Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

5 Vakit Bisiklet ve Kamp

Şen şakraklar bisiklet grubu diye grup açıp, Ramazan'daki ilk turda ben açlıktan ölürken "ne yemek molası olm niyetliyiz" deneceğine, tam tempo tutturmuşken "şu karayolunun kenarında iki rekat öğleni kılıvereyim hele bekleyin" olacağına, karşılıklı bunun stresi yaşanacağına hassasiyet ve amacı net şekilde belirlenmiş bir grubun oluşmasında sıkıntı görmüyorum.

Ha keza benzer dünya görüşünde olan insanların grup arkadaşı olmasının daha faydalı olacağına inanıyorum. Sonra turun ortasında birisi yeşilay vaazı vermeye başlıyor, beri ki "ama onlar yol yabtı" diye giriyor.. Sıkıntı oluyor.

Konu hakkındaki eyyorlamam bu kadardır.

Scudo
kılmayanlar da bu bilinçle etkinliklere katılmaktadır.
Ben buna takıldım. Sadece namaz hassasiyeti olan arkadaşlar tamam ama kılmayanlarda var demekki ve 5 vakte göre ayarlı turu tercih ediyorlar. Sanırım başı açık mini etekli ya da kapalı ama aşırı makyajlı kadınların -her nasıl oluyorsa- tesettürlü hemcinslerini savunmak için çaba harcamasıyla eşdeğer. Hadi ona popülizm ya da daha iyi niyetle yaklaşarak empati diyelim. Ama bisiklet üzerinde bağımsız turlayabilmek varken neden arkadaşının namazını beklemek isterki insan. Namaza niyeti varsa neden kılmıyor, sadece seyretmekten ya da beklemekten mi bir manevi tatmin sağlıyor..Var mıdır aramızda namazlı bir grupta pedallayan ama namaz kılmayan arkadaş, fikirleri değerli olacaktır.

Zamanında bir forum üyesi "içinde kadın olmayan grup arıyorum" diye başlık açmıştı..Ona benzetiyorum bunuda...Yani duyunca her grupta kadın var gibi geliyor değil mi. İçinde kadın olan gruplar zaten azınlıktayken o arkadaş bulamamış ve buraya yazma-arama ihtiyacı hissetmişti..

Geçenlerde biri daha yazmıştı, hatırlıyamadım; her yazılana hak veriyorum, fikirsiz miyim, neyim? 😆
Ha, bu arada, gruba katılan ve namaz kılmayan biri yakın dostları olabilir, seküler çevresinin söylemlerinden sıkılmış biri olabilir, yeni insanlar tanıma hevesi, görüş farklılığına üstün gelmiş olabilir. Daha bir sürü şey olabilir.
Ayrıca, namazın kılınmasını beklemek niye sorun olsun ki? Neticede turdayız, bir yere yetişmiyoruz. Bir namaz kaç dakika sürebilir ki?
Tabi bütün bunları grubu en safiyane duygularla kurdukları ön koşuluyla yazdım. Niyet başkaysa külahları değişiriz. 😆

Ben buna takıldım. Sadece namaz hassasiyeti olan arkadaşlar tamam ama kılmayanlarda var demekki ve 5 vakte göre ayarlı turu tercih ediyorlar. Sanırım başı açık mini etekli ya da kapalı ama aşırı makyajlı kadınların -her nasıl oluyorsa- tesettürlü hemcinslerini savunmak için çaba harcamasıyla eşdeğer. Hadi ona popülizm ya da daha iyi niyetle yaklaşarak empati diyelim. Ama bisiklet üzerinde bağımsız turlayabilmek varken neden arkadaşının namazını beklemek isterki insan. Namaza niyeti varsa neden kılmıyor, sadece seyretmekten ya da beklemekten mi bir manevi tatmin sağlıyor..Var mıdır aramızda namazlı bir grupta pedallayan ama namaz kılmayan arkadaş, fikirleri değerli olacaktır.

