Scudo Sports

3000 liraya hangi şehir bisikleti?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Kara Kartal

Üslupta az değil çok sıkıntı var ne yazıkki çok rahatsız edici çok emrivaki ve cevap vermeye muhatab almaya değmez bir seyri var.

Scudo
(link) bunu al maşasını yaparken kitlemişler idare et artık bişey olmaz

Kimse cevap vermek zorunda değil ben emrivaki falan da yapmadım. Uslubumda rahatsız edici birşey olduğunu düşünmüyorum ki bence siz bana karşı aşağılayici konuşuyorsunuz. Ya arkadaşlar siz de bu dönemlerden gecmissinizdir. Biraz empati kurun lütfen. Burda benim kafam karışık olabilir. Beni elestireceginize yardımcı olsanız ne kaybedersiniz. Ben size hep aynı soruyu da sormadım. Son olarak kendime bi fiyat aralığı belirledim, alacağım tarz bisikleti belirledim sizin de model olarak fikrinizi almak istedim. Belki göZümden kaçan, değerlendirebilcegim güzel bir model var ve bunu sizden öğreneceğim. Işte bu konuda bilmemek çok kötü bi şey resmen saldirmissiniz bana yardım edeceğinize. ha tabi yardım etmek zorunda değilsiniz ama aşağılamak zorunda hiç değilsiniz.

sen paranı boşa hiiiç çarçur etme, bu kararsızlıkla her zaman pişman olmaya mahkum olursun benden sana tavsiye.

Bu fiyata cube ün katmandu vede ghost un trekking 7500 ü üzerine bisiklet tanımam. Hem hafif, hem ful artı ful hem hidrolik fren hem havalı gidondan kilitlemeli maşa.

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Nando
@intikam91 tmm teşekkürler gereksiz tavsiyen için! Yeter artık ne bu çocuk azarlar gibi gider yapiyosunuz. Yazmak zorunda değilsin arkadaşım laflariniza dikkat edin ayıp !!!

kardeşim ben geçtiğimiz ay merida crossway 600 aldım. inanılmaz bir bisiklet. istediğin her şey var özelliklerini iyi bi incele. yolda gidişi muhteşem. sadece sele ilk zamanlarda sıkıntı yapıyor ama alışıyorsun. resmi de yüklüyorum. baya da ucuza geldi. istersen özelden sana satıcının adını telefonunu söyleyebilirim.

Dosyalar

• merida.jpg
    merida.jpg
    114,8 KB · Okunma: 39
  • Beğen
Yasinkardeşim,cevaplar arasında aşağılayıcı buldukların aslında bisiklet seçimi yapma aşamasındaki yeni kullanıcıların forumda araştırma yapmadan sürekli aynı konular hakkında başlık açmasının bir yansımasıdır.Maşşallah senin de bunda payın büyük(5-6 konu açmıssın bisiklet seçimi ile ilgili).Ara ara forumda bu tekrarlanıyor.Bir abin olarak sana tavsiyem,1000-1500 tl civarında deore setli ya da yeni dönem alivio setli,sabit maşalı,bagajlı,çamurluklu bir bisiklet alıp üste kalan para ile heybe çadır vb. tur/kamp malzemeleri alman.Kısa ve uzun turların tadını çıkarman,yeni arkadaşlar edinmen,her ne kadar başlangıç biraz kötü olsa da. :)

bütün mesajları tek tek okudum çok çok iyi tavsiyeler var diğer yazdığınız mesajlarda da var bende aynı sizin gibi ilk bisikletimi alırken buradaki değerli arkadaşlar sağ olsunlar çok çok yardımcı oldular, bir çok insana da çok çok güzel mesajlar yazılmış, aldığınız tepkiler birazda aynı konudan bir sürü konu açmanız dan mütevellit olabilir. şahsi fikrim Cyclocross sizin için en uygun her modelden biraz var.

ben ki 130 kilo bisiklet buldum çok ta armudun sapı üzümün çöpü dememek lazım.

Bakın şu var ama burda konu sınırı yok. Bu da demek oluyor ki herkes istediği kadar konu açabilir. Buna cevap yazmak isteyen yazar istemeyen yazmaz. Resmen bana yuklendiniz. Ne yani bilmemek suç mu

@yaboga hocam cylocross istemiyorum ön amortisör olsa daha iyi olur benim için.

(link)

Sayfayı incele ve bütçene uygun olanı al. Neden mi? Çünkü 2000-3000 tl arası kötü bisiklet almazsın. Neden mi? Örnek verdiğim sayfadaki marka olan Specialized kendini kalitesiyle kanıtlamıştır. Neden mi? bu linkten veya bu fiyatlara beğendiğin bisikleti internette araştırdığın zaman şikayeti az olanı ve/veya övgüyü fazlasıyla alan modeli gönül rahatlığıyla alabilirsin. Çözüme ve nedenine dayalı önerilerim bunlar gerisi senin zevkine kalmış.

• Beğen
@Nando bilmemek değil de biraz araştırma iyi olur sabit konular arasında.Ha yok ben istediğim bisikleti bulana kadar istediğim kadar koonu açacağım dersn,sana kolay gelsin.

genç arkadaşım heyecanını anlıyoruz da, söylediğin fiyat ve bisiklet istemi konusunda sen bizi anlamıyorsun. o fiyata alacağın bisikletlerin kadrosu ve donanımı bisiklet türüne göre son derece güzeldir. herkesin ortak tavsiyesi ne oldu ? görünüşünü beğendiğini al. bunu yapacaksın artık neden sürekli konu açıyorsun? insanların gerilmesinin sebebi budur. sen bizden yardım ve tavsiye istedin biz de verdik ama tavsiyeyi dinlemiyorsun ve yeniden istiyorsun. 3000 lira bir şehir bisikletine vermek bir çok kişiye garip geliyor, çünkü şehir bisikleti dediğin şehirde kısa mesafe ulaşım içindir. 1500 liraya alırsın normal bir şehir bisikleti turunuda yaparsın, ama sen 3000 diyorsun ve bizde diyoruz ki o fiyata alacağın bisikletler zaten üst seviye denebilir hanginin tipini beğeniyorsan onu al daha nasıl anlatalım ki bunu, ksıır döngüye girdik ve bu hiç hoş değil. senin usanmadan açtığın her konuya bizde bıkmadan aynı cevaplarımı yazalım bunu mu istiyorsun ?

