyi gunler

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
Geri