Zamanında bir forum üyesi "içinde kadın olmayan grup arıyorum" diye başlık açmıştı..Ona benzetiyorum bunuda...Yani duyunca her grupta kadın var gibi geliyor değil mi. İçinde kadın olan gruplar zaten azınlıktayken o arkadaş bulamamış ve buraya yazma-arama ihtiyacı hissetmişti..

İbadet her ihtiyacını karşılamış insanların yaptıkları bir şeydir. Tehlike durumunda, açlık, susuzluk durumlarında en dindar kişi bile kendini tanıyamaz, dinden imandan, insanlıktan çıkar. Bunun müslümanlıkla, namazla, dine bağlılıkla alalası yoktur. Biyolojiktir, doğaldır. Tanımadığım gruplarla çok dağa çıktım. Dağcılık tehlikelidir, plana uymak gerekir. Bir kişinin dikkatsizliği, yavaşlığı, ciddiyetsizliği bütün grubu etkiler. Tüm hava koşulları kontrol ediliyor, geceden plan yapılıyor ve sabahın 2.5-3'ünde yola çıkılıyor. Saat 5 civarı arkalardan "kıble nerede" sesleri geliyor. Cebinde akıllı telefon var, gps aleti var, dağcısın ve kıbleyi bilmiyorsun. Adama küfrederler. Ben hala akıllı telefon kullanmıyorum ama tüm yönleri her koşulda kafadan söylerim. Bunu bilmeyen dağa çıkmasın, kamp yapmasın. Sen orada kıbleyi ararken, namaz kılarken ayağın kaysa, başına taş düşse, yaralansan bütün grup seni indirmekle uğraşacak. Bu yüzden de ibadet ihtiyacı olanlarla asla empati kurmam. Bisiklette de aynı şekilde... Temel ihtiyaçlar, fotoğraf çekmek ve tamirat dışında durulmasından hoşlanmam. 5 vakit namazın abdestleri de var; uzar da uzar yani. Empati kurmam ve durmam. Hayati bir mesele değildir ibadet. Tüm enerjimi en verimli şekilde kullanırım. Benimle aynı görüşü savunan arkadaşlarla kamp yapmayı, gezmeyi tercih ederim. Bu sebeplerden ötürü de bu grubu takdir ettim ve kendilerine tekrar keyifli turlar diliyorum. Grupların öncelikleri belli olursa ona göre katılım olur ve kimsenin canı sıkılmaz.

Son düzenleme:
Empati kurmam ve durmam. Hayati bir mesele değildir ibadet. Tüm enerjimi en verimli şekilde kullanırım. Benimle aynı görüşü savunan arkadaşlarla kamp yapmayı, gezmeyi tercih ederim.
Evet.
Namaz kılan ve binen arkadaşlara sadece başarı dileyebiliriz. içlerindeki kılmayanlara da ( cidden varsalar ) sanmıyorum ki yolda sürekli "tebliğ edici" olarak yaklaşmıyorlardır...Zira ben memleketimi birazda bu sebepten, yakın arkadaşlarımın bile kah cumaları kah ramazan aylarında sürekli bu görevi "beni odaklayarak yerine getirmeye çalışmalarından" bıkarak terk edip sahillere geldim...

Evet.
Namaz kılan ve binen arkadaşlara sadece başarı dileyebiliriz. içlerindeki kılmayanlara da ( cidden varsalar ) sanmıyorum ki yolda sürekli "tebliğ edici" olarak yaklaşmıyorlardır...Zira ben memleketimi birazda bu sebepten, yakın arkadaşlarımın bile kah cumaları kah ramazan aylarında sürekli bu görevi "beni odaklayarak yerine getirmeye çalışmalarından" bıkarak terk edip sahillere geldim...
Benimde öyle arkadaşım vardı. O öyle yaptıkça bende ona "Sana sevap puanı kazandırmayacağım olm" diyerek şaka yapardım. Sonunda ben kazandım tabiki.

