Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

6 km ölmek için yeterli....

Oxsy

Forum Bağımlısı
Tepki
1.955
Başlangıç
1997—98
Bisiklet
Focus
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Tüm bisiklete binen değerli forum üyeleri için: Yapılan araştırmaya göre bisikletle düşüp ölmek için 6 km hız yeterli oluyormuş. O yüzden lütfen herkes yeterince güvenlik önlemi almadan bisikletle kapının önüne bile çıkmasın.

son günlerde dikkatimi çeken başka birşey ise bisiklet kazalarının artması. Havalar çok sıcak siz dikkatli olsanız bile karşı taraf dikkatini herhan kaybedebilir.Üzücü olayların yaşanmasını istemiyorsak herkes önlemini alsın
Teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: Tugfox ve d.berkay
Scudo
hatırlatma ve uyarı için çok saol Oksay...

Guzel bi konu acilmis tesekkurler.

Hazir yeri gelmisken gozlemledigim uzucu bir seyi ekliyim.

Bircok tanidigim asiri sicaklardan oturu kask kullanmamaya baslamis. Sanki insan sicaklarda kaza yapmiyor :( Kaskinizi her ne olursa olsun basinizdan eksik etmeyiniz. Insanin basina ne zaman ne gelecegi belli olmuyor.

Bol kaskli pedallar diliyorum herkese :)

Bu konuyu tekrar irdelediğiniz için teşekkür ederiz. Sıcaklar yüzünden midir nedir bisiklet ve motorsiklet kazaları arttı.

Güvenli sürüşler
Bulent

17 yıllık 2 tekerci olarak ; yaz ayların da bu tip kazaların artış sebebi sezonluk kullanımın istatistiği etkilemesidir. Bu tip olaylar genelde Kasım ayından Nisan/Mayıs ayına kadar çok çok seyrektir.
Sıcakların en büyük etkeni kaskın çıkarıldığı zamanlardır, zira kask aslında siper görevi yaparak kafanın ısınmasını engeller ancak motosiklet kullancılarının rüzgarı engellemek amacıyla uzattıkları ön camlar kaskın hava sirkülasyonunun engellediğinden bunaltıcı olmaya başlar. Uzun turlara çıkalacağı zaman uzun camın takılması , şehir içi kullanımda yaz aylarında kısa camların kullanılmasını gerekmektedir. Camların takılıp çıkarılması zahmetli olsa da 20/25dk içersinde (alışmışsanız 10dk sürmüyor) bu değişiklik yapılabilmektedir. Bisikletde zaten sürekli rüzgara maruz kalındığından ve görece olarak hava kanallarının bol olmasından kaskın kullanımının sorun yaratmayacağını düşünüyorum. Bunaltı hissi pisikolojiktir, bunun yenilmesi gerekiyor. Ayrıca kaskın bağlantısının bol bırakılması düşme anında kaskın fırlamasına neden olacağından kask takmamakla ipini bol bırakmak arasında bir fark yoktur.

Hep şunu söylerim buradan da tekrar edeyim: Bisiklete kasksız binmekle motosiklete çırılçıplak binmek arasında hiçbir fark yoktur.

Sevgiler,
Erdoğan

@çağatay_çankaya

Teşekkür ederim, bir de biskletçi geçinip çamurda binmeyi sevmeyen 12 yaşında ağabeyi var o da kasksız binmez :)
(link)
Bulent

• Beğen
Tepkiler: çağatay_çankaya
@oxsy

7 km/saat olarak biliyordum 6 ya düşmüş ..
kasksız bisilete binen dostları evde kafalarını hangi hızla duvara vururlarsa acımayacağını . acıdığını düşüdükleri süratin ne olabileceği konusunda biraz düşünmeye çağırıyorum :rolleyes:
.. inanın 6-7 çok ciddi süratlerdir .. hiç kimse saatte 1km ile bile kafasını duvara vurmayı göze alamaz. alana da başka türlü bakarlar, ciddi medikal yardım lazım.
bir şey olmazlara değil, başıma gelebilirle tercihlerimizi belirlememiz lazım .. hayat hayatta ve sağlıklıyken çok daha güzel :)

• Beğen
Tepkiler: Özgür!
6-7 çokta farketmez :) bence kalleri çıkartamayıp olduğu yerde düşüp kafasını kaldırıma vurup ölen de olabilir( allah korusun tabi)....

Hakan abi bu arada fransa turundan karelerle foruma ayrı bir güzellik katıyorsun :)

Güzel konuya değinmişsin Oksal.Çok dikkatli olmamız gerek ve ayrıcada önlemlerimizi almamız lazım.

Önce emniyet, sonra hareket.

Can taşıyorsunuz, emanet bir can. Aileniz, dostlarınız var. Ben de kask takmıyorum ve bisiklete de binmiyorum. Kask alana kadar yayayım. İdris Aca'dan sonra ders almak gerek.

Bisiklette, motorsiklette de kaporta sizsiniz. Sizin de tamponunuz kaskınız.

Aklıma dün şu konu geldi: Hafiflik için 100Ytl'yi veriyoruz, karbon için uçuk para ödüyoruz ama canımız için masraftan kaçınıyoruz.

Eldiven, kask, forma, gözlük. Forma bile çok mükemmel ısı transferi sağlıyor, aşırı teri engelliyor. Yorulmuyorsunuz.

Gözlük de lazım. Gözünüze toz kaçsa, bu sıcak havalarda üreyen böcekler girse ne olacak? Gözlüğün üst çerçeve kısmına yani kaşlarınızın hizasına 2 cm, 1 cm kalınlığında selpak gibi emici mendil koyabilirsiniz boylu boyunca ve ter, gözünüze gelip yakmaz. Bunu da yazayım. Ufak ama önemli şeyler bunlar.

Kask, forma olunca bir de, insanlar size daha saygılı bakıyor. Yarışçı diyorlar, turist diyorlar. Fakat kot, tshirt olunca "şuna bak, git sokağında sür, ne işin var bu caddelerde" derler.

TEdbiri elden bırakmayalım arkadaşlar; konu için de teşekkürler.

Geri