Scudo Sports

36er Bisiklet

Edip D.

HTFU!
Tepki
5.219
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Diğer
Geçen gün bir konu hakkında araştırma yaparken böyle bir bisiklet olduğunu gördüm.
"Vay arkadaş" dedim..

İlk aklıma gelen soru "Neden?" oldu..
Cevabını da çok açıkça bulamadım ama (link) denilen bir firmanın neden olarak şu açıklamasını buldum;

"If you’re taller than 6f6 (or 198cm), there’s a good chance you’ve never had a bicycle your size. We get that, and we build custom handmade bikes your size, whether you’re Michael Jordan’s size or Yao Ming’s."

"Eğer boyunuzu 1.98'den uzunsa, boyunuza göre bir bisiklet bulma ihtimaliniz neredeyse yoktur. Bunu anlıyoruz ve kişiye özel, el yapımı, sizin boyunuzda bisikletler yapıyoruz, ister Michael Jordan ister Yao Ming boyunda olun.."

(link) diye bu işle uğraşan bir firma yetkilisi de şöyle bir açıklama yapmış;

"the bike rides like a dream on the rear wheel."

"bisiklet arka tekerlek üzerinde rüya gibi gidiyor."

Hala kafamdaki "Neden?" sorusunun cevabını bulamadım ama ilginç geldi..
Biri bana açıklarsa sevinirim :)

Daha 29er'e alışamadan bir de bunlar.... :)

http://s26.postimg.org/3yl3f1uzd/1j_Hq11_J.jpg

http://s26.postimg.org/u47r3um1l/d2uc_Dx_D.jpg

http://s26.postimg.org/o78h0ruah/h_Xh_PXWj.jpg

http://s26.postimg.org/i3qwgv40p/Rt_NNa_Zp.jpg

Scudo
Vallahi sebebini bilmiyorum ama zaten üstten 2. resim herşeyi özetliyor. At ve kelebek misali:)

Ayrıca nedir bu çukura giripte az etkilenmek, bir yerleri daha çabuk aşmak durumu, duyanda hergün kanyonlarda geziyoruz zannedecek???

Değişik fikirler,değişik bir Dünya.Bazen Dünya o kadar monoton olur ki ne çıkacağı belli olmaz.Yapana da,ekleyene de teşekkür..

ben üstten 2inci resmi görünce şunu anladım;
küçücük çocuklarımızı Hi-ten kadrolu ve tabiri caizse "eşek ölüsü" gibi bisikletlere mahkum ediyoruz ya;
işte bu bisiklet 15-20 kg lık bisikletlerle boğuşan çucuklarımızı anlamamızı sağlar bence

Neden güzel yurdumda şunun gibi bisikeltler satılmaz?
http://brimages.bikeboardmedia.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2012/08/Culprit-Junior-One-kids-aero-road-bike-riding01.jpg
neden çocuklarımızı hep bozuk yolları bahane ederek çelik kadrolu 20kg lık dağ bisikletlerine mahkum ederiz?

@ismail eren

Öyle bisikletler de satılır elbet; fakat çocuğuna o bisikleti alacak bilinçli ebeveyn sayısında bir sıkıntı var. Bir de maddi imkân meselesi. Yoksa yurdum insanı her türlü güzelliğe ve yeniliğe layıktır...

• Beğen
Tepkiler: enes savaş
@Halil EROĞLU yurdum insanı elbette herşeyin en iyisine layıktır ama AMA yurdum insanının zengin olanları dahi AVM lerden rengine bakıp bisiklet alıyor çocuklarına.
satıcılarda da çok suç var bence. vitrinlerine bu bisikletlerden getirip koysalar "özellikle lüks semtlerdeki AVM ler" bence rahat müşteri bulurlar

36er kadroya o boyda ama genişlik 23c olan yol bisikleti lastiği taksak nasıl bir gidiş elde ederiz acaba?

