Scudo Sports

50-60 litre dağcı çantalarıyla uzun bisiklet turu yapan var mı?

Tunahan KORKUT

Daimi Üye
Tepki
118
Bisiklet
Carraro
hem uzun turlarda , hem memlekete giderken valiz niyetine hemde dağcılık ve kamp faaliyetlerinde kullanmak için 50-60 litre bi çanta almayı düşünüyorum(şuan alacak değilim, hemde forumdaki aranıyor kısmındaki ilanlarda karıştırılmasın. amacım bu şekilde tur yapan var mı onu öğrenmek istiyorum) zaten kayışlarını da uygun bi şekilde ayarladığımızda omuzlara fazla yük binmeyecektir .

Scudo
Az bilinen antik kentler turuna katılmak üzere Eskişehir'den yola çıkıp İzmir'e kadar pedallamıştık, tur ile birlikte toplam 10 günlük bir yolculuğumuz oldu. yol arkadaşım dağcı çantasını bagaj üstü çantası olarak kullanıyordu. son gün bagajı kırılınca bir şekilde tutturduk fakat kırık bagajdaki ağırlığı azaltmak adına o çantayı sırtına aldı ve ağrılardan, dengeyi bozmasından ve rüzgar direncinden sadece bir günde perişan oldu. yani mesele sadece omuzlara binen yük değil, heybe alman daha mantıklı olur.

kesinlikle uzun mesafe için uygun olmadığı kanaatindeyim. bende de vardı ve tura çıktım, pişman oldum. çünkü çantanın kendi ağırlığı başlı başına sorundu. içindekileriyle anlatmaya dil yetmez.

Uzun turcu değilim ama tahmini 45-50 L çanta ile 40 km yol deneyimim var. Bu mesafe bile işkence oluyor tavsiye etmem.

Yalnız Bir Macera "Gölyanı Obası" - BisikletForum
Bu gezimde 60lt çanta kullanmıştım. 25 kg ağırlığındaydı. Gezinin ardından çantayı aldığım yere iade edip, bagaj bağlanabilen bir kadroya ve tur heybesine geçmiştım. Çantanın yüksekliği Kask takmayi engelliyor. Ağırlığı ile sele ağrısını sağlık açısından tehlikeli seviyeye çikarıyor. Omuzlara binen yükte cabası...

Geri