Scudo Sports

500 Tl ye kadar mtb tavsiyesi

Tepki
0
İsim
Hasan
Bisiklet
Ümit
Arkadaslar merhaba, Mersinde kullanmak için eşimle birlikte bisiklet almaya karar verdik. Ng 750 düşünüyordum ama buradaki yorumları okuyunca biraz kararsız kaldım.btwin rockrider 300 ve 5.0 düşünüyordum onlardanda vazgectim. Ne alacam ben :) herseyden vazgecıyoz :)

Scudo
Merhaba;
Benim ve eşimin 2 adet dağ bisikleti vardı. Vardı diyorum çünkü yaklaşık 2 hafta önce benim bisikletim çalındı :acpsnr::acpsnr::acpsnr:Ben de Kron Xc 150 eşimde Mosso Wildfire V fren vardı. İki bisikleti de kullanma fırsatım oldu. Kron Xc 150 biraz daha sorunlu bir bisikletti. İki bisiklet markasında da zoom maşa olmasına rağmen Mosso nun maşası daha randımanlı çalışıyor ve vites geçişleri Kron' a oranla daha seri. 500 tl ye kadar düşerler mi bilmem ama Mosso yu tavsiye ederim. Ayrıca iki farklı marka almak benim için daha mantıklı gelmişti zamanında. Bir markanın kronik problemleri varsa diğer markada teselli bulurum diye. Şimdi düşüncem ya yol bisikleti ya da cyclocross bir bisiklet kullandığınız yol ve ortam çok önemli bisiklet seçiminde. Ben genelde Büyükçekmece sahil de kullanıyorum ama memleketim Safranbolu ya gittiğimde dağ bisikleti ihtiyacım mutlaka oluyor. Böyle bir ihtiyacınız varsa dağ bisikleti alın eğer yoksa şehir bisikletlerine yönelmeniz sizin için daha iyi olacaktır. İyi günler.

• Beğen
Tepkiler: Son Selim
Merhaba, cevabınız için çok teşekkür ederim. Büyükçekmece sahiline bir kaç defa gitmiştim. Mersin sahilde hemen hemen aynıdır pek bi fark yok. Sadece ilerde bi yerlere vs gidermiyiz diye mtb istiyoruz. Dedıgımız bisikletın en dusuk fıyatı 650 :) maalesef iki tanesinde arada 300 tl fark olusacak. O paraya da aksesuarlarımızı alırız dıye dusunduk. Tekrardan tesekkur ederım. Aklım sankı salcano ng750 ye gidecek gibi. 500 tl.

Eğer peşin para ile alacaksan dediğim bisikleti 600 tl ler den aşağı fiyatlara alabilirsin sezon artık bisiklet sezonu değil bu cümle de ne demekse (bana göre her sezon bisiklet sezonu) nakit parada vereceksen bisikletçiler ellerindeki stokları eritmek isteyebilir. Aksesuarlar için ben ilk etapta çok para harcamadım kasklarımızı ortalama 50 Tl den satın aldık ben, eşim ve oğlum. Eldivenlerimiz ortalama 15 tl civarıydı. İlk etapta uzun mesafelere gitmeyeceksen bir adet iç lastik, bir adet pompa, bir adet yama seti işini görür diye düşünüyorum tüm aksesuarlara vereceğin para başlangıçta 200 tl yi geçmez. Gece sürüşü yapmayı planlıyorsanız iyi bir aydınlatma işin içine girer o zaman bütçe de sıkıntı olabilir. Hayırlısı olsun aman bisikleti eve çıkarmayı ve odaya koymayı ihmal etmeyin benim bisikletim 2. kattaki evimin kapısının önündeki merdiven trabzanına klitli haldeyken uçtu daha taksiti bitmemişti :agla::agla::agla::agla:

ben rock rider 300 aldım 450 liraya.aldığım gün istanbul tekirdağ arası tura çıktım.bana göre bisiklet gerçekten kaliteli sayılır.çünkü vites sistemi olsun fren olsun gayet tatminkar.çelik kadro olduğu için taş gibi.dağa taşa vurdum amortisörüde yok, ne lastiği patladı nede viteste frende problem çıktı.ön tekeri kolayca çıkarılabiliyor ve bisikleti çadırın içine koyup rahat uyuyabiliyorsunuz.en kötüsü sele tabi ki, yani alışmakta mümkün değil o seleye yeni almak lazım.tasarım olarak çok güzel siyah sade bir tasarımı var.size tavsiye ederim çünkü ben memnun kaldım.tabi ki de bir kron veya sedona değil ama btwın rr300 15 kilo(çelik kadro) iken aluminyum kadrolu 13.5-14 kg vb ve üst düzey donanımlı bir bisiklete iki kat daha fazla para vermek emin olun size yokuşları daha rahat çıkartmayacak.

Ön amortisör çok elzem midir? Rockrider 300 de Sıkıntısını yasadınız mı acaba?

çok sarsıyor ama alışınca tek elle bile sürülüyor.tek sorunlu bölgesi selesi.diğer bütün parçalar orta seviye.zaten fiyat olarak çok uygun diğer bisikletlere kıyasla.çift amortisörlü market bisikleti ile gittiğim yolları amortisörsüz rr 300 le gidebildim.yani her yola uygun bir bisiklet tur için dağ için.bence fiyatına göre daha iyisi yoktur.tavsiye ederim.

Geri