@Mad Buddha
Ben "olum beni kazanırsan kesin cennetliksin" derdim..😁..Yahu başarılıda oldu adam...Bir baktım cumaya başlamışım...Zaten sonrasında "noluyo lan bi dakka" diyerek terkettik ailecek olay mahallini..🤣😂..Takiyyede yaptık yani zorla...El mahkum...

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Vatandaş bir önerme atmış ortaya, "ben bu hassasiyetleri gözetebilen insanlarla BİSİKLET SÜRMEK istiyorum" demiş özetle. Hemen arkasından linç başlamış. Bu konuda yazılan yorumların ortalamasını alırsak, namaz kılanların neden bisiklet sürmemesi, bu forumda ayrı bir ses olmaması gerektiği ortaya çıkıyor. Bu kafayla gidersek, İstanbul özelinde konuşursak, bisiklet sporu Caddebostan sahiline sıkışıp kalır. Güya bisikletin toplum geneline yayılmasını isteyen bir topluluksunuz. Sanki adam zorla aidat toplayarak üye kaydediyor. Ama zaten içten içe bisiklet sporunu tek tip insanların yapması isteniyor, bu belli. Namaz kılan adam, cüppeli, şalvarlı, dört karısı olan bedevinin tekidir, ne anlar bisikletten, değil mi?

Namaz kılan adam, cüppeli, şalvarlı, dört karısı olan bedevinin tekidir, ne anlar bisikletten, değil mi?
Kavgasız gürültüsüz bir konuyu provokatif yorumlarla tekrar hortlatmaya çalışmanızdaki amaç nedir?

Kavgasız gürültüsüz bir konuyu provokatif yorumlarla tekrar hortlatmaya çalışmanızdaki amaç nedir?
Senin dinin sana, benim dinim bana. Var mı ötesi? Ateist bir arkadaşım var liseden. Sürekli bu konuları kaşır. Bir gün dayanamadım, arkadaş sene 2020 olmuş hala bu konulara kafa yoruyorsun, ne güzel kurtarmışsın kendini sana ne yav dinden dedim. O gün bugündür artık inanan insanlarla dalga geçmiyor.
İnançlı tayfada, inanmayan adamlara öfkeli. Hoşgörü dini islam halbuki. Burası da tam bir muamma.
Üniversitede bir oda arkadaşı vardı, misvak alır karşıma geçer 40 cm mesafede bana baka baka 10 dakkalarca dişlerini temizlerdi. O nedir diye sormamı beklerdi. Sormazdım. 10-15 kez tekrarladı sonrada bir daha misvağı ile görmedim karşımda onu.
Bisiklete binen, seven, ilgilenen insanların ortamı burası. Kediseveni de var, namaz kılanı da, fotoğraf sanatı ehli de var, lisede okuyan meraklısı da, 60 yaş üstüde. Ortak paydamız bisiklet olunca, insan burada başka ortak noktalar arıyor. Bisikletin önünde en büyük engellerden biri futbol gibi kitlesel bir sporu eleştiriyoruz burada bisiklet kültürü keşke futbol gibi desteklense diyoruz, keşke futbol olmasa diyen çıkıyor sonra beşiktaş şampiyonluğu için başlık açılıyor kutlama yapılıyor. Burası tutarsız bir yer değil, çok sesli bir yer.
Kendinizle barışın. Sevgiyi ihmal etmeyin. Detaylarla uğraşmayın.

Üstad, yazdığım, yazdıklarımdan ibarettir ve gayet açıktır. Üzerinize alındığınız bir şey varsa yapacağım bir şey yok, çünkü tıpkı siz de değerli yorumlarınızda belirttiğiniz üzere, yazdıklarımı,

"Beğenen alıp gider, beğenmeyen bırakıp kaçar."

