Scudo Sports

60km

tolgax3

Aktif Üye
Tepki
54
İsim
tolga oz
Bisiklet
Nishiki
60 dan sonra bisiklet neden hızlanmıyo ?

Scudo
Yokuş aşşağı bu hızı yaptığınızı varsayıyorum, rüzgar ve kilonuz bunda büyük etken olabilir. Eğer düz yolda bu hızı yapıyorsanız yine rüzgar, fiziksel kapasite ön planda...

• Beğen
Tepkiler: tolgax3
@tolgax3
Hızlaniyor!
Rekor denemeleri var:
Araba arkasi, egimli inisler vb.
Surucuye, disli oranina, yol kosuluna bagli olsa da cikanlar cikiyor ve youtube da bol ornegi var ;)
Ama 60 iyidir kasmamak lazim :)

• Beğen
Tepkiler: Fanonn
abi onu biliyorum kamyon arkasına girmeden hurda yarış bisikletimle 52 13 çarkla 80 yapmak istiyorum ama eğimli trafiksiz yol lazım

100 den fazla yapan yok ama
@suat akman 52 11 le ben yaparım çevre yolunun 3-4 yerinde tabi onde kamyon

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@tolgax3
Isin birde matematigi var.
Elinizde 52 - 13 max. vites oranı var diyorsunuz. Bu oranla duz yolda 120 kadans bassaniz yapacaginiz hiz max. 62,5 km olur. Bunu uzun sure koruyabilseniz belki bisikletin ivmesiyle fizik kurali geregi biraz daha yukselebilir :)
Isterseniz donanım-teker boyu-kadans hizina gore vites-oran-hız hesaplaması yapan sitelerden kendiniz kontrol edin:
(link)

Mevcut bisikletinizin kapasitesi ile duz yolda 60 km cikabiliyorsaniz zaten limitine kadar kullanabiliyorsunuz demek ki ;)

düz yolda 50 bile çok zor
hafif eğimde kapanarak 70 e yaklaştım 28 jant slick tekerli yamuk jantlı arka freni olamayan bisikletimle istanbul yolunda
@suat akman gözlerimden yaşlar geldi :D

habide 48 14 dü dişli yüzde 6-7 eğim anca vardı ve eğim bitti o hıza ulaştım zincir uzun gelmişti gacır gucur kayıyodu basamıyodum son vites hemde

@tolgax3

Var var olmazmı. Aşağıdaki arkadaş 130 km. yapmış. Şimdi bisikleti satıyormuş. Bir araştırın isterseniz, pazarlıkla ucuza alınabilir ;)

http://assets.inhabitat.com/wp-content/blogs.dir/1/files/2013/07/Tom-Donhou-Hand-Built-Bike-1.jpg

şu an elimde 52 13 var ve gidon bana göre bunla eğimde 75 yaparım
5 ayda 5bin km devirdim :D

@tolgax3
Bizde beyaniniza istinaden laf yetistirmeye calisiyoruz :p
Siz kendinizle celistiniz ifadelerinizde simdi ama olmadi boyle :)

@tolgax3

@tolgax3

@tolgax3

Once 60 ı gecemiyorum dediniz, sonra 52-13 hurda bisikletimle duz yolda 80 yapmak istiyorum dediniz, en sonda duz yolda 50 bile zor ama yokusasagi 70 gordum dediniz...
Neye gore neyi konusacagiz karistirdim ben artik :)

@Berk Karaca kardeş hava boşuğunda 278 yapan adamda var ama mantıklı değil o şekilde hızlandığının farkına varamazsın ha arabayla gitmişsin ha arkada oyle

@tolgax3

Yok yahu, arabasız yapmış. Arabayla 320'yi zorluyormuş.

@tolgax3 insan gerçekten hayret ediyor. newton da yer çekimi yasasını kafasına elma düşünce bulmuştu. hayat gerçekten çok tuhaf.

• Beğen
Tepkiler: tolgax3
Geri