Scudo Sports

7 ye uygun aynakol yerine 9'a uygun aynakol

ilker Coşkun

Daimi Üye
Tepki
184
Bisiklet
Carraro
Başlık biraz garip oldu ama sormak istediğim şey açıkça şu;
Arkadaşımın bisikletinde 3x7 vites sistemi mevcut. Benim geçtiğim hollowtech göbek sistemini deneyince kendisi de geçmek istedi. En uygun alivio aynakol var. Fakat o'da 9'luk sisteme uygun. Şimdi bu alivio aynakolu taksak 7'li sisteme nasıl bir problemle karşılaşırız? Sorun olmama ihtimali de var mı? Teşekkür ederim.

Scudo
Buyuk ihtimalle calisir ama zincir bol olacagindan asinma olasiligi aynakolun fazla olacaktir. Zinciri de degistirmenizi tavsiye ederim. Ben deneme amacli 9 lu zincir 8 li ruble 8 li aynakol ile 9 lu kollari calistirdim. Genelde 8 li sisteme 9 lu kol oluyor ama cok eski 7 li sistem ise belki daha kalin dis genisligi ve daha genis zincir vardir o da 9 lu ayna kolu erken bitirebilir hani bol ayakkabi giyince ayaginiz yara olur ille tam olcusunde giymeniz saglik icin daha iyidir ya onun gibi dusunun. Ille de gecerseniz de zinciri de 9 lu yapmanizi tavsiye ederim. 9 lu zincir 8 li rublede ve 7 lide de calisiyor ama gecmiste her 7 li ile 8 li sistem hatta 6 li sistem esit dis kalinliginda yapilmadiginda 100 100 olmasi icin garanti yok. 9 lu attirici da 10 lu sistemde calisiyor mesela. Attiricilarin dislileri gordugum modellerde 9 lu ve 10lu ruble ile aynakol dislileri kadar ince degil idi. Bunlarin disinda zincirlerin bakla uzunluklari ile disliler hep standart oldugundab adim boylari acisindan sorun yok. Sorunuzun cevabi elinizdeki sisteme bagli olarak evet olabilir yada hayir olamaz ama olsa bile asinma mutlaka olur onda da zinciri de 9 luya gecirin derim.

• Beğen
Tepkiler: ilker Coşkun
@SOZUAK çok teşekkür ederim. Arkadaşa aynakol ve zincir yolu gözüktü o zaman :)

7 li zincire 9 lu aynakol yemez bence. aktariciyi kullanabilirsin ama zincir olmaz. aynakol dislilerini tutan vidalar var . onlarin biraz daha uzun olanini bulabilirsen olur ama fantaziyede gerek yok diyorum ben

@ilker Coşkun
9lu zincir 7li aktariciya uymaz, vites geçişlerinde falan sıktı çıkartır

9lu daha ince olduğu için aktarıcı ona göre kalın gelecek ve o boşluk yüzunden ya vites yukseltirken ya da duşururken sıkıntı yaşarsın(denendi)

Bende elimdeki 8 li aktarici ile denedim cok iyi calisti. Yabanci sitelerde de yuzde 100 olur yada olmaz denmiyor sans isi deniyor. Attiricilara baktim elimde 8 9 ve 10 lular var makaralarin kalinliklari ayni. Dikkat ederseniz acik kapi biraktim olur yada olmaz demedim. Herkesin sistemi farkli. Kesin yargida bulunuyorsaniz ve sizin teknik olarak yeterliliginiz tamsa marka model vererek su parcalarla calismadi demeniz daha dogru olur. Ben deore xt sistemde kmc 9 lu zincirde sorun gormedim.

• Beğen
Tepkiler: ilker Coşkun
Geri