• Beğen
Tepkiler: Mr nc ve TanerHoca
GÜNCELLEME

260493 dosyayı görüntüleSevgili arkadaşlar;

5 Vakit Bisiklet ve Kamp, Türkiye genelinde namaz hassasiyeti olan kişilerin bir araya gelerek bisiklet turu ya da kamp yapabilmeleri için 2020 yılının başlarında kurulmuş bir topluluktur. Yapılan turlarda ve kamplarda rotalar/planlar namaza göre ayarlanmaktadır. Dolayısıyla namaz kılan arkadaşlar da kılmayanlar da bu bilinçle etkinliklere katılmaktadır.

Telegram gruplarımıza katılarak kendi şehrinizdeki arkadaşlarla tanışabilir, etkinlikler planlayabilirsiniz.

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ (Logoların üzerine tıklayabilirsiniz)

(link) (link) (link) (link)

Formalarımız satışta:

5 Vakit Bisiklet Ve Kamp Mağazası Bisiklet Giyim Ürünleri

Siz de kışın kamp planları yapıp yaz gelince bir türlü uygulamaya geçemeyenlerden misiniz 😀😀😀

pek fazla gruba takılmıyorum hem burada hem de gerçek hayatta,lakın ortak konumuz namaz ve bısıklet olunca yazmak ıstedım,edırne-kudus bısıklet turu yapıyorum son 1200 km kaldı,hatay yayladagı surıye sınır kapısındayım,hem sıze hemde burayı okuyanlardan rıcam bana eslık etmek ısteyenler varsa bana yazabılır mı?surıye olayı sıkıntılı kac senedır bekliyorum,kıbrıs uzerınden beyruta gecerız başka tavsıyesı olanlar yazarsa sevınırım

pek fazla gruba takılmıyorum hem burada hem de gerçek hayatta,lakın ortak konumuz namaz ve bısıklet olunca yazmak ıstedım,edırne-kudus bısıklet turu yapıyorum son 1200 km kaldı,hatay yayladagı surıye sınır kapısındayım,hem sıze hemde burayı okuyanlardan rıcam bana eslık etmek ısteyenler varsa bana yazabılır mı?surıye olayı sıkıntılı kac senedır bekliyorum,kıbrıs uzerınden beyruta gecerız başka tavsıyesı olanlar yazarsa sevınırım

yolun açık olsun...

Tekeriniz düz bassın.

Vatandaş bir önerme atmış ortaya, "ben bu hassasiyetleri gözetebilen insanlarla BİSİKLET SÜRMEK istiyorum" demiş özetle. Hemen arkasından linç başlamış. Bu konuda yazılan yorumların ortalamasını alırsak, namaz kılanların neden bisiklet sürmemesi, bu forumda ayrı bir ses olmaması gerektiği ortaya çıkıyor. Bu kafayla gidersek, İstanbul özelinde konuşursak, bisiklet sporu Caddebostan sahiline sıkışıp kalır. Güya bisikletin toplum geneline yayılmasını isteyen bir topluluksunuz. Sanki adam zorla aidat toplayarak üye kaydediyor. Ama zaten içten içe bisiklet sporunu tek tip insanların yapması isteniyor, bu belli. Namaz kılan adam, cüppeli, şalvarlı, dört karısı olan bedevinin tekidir, ne anlar bisikletten, değil mi?

Bisikletin toplum geneline yayılmasını isteyen bir topluluk, şu bu hassasiyetleri gözetebilen insanlarla bisiklet sürmek istiyorum da demez? Farkında mısınız bilmiyorum kendi içinizde çelişiyorsunuz. Toplumun tüm kesimini temsil etmek isteyen bir grupta herkes birşeylerden feragat eder ortak bir paydada buluşulur ama görüyorum ki bu grubun amacı bu değil. Geldiğimiz noktada toplumsal kutuplaşmanın etkilerini bisiklet gruplarında bile görüyoruz ve bunu yapanlar insanları birleştirdiğini düşünüyor enteresan.

Bu arada beğenen alıp gider, beğenmeyen bırakıp kaçar.

• Beğen
Tepkiler: BilalKorukcu
selametle yolun açık olsun

• Beğen
Tepkiler: gezgino28
Geri