Tourofturkey.org sitesi gördüğüm en dandik sitelerden biri. Arka plan görsellerinin yüklenmesi için her sayfa geçişinde 5-10 saniye beklemek gerekiyor. (Fiber internetim yok
)
Ve site hala güncelleniyor, yeni bilgiler ekleniyor, etkinlik yarın sona erecek
Start saatlerini TUR'un başlamasına 24 saat kala siteye koydular. Şimdi de ödül listesine denk geldim. Bu da yeni konmuş, yani 3 gün önce girmiştim siteye ve yoktu bu döküman. Bakalım daha neler koyacaklar.
(link)
Bizim halk sever böyle şeyleri, şov haber watsap ihbar hattına şu görseli atsak direk haber yaparlar. Manşete de çakarlar "Bisikletle yarış kazanana 10 bin €"
Sonra da halka hemen sorarlar mikrofon uzatıp "Efenim size 10 bin yuro versek, taytla bisiklete biner miydiniz?" diye.
Bizim halk anca böyle şeyleri izler, ilgisini çeker. Para çok çeker mesela ilgilerini. Veya hasbelkader pelotonu canlı görürlerse, yani peloton dükkanlarının önünden geçerse: "Ne hızlı gidiyolar yeauv" derler
Ve eklerler: "Bizim oğlana da aldıh, biniyo emme yarışçı neyim olamaz, seneye sınavı var"
Batuhan Özgür bile Selçuk Üni BESYO kasıyor
Çünkü o da biliyor, bugün profesyonel bisikletçi olmasının hiçbir garantisi yok, yarın olamayabilir de. Çok aşırı gerideyiz, bunları düşündükçe acayip üzülüyorum.
Önceki gün 5-10 dakikalığına bilgisayardan TRT Spor'u açtım, yarışı dinlemek için. Bilgisayar başından kalkıp uzandım, ekranı görmüyorum ve sadece spikerleri dinliyorum. Allah'ım yok böyle bir sunum
Bisikletçiler bir yöreden geçiyor o esnada. O yörenin bilmem ne köftesi meşhurmuş. Diğer spiker atlıyor: "Arabayla geçerken durmadın ama? Yedirmedin bana köfte" Suçlanan spiker cevaplıyor: "Ama ben zaten daha önce yemiştim oranın köftesinden, zaten o gün kahvaltı da etmiştim, pek aç değildim adamım" Köfte yiyememiş olan spiker: "Evet, zaten yayına geç kalacaktık, durmadığımız iyi olmuş. Neyseki bir sonraki kasabada durup döner+ayran yemiştik üstelik yanlış hatırlamıyorsam fiyatı da 5 liraydı o da güzeldi değil mi dostum?" Diğer obur spiker: "Evet adamım bir harikaydı biliyor musun yemeye doyamadım gerçekten de" Neyse ki bir ara canlı yayında olduklarına uyandılar ve "Evet sayın seyirciler bu arada yarış devam ediyor!" dedi içlerinden biri.
Hemen akabinde efes antik kentiyle ilgili dakikalarca konuştular ve dayanamayıp yayını kapattım.
Spikerler gerçekten çok kötü haldeler. Bir tanesi zaten sıfır bilgi bisiklet konusunda, diğerinde biraz ümit var, daha doğrusu bisiklete binmiş, belli
Bir seyirci bunlara mesaj atmış "Bu bisikletçiler neden böyle yapışık gidiyorlar, düşmüyolar mı bunlar?" diye. O daha bilgili olan adam zar zor cevapladı
"Efenim biliyosunuz kuşlar da göç zamanı V şeklinde giderler, çünkü daha hızlı gidiliyor öyle" dedi
HAHAHAHHAHAH