@Gökhan Kuş çok çok teşekkür ederim. minnet borcum olsun..
Selamlar Gökhan Bey'e iyi niyetinden dolayı teşekkür ederim fakat göndereceği sökme aparatı uyum sağlamadığı için rubleyi hala sökemedim. izmir içinde bu aparata sahip birileri varsa rubleyi sökmem için yardımcı olabilirler mi?
merhaba arkadaşlar bugun babam tarafından bi 27" rigida jant takımı aldım üstündeki ruble için ama rubleyı sökemedim bir türlü elimdeki anahtar uyumsuz sanırım hiç uymuyor bile ne tür bişey almam lazım bunun için bilgi verirmisiniz bu rubleye cok ihtiyacım var piyasada bulamıyorum klasik topluyorumda.
@soneryen usta wallahi araştırdım bir türlü bulamadım artık fırsat bulunca jantıda alıp sirkeciye gidip orda söktürüp söktürdügüm anahtarıda satın alıcam. 2 farklı ruble anahtarı daha buldum arkadaslardan ıkısıde uymadı toplam 3 ruble ruble kaset anahtarım var 3 üde uymuyor elinde kesin açar bu anahtar diyen varsa benimle irtibata geçebilirmi ?
@Silent ümraniye de esta bisiklet var, Hamza abi de 6 çeşit anahtar görmüştüm. Onu da her türlü açar. Sakına çekinme git yalnız öğleliyin açıyor genelde bilgin olsun.
@Yuppata ümraniye uzak bana biraz ama vapurla nasıl gidebilirim tarif edeblrmısınız ? O kaseti yurt dısından sıparıs etsem 100tl cıvarına geçicek elime bulamıyorumda birtek bunu buldum oda babamın bısıkletındeydı söktum aldım komple jantlarını.
@Silent 4çeşit anahtar varmış o 5'li rubleyi sökecek. Hepsi birbirinden farklı. Görmem lazım dedi bisikletçi, bu arada 5'li rubleyi bulman baya zormuş çok nadir satılıyormuş. Baya araman lazım bulman için.
@Silent 5'li kaseti sökecek 4 çeşit anahtar var. Böyle bulamazsın fotoğrafını falan çeksen belli olur mu onuda bilmiyorum. Bol bol bisikletçi gezeceksin gibi he birde eski bisikletçilere uğra mağaza tarzındakilerde o anahtarlardan bulamayabilirsin. Kolay gelsin
@D.Mustafa reis cözsen cözsen sen cözersin bu işi fotografını cekıp atmıstım @Yuppata ben bisikletcılere soruyorm ama ne yazıkkı hatta elimde jantla buralarda gezdım bayabi ama cözüm bulamadık henuz çekiç tornavida dene falan dedilerde zarar vermek istemiyorum.
@Silent selamlar aynı konuda benim de paylaşımlarımı görmüşsünüzdür. ben de o sökme aparatını bulamadım. bu arada bu rubleler kaset tipi değil. freewheel denilen vidalı bir sistem. yerine temiz bir ruble takacaksanız, punto kaynakla bir demir çubuk kaynatın göbeğe çekiçle vurarak falan gevşetip çıkartabilirsiniz. yerine takacağınız yeni ruble yeni nesil sökme aparatı bulunabilen bir model olursa ileride sıkıntı yaşamazsınız. zaten takarken herhangi bi aparata ihtiyacınız yok. direk vida somunu gibi takacaksınız. siz pedala yüklendikçe maksimum seviyede sıkışıp sabitlenecek..