Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

400-1000 TL Arasında MTB Seçim Rehberi (Tam 8 Marka + Grafikler)

Hasan Kuru

Forum Bağımlısı
Tepki
1.217
Her yeni bisiklet alacakları görüyorum ki 400 den başlıyor 800-900 e kadar bütçe ayırıyor. Ve o fiyatlarda hangi bisikleti alacağını tam bilemiyor. Bende yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olabilmek için böyle bir çalışma yaptım. Hem belirlenen fiyat aralığında alınabilecek bisikletler ve o fiyatlardaki bisikletlerin kendi aralarında ki popülerliği ile ilgili bir grafik hazırladım. Bu grafiklerdeki sıralamalar forumdaki bisiklet sahiplerinin ortalaması ile kendimce hazırlanmıştır. Bunlar sadece bir öneridir. Bunların içinden seçmek size kalmış. Aslında fiyat aralığını 2000-3000 e kadar arttıracaktım ama hem benim üst seviyelerde buradakiler kadar fazla bilgim yok hem o fiyatlarda alınabilecek bisikletlerin çoğalması hem de yeni başlayanların çoğunlukla bu kadar bütçe ayırdığını göze alarak böyle bir sınır koydum. İnşallah sizlere yardımcı olabilmişimdir.

Scudo
Grafikler populerliğe göre mi, popülerlik kıstası nedir tavsiye,sahip olma, memnun kalma hangisi? bence bu grafikler sadece fiyat konusunda bilgi verici

@grideniz

Bisikletlerin satın alınmasına ve kullanımına göre

borla almak niyetim ama 2 tane alacağım bana eşime
o yüzden bianchi speede 300 vereceğime 261e 400 versem mi?
sedona kalitesi ve borladan farkı neler?

@pashazretleri

Eğer şu an ki bütçen 261 e yetiyorsa sende sabırsızlık yapıyorsan biraz bekle derim. Paranı biraz daha biriktir Borla al derim. Fakat ben illa şimdi istiyorum dersen 261 i al gitsin. Borlayla arasında parça farkları var onu da zamanla parça değişimiyle kapatabilirsin arayı :)

• Beğen
Tepkiler: pashazretleri
peki net fiyatları ne kadar peşin ve kartla
borla ile 261 in denizlide yaşamda var sadece diye biliyorum
unutmadan teşekkürler...

@pashazretleri

Yaşam bisiklette var Denizli'de. 261 in fiyatı 450 TL orada.

Bnece en başa sabit konu olmalı..Genel anlamda süper olmuş diye düşünüyorum.Emeğin için tşk ler Hasan..

Hocam güzel bir çalışma olmuş. Kekşe ben biskleti almadan önce böyle bir çalışma olsaydı =P

Teşekkürler =)

1000 liraya Trek 7.3 ve sirrus alınabiliyor.
Ayrıca Sedona 321' i listede göremedim 700-750 liralık satış fiyatıyla.
Scott' ların P6 veya Sub 40 modelleri de yok.
Biraz detaylandırmak, detaylandırmak içinse uzun bir araştırma yapmak şart görünüyor.
Emeğinize sağlık, daha detaylısını görmek umuduyla.

@Kıvanç Pürtelaş

Bunlar Mtb farkına vardıysanız :) ;)

Ona göre Whıstle 'ları da unutmuşum. Ama scottlar hakkında pek bir bilgim olmadığından olabilir.

@Hasan Kuru

Ne açtığınız başlıkta;

Yeni Başlayanlar İçin Fiyatlarına Göre Bisikletler (Grafikli ve 400-1000 TL Arası)

Ne de ilk mesajınızda

@Hasan Kuru

MTB veya dağ bisikleti kavramı geçmiyor.
Haliyle benimde böyle bir mesaj yazmam çok normal değil mi ?

Ya başlığı değiştirin yada mtb grafiği diye bir ibare koyun ki, benim gibi haklı olarak genel bir fiyat aralığı için öneride bulunan kişilere daha açıklayıcı bir durum oluşsun.[/i]

forumlardaki bisiklet sahiplerinin ortalaması demişsiniz... bu rakkamlara nasıl ulaştığınızı açıklayabilir misiniz? rakkamları da paylaşırsanız seviniriz.

Böyle bir çalışmanın güvenilirliği ve değerlendirilebilmesi açısından metodun ve verilerin açıklanması gerekir.

@Mustafa Ozler

Benim çalışmam şöyle bir şey. Yaklaşık 1 yıldır forumu kesintisiz takip eden kişilerden biriyim. Ve foruma üye olduğumdan beri kendi yapım gereği araştırma gözlemleme yaptım. Bu araştırmaları nereden yaptınız derseniz forumun Bisikletlerimizin fotoğrafları adlı bölümünden. Ve bisiklet seçimi bölümünde açılan konulardan. Mesela birisi konu açmış. Demiş ki işte 600 liram var ne alayım ? İşte aşağıya sıralanmış şu kadar kişi şu demiş, şu kadar kişi de şu demiş. Her konuda böyle gözlemlerde bulundum. Ve bir ay öncesine kadar hangi bisikleti alacağıma karar veremeyenlerdendim. Ve bir ay önce Sedona 741 aldım. Alasına kadar o kadar bisiklete baktım bir çok kişinin yorumunu aldım. Bazılarının deneyimlerini öğrendim. Araştırma dediğim şey budur. Eğer sayı olarak çıkartabiliyorsanız sizi ayakta alkışlarım

Eğer benim yazdıklarımda yanlışlık varsa kimse çekinmesin. Söylesin. Ne demişler öğrenmek ayıp değil öğrenmemek ayıp ..

@Kıvanç Pürtelaş

Başlıkta öyle bir eksik yön var onun bende farkındayım ama konuyu açtıktan sonra malesef içeriğini değiştiremiyorsunuz. Ama şöyle bir tarafı da var ki eğer konuya bakıpta aaa bunlar yol bisikletiymiş diyen birisi çıkar mı bilemem. Eğer siz öyle düşünüyorsanız hemen değiştittiriyorum başlığı.

Ya kardeşim bir kere de iyi niyetle bakın yahu. :eek: Ya benim kime ne zararım oldu da bana eksikliklerimi sivri bir dille eleştiriyorsunuz.:eek: Ben ne yaptım size.:( :( :( :( Biz burada birilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sizde yardım etseniz ne olacak yani. Eğer kimsenin yardıma ihtiyacı yok diye düşünüyorsanız çekilin yoldan. Engellemeyin. Ben önüme ne engel çıkarsa çıksın bu işi yapacağım herkese yardım edeceğim.

Ya sizden ricam eksik gördüğünüz yeri uygun bir dille söylemeniz. Sonuçta bu da bi emek bu da bir alın teri...

@Hasan Kuru

Eleştirimin kırıcı olduğunu mu düşünüyorsunuz veya uyarımın ??
Sert bir ifade kullanmışsınız, neyse ben mani olmayayım açtığınız konuya.
İyi niyetle yazdığım mesajı neresinden anlamışsınız kim bilir

Geri