@Nando bu söyleyeceğimi yanlış anlama sakın. sen öneri istiyorsun ama herkesin önerisi kendine göre. burada türlü türlü abi abla ve kardeşler var. hepsinin önerisi kendi zevkine göre olur.
tabi bu normal bişeydir. ama sana gelen öneriyi sen sanki elinin tersiyle itiyor gibi davranıyorsun ve bu ne ya böyle öneri mi olur gibi bu tutum sergiliyorsun. sana göre senin kendi tepkin normaldir çünkü huyun böyledir. ama ben dahil buradaki çoğu kişiye göre sana normal gelen davranışın bize hiç normal gelmedi. bukadar kişi yanılıyor olamaz.
bence öncelikle sakin ol ve okadar parayı şehir bisikletine ayırma. çünkü şehir bisikletiyle uzun turlar yapan adamların bisikletindeki donanımlar düşük seviye ve adamlar bunu yıllarca kullanıyor. yüksek seviyenin amacı dağ bisikletinde arazide zor şartlar altında sıkıntı çıkartmaması. yol bisikletlerinde bilmiyorum kullanmadığım içino_O
illa şehir bisikleti istiyorsan fiyatı 2000 lere düşür 1000 de cebinde kalsın onlarla da aksesuar alırsın.

mesela ben almadan önce 2 ay forumu okudum, bisiklet tipleri donanımları hakkında fikir sahibi oldum, vereceğim paraya uygun bisikletleri değerlendirdim ve bisikletimi aldım kimseye sormadan çünkü herşey forumda yazıyor konularda ve son derece memnunum benim işimi görüyor sele ve lastik değiştirdim gerekli olduğunu gördüm bir süre sonra fakat hiç bir problem yaşamadım binlerce km yol yaptım, aldıgım bisiklette carraro 224, ve diyoruz ki gönlüne hoş geleni al o vereceğin paraya, alacağın her bisiklet zaten senin için süper olacak, gerisi sana kalmış.

İncelenmeyen bisiklet kalmamış sanırım, Yasin arkadaşa tavsiyem şu an sadece görsel olarak seni en çok etkileyen ve içine sinen bir modeli alman. Çünkü bu fiyata KÖTÜ bisiklet yok. Artık zevklerine müdahale etmemizi mi bekliyorsunuz?

konular açmaya devam edersen bununla ilgili yada bu konuyu çok uzatırsan nahoş yorumlarla karşılaşacaksın ve senin de moralin bozulacak ve bu camiadan soğuyacaksın ki bu camia gayet hoşgörülü ve yardımseverdir, ve karşılığında bir şey beklemez, çünkü bisiklet seven adam bazı şeyleri aşmıştır, doğaya çevresine insanlara canlılara daha çok değer verir, çünkü anları yaşamayı sever ve zevkini çıkarmaya bakar, fakat sen insanları baya bi gerdin yani :) hadi bugün kararını ver de biz de sevinelim bir kardeşimiz daha aramıza bisikletiyle katıldı, sen de sevin bir bisikletin olduğu için ve zevkini çıkarmaya hazırlan

Bilgi sahibi olmamak ne suçtur, ne de ayıp. Ancak burada samimi bir biçimde yardımcı olmaya çalışanları paylamak da en hafif tabirle densizliktir.

Benim yaşım 34, forumda benim bildiğim kadarını unutmuş olan pek çok yaşıtım, genci ve yaşlısı mevcut. Bu kadar insanın önerdiği seçenekleri yan yana (yada alt alta) bir tablo haline getirip, artıları ve eksileriyle karşılaştırıp sonunda en çok beğendiğinizi alıp geçeceğinize yeni yetme ergen gibi trip atıyorsunuz.

İlk şehir bisikletim 500 liralıktı, gayet iyi işimi görüyordu. Sonraki bisikletime 1500 lira vermiştim, ki benim için fazla bile iyiydi. Daha sonra cyclocross grubunun bana daha uygun olduğuna karar verip uygunundan 1900 liralık bir bisiklet aldım. İşimi görüyor mu? müthiş derecede! Memnun muyum? Kesinlikle! Size önerir miyim? Hayır! Çünkü o 500 ve 1500 liralık bisikletleri deneyimlemeden bunun farkına varamazsınız da ondan.

Kamplı tura çıkacaksan dünya kadar malzeme gerekecek, al sana 1500 lira gitti. Bir Scott Sub 40 gibi canavara da 1500 verip çık gez artık. Havalar düzeliyor kaçırma, ne kendinin ne de bir başkasının canını sıkma!

@mehmetsunu

Bu fiyata derken ? Arkadaş 3000 e kadar diyor.

1 haftadır trekking araştırıyorum cube 7500 tğrkiye de rastlamadım. Sadece 1300 var.

Kathmandu ise 3000 e verdiler de biz mi almadık 5200 lira. Sadece Erdoğanlar'da var.

Cube.jpg

Yurt dışından getirme diyosan

1. Herkesin yapabileceği bir iş değil.

2. Daha ucuza geleceğini sanmam.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri