Scudo Sports

50 mesaj polemiği

Atacan Hocam temel sorun budur! agzınıza saglık onun haricinde forumda herşey çok güzel!! Her yeni gelen aynı konuyu açıyor ="Yeni bisiklet alıcagım yardım?" şeklinde:D lütfen bu başlıkların sayısını azaltıcı önlemler alalım.
Bunun için sabit konular açılabilir hangi tarz içinse o kadar sabit konu açılabilir örnegin FR/DJ/MTB/YOL/DH alanları için ayrı ayrı açılabilir ve 2008 Bisikletlerin sıfır magaza satış fiyatlarıyla euro bazında bir aralık verilebilinir.
Eger kendine güvenen ve toplama yapmak isteyen varsa o ayrı tabi:eek:!
Bu işin içinden yogun bir uğraş ile çıkılabilinir :)

Scudo
3 aydır etkin olmayan topiclerin silinmesine ne dersiniz

@mustea7

bence kılıtlenmesı daha dogru olur.hem arsiv hem de emege saygı acısından

• Beğen
Tepkiler: felis911
Bu önerinize kesinlikle katılmıyorum; bu forumun yeni bir üyesi olarak ben diğer her üyenin sahip olduğu hakları aynı şekilde sahip olmam gerektiğini düşünüyorum. Yine de bunun önüne geçilmek için farklı önlemler alınabilir, konular kilitlenebilir, uyarılar yazılabilir vs.

Açıkçası ilan kısmında hergün yazılan 'ilan günceldir' mesajlarını ve bu konuların her foruma girişimde 'Yeni mesajlar' bölümünde görünmesini ben çok daha rahatsız edici buluyorum.

@Atacan

İyi ama, bu kullanıcılar sırf belirli bir mesaj sayısına ulaşmak için her gereksiz yere mesaj yazmazlar mı? Açıkçası ben yapardım. Girdiğim her 'Bisikletim nasıl' mesajına 'Harika güle güle kullan' yazar, her tur konusuna 'Harika bir turmuş' derdim. Bunları düşünmememe rağmen.

Sırf birkaç yeni üyenin yaptıklarından dolayı yeni önlemler almak iyidir ama, bu önlemlerin getireceklerini unutmamak gerekir. Sonuçta her yeni üye 'çömez' değildir...

eski topiclerin kilitlenmesi bence en iyisi site yetkilileri bu işin altından kalkarlar bence ama kalmayacaklarını düşünürseler bu konular için moderatörler alınabilir

@sevims

Evet bu konuda haklısınız, yeni kaydolup düzgün mesaj yazan, gerekli konular
açanlar var tabiki, ama benim önerim gereksiz konuların kalabalık yaratıp,
önemli konuları gölgelememesi üzerineydi. Bunlar çoğunlukla ''yeni başladım
kask alacağım yardım, eldiven gözlük almalımıyım gerekli mi?'' tarzı konular ki
bunlarla aynı bir sürü başlık görebilirsiniz.

Anlamlı, gerekli bir konuda başlık açarsanız hiç merak etmeyin forumun tepkisini
değil takdirini toplarsınız, kimse sizin yeni üye olup olmadığınıza bakmaz.

Atacan selam.

Üstteki mesajına istinaden aklıma "Yeni başlayanlar" gibi bir bölüm açma fikri geldi.Bahsettiğin o konularıda ordada toplarız.Ne dersiniz?

aynı zamanda 3 ay ömrünü doldurmuş güncel olmayan topiclerin kilitlenmesi nasıl olur

merhaba.

üç aydan eski konuların bulunup kilitlenmesi 3 senemizi alır sanıyorum.üç aydan eski konuların görüntülenememesi mümkün.fakat arşiv niteliğindede binlerce konu var.bunları ayırmakta bir o kadar zaman alır.

@Murat REİS

Merhaba dostum,

tabii konuların elle seçilip kilitlenmesi düşünülemez, ancak bunun için bir eklenti kullanılabilir diye düşünüyorum. Biraz baktım da aşağıdaki linkte işe yarayabilecek birşey buldum, bir göz atabilirsin... Belli bir günden sonra konuları otomatik olarak kilitlemekte.

(link)

@Murat REİS

Çok güzel bir fikir :) ,

@Murat REİS

Adminlerimiz ve moderatörlerimiz kendi elleriyle koymuş gibi bulabilirler arşiv niteliğindeki konuları;
bu konuda güvenimiz tam :), çoğunluğu kendi açtıkları konulardır çünkü.

ilk mesajımın sitem ve kınama olacagı benim de aklıma gelmezdi lakin başıma geldi:)

amatör ugraşlarla ilgili paylaşım alanlarında içerige ulaşma yada iletişim olanakalarında sınırlamaya gidilmesi işin özüyle bagdaşmıyor.

şimdi 5o mesaja ulaşıp sonunda özel iletişim hakkı kazanabilmek için gördügüm her konuya slm-mrb-hımm gibi birbirinden anlamlı mesajlar bırakacagım

lütfen yardım edermisiniz.biliyorum konunun yeri burası değil ama aranıyor kategorisinde konu açtım ve yanıtlayamıyorum.özelede mesaj atamıyorum.mesaj sayımın 50 olması gerekiyor biliyorum.ama kendi açtığım konunun sayfasına dahi yazamaz haldeyim ve gerçekten zor durumdayım lütfen yardım edebilirmisiniz.yönetici arkadaşlara mesaj atmayı denedim ama oda kabul edilmedi yani sistem izin vermedi.

İkinci el bölümündeki değişikliklerden haberiniz yok herhalde.İkinci el bölümündeki her konu kilitli halde tutuluyor bu yüzden de konulara mesaj atılamıyor.

50 mesaj sınırlaması yeni kullanıcıların forumu bir satış yeri olarak kullanmaması vede kara listedeki gibi problemlerin yaşanmaması için uygulanan bir uygulamadır. 50 mesaj kotasını doldururken bazı üyelerimiz belli bir kalıpta (ör: teşekkürler, güzel gezi vs) mesajları ard arda atıyor vede bu yönetim tarafından fark ediliyor. Böyle bir durumdada kişinin attığı o boş mesajlar silinip üye kısa süreli forumdan uzaklaştırma alabiliyor. Yani boş mesaj yerine ara sıra girip ilgilendiğiniz konulara hakikaten mesaj değeri olan mesajlar yazarsanız zaten 50 mesaj değil 500 mesaj sayısına bile ulaşırsınız.

Geri