öncelikle herkese merhaba, ilandaki dişliyi almayı düşünüyorum oğlanın bisikletindeki ile değiştiricem ,uyum sorunu olmaz diye düşünüyorum ama almadan danışmak istiyorum,
(link)
(link)
aslında amacım 8li ama sanıyorum bunların takıldığı göbekler farklı şu ilandaki gibi
(link)
Uyum sorunu olabilir. Öncelikle bisikletinizdeki göbeğin Vidalı mı Kasetli mi olduğuna bakın. Baştan benim de kafam çok karışmıştı ama bir iki konu okuyunca meselenin ne olduğunu anladım.
Linkini verdiğini 7'li Ruble'den bende var mesela. Bu ruble sadece Vidalı Göbek'e takılıyor, sizin gösterdiğiniz 8'li ise Kasetli Göbek'e takılır.
sanırım karışıklık oldu reyhan bey olucaktı , bisiklet oğlanın (8 yaşında) 2 sene önce tekzen den almıştık fakat çoğu parçaları uyduruk çin malı şimdiden vites koları,arka vites attırıcı kırıldı , çatı arasındaki eski bisikletimi yedek parça olarak kullanıyorum
@Tahir Keskin
çok güzel açıklama olmuş tşk ilginize , bizimkinin göbeği vidalı 7li rubleden takıcaz ozaman ,6 lı vites kolları kırıldığından eski bisikletteki 7li kolları takmıştım,attırıcı olarakta shimano acera 8li aldım ,
Merhabalar. Aktaricilarin üretim prensibi genelde 6,7,8-7,8,9-8,9,10 seklinde oluyor. Uyumluluk bir üst yada altta sorun çıkartmıyor. Gereken tek şey işi bilen ustanın yapması.