Francesco Moser'in 80'lerin baslarinda kullandigi 39" arka tekeri olan bisikletinden sonra fazla yadirgamamak lazim.

• Beğen
Tepkiler: Raven_35
Gerçekten çok fazla boyu olanlara belki olabilir ama buna binmek için boyunuzun gerçekten 2 metre den uzun olması lazım. Dev gibi baksanıza

29er bile saçmalık. hele kısacık boylu kişileri üstünde görünce yukarda bir arkadaşın benzettiği gibi kelebek ve at geliyor aklıma. gülüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Emre Gözütok
Arkadaşlar merhabalar;

29er rigid mtb'lerin son yıllarda yaygınlaştığını,hatta dağ bisikletlerinde 90'larda olduğu gibi rijit mtb trendine dönüldüğünü farkettim. Google üzerinden 29 rijit mtb'leri araştırırken birkaç resim dikkatimi çekti ve sizinle paylaşmak istedim. Her ne kadar çevremizde görmesek de yabancılar arasına 32" ve 36" rijit mtb'ler yaygınlaşmış gibi görünüyor. 26 mtb'ye kıyasla jantlar zayıf kalacaktır ancak lastiğin zemine basma alanı daha fazla olduğu için daha güvenli bir sürüş oluşturur diye düşünüyorum. Fikir hoşuma gitti ve sizinle paylaşmak istedim... Buyrun resimler...36er Walt.jpg 36er_1.jpg 1052470733_avQZu-X2.jpg photo (18).JPG waltworks-36er-mountain-bike.jpg Waltworks_36er_Mixte_2.jpg

Sürmesi gayet güzel olurdu herhalde

Filmlerde sirk gösterilerinde çıkarlar gösteriye önde koca tekerlek arkada ufacık falan onlar gibi olmuş. Lastikler az daha geniş olsa fatbike havası var bisikletlerde. MTB dediğin önde en az 150mm esneme kapasiteli çift amortisör görmek demek. Heybetli kaslı görüntüsü gitmiş resmen bira göbekli evde koltukta yatıp tv izleyen aile babası şekli gelmiş. Beğenmedim :D

1. Resimdeki yol bisikletiyle aynı yükseklikteki jant efsane olmuş ama o ney len öyle şaka gibi. Birde üzerine beni koy o bisikletin yandaki yol bisikletli arkadaş bizi (bisikletle beni) gördüğünde şaşkınlıkta kalakalsın :D

Aslında bu bisikletler uzun boylu insanların bisiklet eksikliği için tasarlanmış. Büyük kadro boylu 36er'lere 190 boy bile kurtarmaz diye düşünüyorum. Anca böyle küçük kadro boyuyla olursa 188 boyumla binebilirim diye düşünüyorum :) Bu arada enduro, freeride yapmayacaksan bahsettiğin amortisörlere hiç gerek yok. Ayrıca büyük tekerlek çapı engellere yaklaşma açısını azalttığı için daha konforlu bir sürüş sağlanır, 29mtb'lerde bilindiği gibi engeller daha kolay aşılır. Keşke ülkemizde yaygınlaşsa da daha çok çeşitlilik olsa... 1. resim herşeyi özetliyor hakikaten :D

Denemek isterdim :)

@uguryilmaz144 benim mtb görüşüm direk anlattığım gibi en az o olması gerek. Nasılki mtb nin ne kadar yorucu ve zorlayıcı olduğunu bilen çoğu kişi bile şehir içinde mtb kullanıyorsa bu işin cazibesi görüntüsü harici kullanım zevkidir. Her kadro oradan buradan üzerinde en az 100-150 kg arası ağırlıkla atladığında sağlam kalamaz. İşin aksiyon arayanıda mtb yi şehir içinde 2.3 üzeri lastikle kullanıyor :)

zıplasan zıplanmaz. atlasan atlanmaz. napayım ben bu mtb yi :D

Geri