Yokuş aşşağı bu hızı yaptığınızı varsayıyorum, rüzgar ve kilonuz bunda büyük etken olabilir. Eğer düz yolda bu hızı yapıyorsanız yine rüzgar, fiziksel kapasite ön planda...
@tolgax3
Hızlaniyor!
Rekor denemeleri var:
Araba arkasi, egimli inisler vb.
Surucuye, disli oranina, yol kosuluna bagli olsa da cikanlar cikiyor ve youtube da bol ornegi var
Ama 60 iyidir kasmamak lazim
@tolgax3
Isin birde matematigi var.
Elinizde 52 - 13 max. vites oranı var diyorsunuz. Bu oranla duz yolda 120 kadans bassaniz yapacaginiz hiz max. 62,5 km olur. Bunu uzun sure koruyabilseniz belki bisikletin ivmesiyle fizik kurali geregi biraz daha yukselebilir
Isterseniz donanım-teker boyu-kadans hizina gore vites-oran-hız hesaplaması yapan sitelerden kendiniz kontrol edin:
(link)
Mevcut bisikletinizin kapasitesi ile duz yolda 60 km cikabiliyorsaniz zaten limitine kadar kullanabiliyorsunuz demek ki
düz yolda 50 bile çok zor
hafif eğimde kapanarak 70 e yaklaştım 28 jant slick tekerli yamuk jantlı arka freni olamayan bisikletimle istanbul yolunda @suat akman gözlerimden yaşlar geldi
habide 48 14 dü dişli yüzde 6-7 eğim anca vardı ve eğim bitti o hıza ulaştım zincir uzun gelmişti gacır gucur kayıyodu basamıyodum son vites hemde
@tolgax3
Bizde beyaniniza istinaden laf yetistirmeye calisiyoruz
Siz kendinizle celistiniz ifadelerinizde simdi ama olmadi boyle
@tolgax3
@tolgax3
@tolgax3
Once 60 ı gecemiyorum dediniz, sonra 52-13 hurda bisikletimle duz yolda 80 yapmak istiyorum dediniz, en sonda duz yolda 50 bile zor ama yokusasagi 70 gordum dediniz...
Neye gore neyi konusacagiz karistirdim ben artik
@Berk Karaca kardeş hava boşuğunda 278 yapan adamda var ama mantıklı değil o şekilde hızlandığının farkına varamazsın ha arabayla gitmişsin ha arkada oyle