Scudo Sports

6 Eylül 2009 Güzelçamlık Milli Parkı Turu Görsel tur.

Scudo
@Yunus Emre POLAT
bakalım 27 eylülde kaç kişi gaza gelecek ve kaç kişi bu parkuru tamamlayabilecek doğrusu merak ediyorum :D

@Aybars Öge Sürücü

Girilemeyen bölüm için büyük bir ihtimal izin verilecek, ama parkta görevli bir aracın ve görevlinin eşlik etmesi şartı var. Bu konu daha netleşmediği için halen gezinin ayrıntılarını sizlere duyuramıyoruz. :D

• Beğen
Tepkiler: RECEP İŞLEK
@Yunus Emre POLAT

Yahu tamam görevli gelsin de, dağ bisikleti parkuruna araçla nasıl girecekler ki? Benim bildiğim kadarıyla orası koruma alanı olduğu için yol falan da yok...

Ayrıca bisiklet tepesinde ne alıp, neye zarar verebiliriz o da ayrı konu

Ha bu korumacalıktan şikayetçi değilim ama Türk usulü "yassahh hemşerim" derlerse... Belki Orman Müd. motorlu görevlileri bize yardımcı olur.

@Aybars Öge Sürücü

Dağ bisikleti parkurundaki izin verilen yerleri haritada belirteceğim. Bizim asıl izin almaya çalıştığımız yer 4. koydan sonraki Jandarma noktasından sonra, girişe yasak olan bölgedeki yol. Bu yolu takip ederek yarımadanın burnuna kadar gitmek istiyoruz. Ayrıntılı bilgiler kesinleşince sizlere bilgi vereceğim. Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: RECEP İŞLEK
son günlerde okuduğum en güzel turlardan biri olmuş. birgün buralara bisikletle gidersem mutlaka gitmeyi isterim. Deniz inanılmaz güzel gözüküyor. Hele parkur müthiş...
Ellerinize, ayaklarınıza sağlık.

Merhabalar.
Önce başlıkla ilgili ufak bir düzeltme yapayım "Güzelçamlı Milli Park" olacak, çok sık şekilde Güzelçamlık deniliyor :) Gerçi yazınız içinde Güzelçamlı demişsiniz ama referans alacak arkadaşların doğru kullanması açısından belirtmek istedim.
Çok güzel bir gezi olmuş anlaşılan, zorluklar da olsa da.
Ben tatilimi Güzelçamlı'da yapıyorum. Bu tatilde de bir arkadaşımla sabahları 6:30'da çıkıp Milliparka gittik hep. Ne yazık ki Kanyon parkuru yapamadık, hatta bir gün Güzelçamlı-Kanyon-Güllübahçe-Söke-Ağaçlı-Güzelçamlı planımız vardı, güzel bir rotaydı ama bir aksilik neticesinde iptal ettik.
Gidecek arkadaşlara Kanyon'a alternatif daha kolay bir parkur da önerebilirim. Biz sabahları bu parkuru kullanıyorduk. Güzelçamlı'dan Milliparkta gidilebilecek son koy olan Karasu'ya gidiyorduk, Karasu koyuna inip oradan Botanik Yolundan 3. koya dönüyorduk. Botanik Yolu 2 km kadar bir patika, zemin toprak ve biraz taş ama çok kötü değil, güzel bir mola yeri var sahilde. Yol boyu bitkiler hakkında bilgi tabelaları bulunuyor. 3. koydan tekrar ana yola çıkıp geri dönüyorduk. yaklaşık 25 km zor olmayan ama güzel bir parkur, %90 asfalt zemin (Botanik bakçesine girmezseniz tamamen asfalt).

Şimdi İzmir'deyim ama sonraki yaz tatilinde orada olursam buradaki arkadaşlara ulaşmak isterim.

Görüşmek üzere.

@ibrahimerol

Uyarınız için teşekkürler. Aslında parkın ismi Dilek Yarımadası Milli Parkı, ama halk dilindeki adını kullanalım dedik. 27 Eylül 2009 daki Güzelçamlı Milli Park Turuna kayıt yaptırabilirsiniz, böylece beraber pedallama imkanımız olur. Görüşmek dileğiyle yolunuz açık olsun.

@Yunus Emre POLAT

Dilek Yarımadası Milliparkı; Güzelçamlı Milliparkı, Kalamaki gibi isimlerle çağırılıyor. En çok da GüzelçamlıK deniliyor :)
Davetiniz için teşekkür ederim, fakat o gün Afyon'da olacağım için gelemiyeceğim. Ama daha sonraki turlarınızı takip edeceğim.

Güzel bir tur yapmanız dileklerimle...

Geri