@Emre Asilar zaten toplamda 9 dakikada uykuya dalıyorsan buna ihtiyacın yok demektir dün gözlerimi zor açık tutuyorum diye yazdım foruma ve gece 23:30 da yatağa girdim, 01:00 gibi uyuyabildim. Biz bu tarz sıkıntılardan bahsediyoruz. Yöntemi denemedim açıkçası çünkü canım aklımdaki meseleleri düşünüp değerlendirmek istedi. Yani bir alışkanlık olarak gece yattığımda bol bol düşünüyorum. Kendimi bu konuda eğitmem lazım sanırım.
Dun gece denedim. Bir kac nefes uygulayinca rahatlayip gevsedim. 10 dk icinde uykuya daldim. Hem de sabah gec kalktigim icin cok uykum olmamasina ragmen. Su an serviste denedigimde beceremedim ama umit var. Sanirim ise yariyor.
90 saniye su altında nefes tutan biri olarak, uykuya dalana kadar sürekli 4 saniye nefes alıp, 7 saniye tutup, 8 saniye nefes vermek zorladı beni. O nefessizlik hissi bile uykuya mani oluyor...
kafayı yastığa 12:30 gibi koyarım saat 2 olmuş 3 olmuş ancak uyuyabilirim sürekli böyle malesef nedenini bilmiyorum ama sıkıntılı bir durum sabah kalkmam cok zor oluyor
Bu nefes işi az çok işe yarıyor. Bazen çok hızlı uykuya dalabiliyorum. Bazen de biraz uzun sürüyor ama eskiye nazaran daha kısa sürede dalıyorum (kafam çok doluysa). Nefes egzersizi direk uykuya dalmayı sağlamıyor ancak vücudun gevşemesine çok yardımcı oluyor ve kesinlikle uykuya dalma süresini kısaltıyor. Ben art arda yapmıyorum. Bir kez 4-7-8 denedikten sonra bir kaç kez normal nefes alıp veriyorum. Sonra bir kez daha 4-7-8. bu şekilde 3 veya 4. denememde vücudumun iyice gevşediğini ve göz kapaklarımın ağırlaştığını hissediyorum. Sonra akışına bırakıyorum. Bana çok yardımcı oldu. Tavsiye ederim.
Nefes egzersizlerinin bir faydası da kafanızdaki sürekli akmakta olan düşüncelerden uzaklaştırması diye okudum. Detaylı bilgim yok ama sıradaki araştırma konum bu. Birkaç farklı kaynaktan duymuştum. Nefes alıp vermeye yoğunlaşmak diğer rahatsız edici düşüncelerin beyni yormasını engelliyor veya güçleştiriyor. İşe yaradığını düşünüyorum. püf noktası hava soluk borusundan akciğerlere dolarken ve geri çıkarken oluşturduğu hisse odaklanmaya çalışmak. bu tekniği de deneyeceğim