Scudo Sports

7005-6061 arasındaki fark?

Scudo
Değerli bisiklet dostları, böyle teknik bir konuda yapmış olduğunuz aydınlatıcı bilgiler için teşekkür ederim. Ihtiyacim olan bir çok malumatı burada buldum. Biraz daha teknik ve tecrübe isteyen bir soru sormak istiyorum.

Yaklaşık 6 bin km'lik bir tur yapmayı planlıyorum ve bu tur için kadro malzemesi 6061 alüminyum olan 'Carraro crx 930' bisikleti seçmeyi düşüyorum.
Toplam yüküm 45-50 kg artı benim ağırlığım olunca 130 kg gibi bir ağırlık oluşuyor.
Bu rotanin 1/3 ü asfalt dışı yollar olarak düşünecek olursak seçtiğim bisikletin kadrosu bu tura dayanır mı ?
(Bisiklette bagaj deliklerinin olmadığını biliyorum)

@Syfllh.inan Esnek dediklerini sürek olarak gördün 6061 buna göre düşün adam abartarak söyledi topun üzerine oturun patlıyor mu yok mesele bu. Yol bisikletleri dağ bisikletine göre daha hafif olduğundan 120kgye kadar sıkıntı olmazda 130 çok bence Sağlamlık konusunda 6061 kadrolar sana yetersiz gelir bu da başka 1 dezavantaj yol bisikletinde genel olarak esnemeyen bisikletler kullanılır...

@JusTiMe carraro crx 930 mtb bir bisiklet, galiba Siz yol bisikleti diye anladınızimages (1).jpeg

Merhaba mtb den ziyade bi şehir bisi düşünseniz mtb yi yol şartları için düşünüyorsunuz sanırım bence bi 227 (illa süspansiyonlu maşa düşünüyorsanız)bence çok uygun mtbledeki şu arka çantaya ayak değmesi beni delirtiyor. Tura 6061 veya diğer metalden yapılmış bislede çıkılır tamamen size kalmış

@Syfllh.inan

6061 kadroyla 130 kilo civarı ağırlıkları çok taşıdım. Rahat olun. Kırılmaz. Bisikletle çok fazla hoplayıp zıplayacaksanız, rastgele çukurlara son sürat filan girecekseniz kadro kırılır. Üzerindeki yükün ağırlığından ziyade ani olarak maruz kalacağı şiddetli darbelerden korkmanızda fayda var.

• Beğen
Tepkiler: KeremOktay
@Behram Belek uzun turda bahsettiğiniz olaylar çok olmayacağından içim rahatladı şuan Teşekkür ederim

@SEYYAH OZİ tavsiyenizi göz önüne alacağım , dedim ya tecrübeli birilerinin yardımına ihtiyacım var . Teşekkür ederim

Tekrar merhaba mtb ile tur yapılırki yapan tecrübeli arkadaşlar var burda sizin gösterdiğiniz alette arkaya bagajı bağlamak için delik göremedim ben şu açıdan söyledim bu iş için yapılmış kadrolar daha kombine olduğundan çamurluk bagaj vs montajında rahat olursunuz sürüş esnasında dik durduğunuz için rahat sürüş sağlarsınız tabi karar sizin bide şu olay var tur işi biraz delilikdir en azından benim için öyle kimseyi rencide etmek için değil tur işine girdiğinixde detaylardan kurtulursunuz zaten fazla kafayı takıp ufak şeylere takılmayın teker dönmeye başladığında problemkalmıyo zaten kazasız sürüşleriniz olsun

• Beğen
Tepkiler: Syfllh.inan
Kullandığım iki bisikletten biri 2008 scott speedster limited 7005 alu, diğeri 2014 scott speedster s10 6061 alu. 7005 kadro bariz bir şekil de 2014 den hafif. 6061 kadro da, alu. farkı dışın da, aero yapısı ve kabloların içeriden geçiyor olması ağırlığı hissedilir derece de artırmış. Her iki bisikleti kullanan biri olarak 7005 kadro daha bir keyif veriyor, yol da ki titreşimleri daha az hissettiriyor.

• Beğen
Tepkiler: Syfllh.inan
@SEYYAH OZİ Evet mtb ile tur yapılıyor daha önce yaptım tabi 6-7 bin kmlik değildi bunlar o yüzden böyle ayrıntıya girdim Evet bagaj deliği yok ama onu bi demicide hallederim ben deli olamayan insan onca çile ile tura çıkar mı

@MuratHan Teşekkür ederim

(link)

Burada çok detaylı bilgiler verilmiş...:harika:

Ayrıca tur içinse şöyle karbon maşalı hibrit bisikletlerede bakın

sonucta 6061 ce olsa 7000 serisi de, hatta 8000 serisi de olsa yüzde 97 si alüminyum.
yemege atilan tuz, karabiber misali yüzde 3 miktarda diğer malzeme var.
bence hepsi aynı. sadece para tuzağı.
7 serisi deyip, 2 kat para vermek gereksiz.
bendeki 6061 serisi kadro ile 120 kilo tasıdım, banamısın demedi.

Bu konu çok eskimiş, hepsi aluminum değil mi deyip burun kıvıranlar, en iyisi çelik diyenler, hepsi aynı bunlar para tuzağı diyenler.
7005 hakkında 2012 senesinde aldığım bisikletin çok sağlam olduğu ama biraz ağır olduğu değerlendirilirken geçtiğimiz aylarda izlediğim bir youtube videosunda konun uzmanı beyefendi son zamanlarda üretilen 7005 alaşımlı yol bisikletlerinin hafifliğini methediyordu. Oysa alüminyumda 7005 vs 6061 kıyaslaması gereksiz sanki sadece 7005 ve 6061 kadro var da onların arasından seçilsin gibi.
Connondale Caad12,
(link)
Specialized Allez Sprint, (link)
Merida 6066
(link)
Giant 6061
(link)

Yani 6061 mi 7005 mi dersek mühendisliği hiçe saymış oluruz. 6061 üreten her firma giant kadar kaliteli mi?

Son düzenleme:
Vallahi bizim mühendisliğimizi sakız gibi çiğnediler. Biliyorsunuz eski mevzuları, şimdi sen kimsin yaaaaacı birisi çıkar sinirlerimi zıplatır diye bu konuya hiç bulaşmadım. ??

@trainspotting35
Ben hatırladım o konuyu aman aman :) Adamın açtığı bisiklet toplama konusuydu sanırım burnundan getirdiler :D

Ben mühendis olmadığım için tüm cehaletimle bulaştım.
@Yagizz2
Ben onu bilmiyorum karbonda da metal yorgunluğu olur mu olmaz mı sorunsalı değerlendiriliyordu benim hatırladığım.

Geçenlerde kilitli pedal bisiklet hikayelerinden birine denk geldim muhabbet şöyleydi
"Biliyorsunuz carbon zamanla ilk günkü rijitliğini kaybediyor."
"Evet"
1:58 den itibaren yazdığımdan fazlası var eksiği yok
Konuşulanlara göre @trainspotting35 üstad haklı metal olmasa da zamanla yorulmuş

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Özcan
Geri